★ Free online encyclopedia. Did you know? page 341



                                               

Kimia kuantum

Produk kimia nu aplikasi nu mékanika kuantum pikeun masalah-masalah di handap. Katerangan tina paripolah electronics atom jeung molekul nu patali jeung réaktivitina nyaéta aplikasi produk kimia. ku kituna, ulikan mékanis kuantum atom anu dianggap ...

                                               

Kimia lingkungan

Kimia lingkungan Élmu kimia jeung penomena biokimia nu aya di alam asli. Eta teu matak bingung jeung héjo kimia, nu nyiar pikeun ngurangan potensi polusi di sumber. Eta bisa dihartikeun salaku ulikan sumber, réactions, angkutan, balukar jeung fat ...

                                               

Kimia organik

Hidrokarbon - Alkana - Alkéna - Diéna atawa Alkadiéna - Alkuna - Halogénoalkana - Alkohol - Mérkaptan - Éter - aldehid - Keton - Asam karboksilat - Éster - Karbohidrat - Sanyawa alisiklik - Amida - Amin - - Lipid Nitril

                                               

Korosi

Korosi acara karuksakan ka logam alatan ayana réaksi kimia antara logam jeung zat dina lingkungan nu ngawangun senyawa anu teu hayang. Nu jadi sabab tina korosi aya dua rupa nyaéta dina prosés kimia jeung prosés perlakuan. Prosés tina korosi kimi ...

                                               

Lebu

Uing téh sésa-sésa hiji bahan nu jerman diperlukeun. Dina kimia analitis, lebu téh hiji ciri nu séjén téh hiji gas kitu ogé lain cai nu dihasilkeun ku durukan téh sampurna.

                                               

Makromolekul

Makromolekul nyaéta molekul nu mibanda massa molekular nu kautung, nu strukturna diwangun ku ulangan-ulangan molekul nu leuwih leutik. Makromolekul nyaéta molekul nu diwangun ku atom nu loba pisan, nu ilahar dipaké pikeun molekul nu diwangun ku s ...

                                               

Monomér

A monomér nyaéta molekul nu bisa meungkeut kimia pikeun molekul lianna pikeun ngawangun polimér. Istilah protéin monomeric Ogé bisa dipaké pikeun ngagambarkeun nyieun protéin kompléks nepi multiprotéin. Luhur alami nu paling umum nyaéta glukosa, ...

                                               

Monosodium glutamat

Monosodium glutamat atawa mononatrium glutamat, anu ogé kawentar ku ngaran natrium glutamate atawa MSG, hiji uyah natrium asam glutamat nu mangrupa salah sahiji asam amino non-esensial, nu panggedéna nu diwangun ku alamiFood sarta Narkoba Adminis ...

                                               

Oléokimia

Oléokimia nu bahan kimia turunan minyak atawa gajih téh biologis analog ka zoologi tina bahan nu kimia turunan minyak atah. Hidrolisis atawa alkoholisis minyak atawa gajih pikeun jadi dasar dina industri oléokimia di handap ieu rumus sacara umum ...

                                               

Parasetamol

Parasetamol atawa Parasétamol téh hiji grup ubar analgesik non-opioid dijual dina bébas. Lain Parasétamol téh hiji nyeri sirah, nyeri otot kakapeungan, nyeri pikeun jerawat, ogé nepi ka ahir. ubar ieu jadi pilihan analgesik nu relatif aman jadi m ...

                                               

Pétrokimia

Zoologi nyaéta produk kimia diturunkeun tina perminyakan. Sababaraha senyawa kimia dijieun tina minyak atah, bisa ogé dihasilkeun ti bahan bakar fosil séjén, saperti batubara atawa gas alam, atawa sumber nu bisa dianyaran kagunaan sejen saperti j ...

                                               

Réaksi kimiawi

Hiji réaksi kimiawi atawa réaksi kimia ieu kawanoh ogé salaku parobahan kimia, nu mean nyaeta hiji parobahan dina struktur molekul. Réaksi ieu bisa jadi napelna hiji molekul kanu séjén ngahasilkeun molekul nu leuwih gede molekul nu beulah jadi du ...

                                               

Sintétik

Sintetis /sintetik / sin te tik / sintetis, asal kecap ti yunani Kuna nyaéta σύνθεσις nyaéta zat meunang perlakuan tina dua atawa leuwih unsur nu hasil sajaba ti éta campuran téh hiji zat. Istilah ieu diwanohkeun ku Hermann Kolbe dina taun 1845 s ...

                                               

Sorbitol

Sorbitol ogé dipikawanoh glucitol E420 atawa hexanehexol, yaéta mangrupakeun gula alkohol nu boga rasa co Sorbitol anu umumna dijieun ti sirop jagong, tapi teu saeutik ogé anu dijieun tina bahan buah di india. Saperti apel, pears, pérsik jeung sa ...

                                               

Zat

Masalah ieu ngandung harti yén 1-bentuk, hakikat: -- Allah, 2 Nu nyababkeun sadia, nu 3 unsur, bahan pangrojong katuhu hiji gambar. Zat nyaeta ngabentuk zat mibanda sipat anu sarua / Zat anu aya nyaéta hiji wangun jeung eta panginten, bahan padet ...

                                               

Éléktron

Ieu ogé disebut négatron, eta téh dilambangkeun ku e − nu partikel subatomik. Dina atom, nu éléktron ngurilingan inti proton jeung neutron dina rupa konfigurasi éléktron. Ieu téh salah sahiji grup partikel subatomik nu disebut lepton nu dipercaya ...

                                               

És

És nyaéta bentuk padet tina cai. Transisi tina fasena lumangsung lamun cairan cai ditiiskeun nepi ka handap 0 °C dina tekanan atmosfir standar. És bisa dihasilkeun dina hiji leuwih luhur suhu di lingkungan anu diteken, jeung éta ogé bisa jadi sés ...

                                               

Aréa

/wewengkon / ogé bisa dihartikeun salaku wewengkon atawa wewengkon geografi nu dipaké pikeun kaperluan husus, contona: leuweung dibukbak pikeun nyieun hiji wewengkon. Hal ieu bisa ogé mangrupa wewengkon ukur Dua dimensi pikeun nyieun eta pinuh pe ...

                                               

Babakan

Babakan nyaéta hiji tempat nu teu hiji leuweung atawa sabalikna pamaréntah anu ngahaja dibukbak ka pitanieun. Dina jaman baheula dua ngabukbak leuweung pihumaeun saméméh ahir sok dibabak-hiji kahiji, aya nu lian nu dicirian maké patok. Karya usum ...

                                               

Beulahan Marcapada

Bumi mangrupa sistem bagean tina wewengkon bumi anu luyu jeung arah panon angin. Patali jeung géografi jeung kartografi bumi nyaéta wewengkon globeu dina sababaraha bagian luyu jeung pamahaman Yunani Kuna. Babagian anu ilahar dipaké nyaéta dumasa ...

                                               

Bojong

Bojong / bobojong / nyaéta ngaran anu dipaké pikeun nyebutkeun hiji tempat / nyaeta daratan nu nyolongodor kana cai, eta bisa jadi waé cai dina harti. Samenanjung nu pamungkas hiji nu euwuh deui jalan pameuntasan, sarta ku kituna nyaéta ngaran te ...

                                               

Bungkeureuk

Bungkeureuk mangrupa bagian tina atawa hiji tempat kawas balong leutik jeung jero nu aya di walungan, ngan ka jadi leuwih leutik batan leuwi. Cai nu aya dina jeung kira-kira bungkeureuk nembongan jadi leuwih laun ngalirna, dina kanyataan, kuring ...

                                               

Garis datar

Dina flanders, garis datar atawa garis lintang anu garis rékaan nu dipaké pikeun ngaidentipikasi bagian tina Bumi nujul ka garis katulistiwa. Posisi garis datar eta biasana dilambangkeun ku simbol dina aksara yunani φ. Garis-garis datar ieu luyu ...

                                               

Garis Nangtung

Garis nangtung nu sok dilambangkeun ku aksara yunani λ, nu garis nu ngagambarkeun lokasi a pakampungan di wétan atawa ka kulon Bumi nujul ka garis rujukan anu disebut Meridian imah. Lokasi garis nangtung ditangtukeun dumasar kana sudut nu pangwan ...

                                               

Gawir

Gawir anu lungkawing. Gawir alatan rupa-rupa kajadian jeung basa, saperti urug, taneuh urug, keur cai, jeung sajabana. Ilaharna gawir nu kapanggih di sisi walungan, basisir laut jeung gunung.Nu ngagawir ilaharna dina hiji gunung apu, batu, keusik ...

                                               

Guha

Guha anu gedéna liang nu geus aya dina taneuh, batu atawa gunung jeung diasupan ku jalma. Ayana guha alatan taneuh jeung batu anu aya di éta tempat saeutik keur leyur cai, pikeun lila kalilaan ngawangun-liang nu gede. Gua ieu ogé anu ilahar dipak ...

                                               

Géografi

Géografi ngarupakeun ulikan ngeunaan lokasi jeung variasi tina spatial boh dina fenomena fisik atawa manusana di Bumi. Kecap ieu asalna ti kecap basa yunani gê jeung graphein. Basa inggris ogé judul rupa-rupa buku sajarah dina subjék ieu, nu Geog ...

                                               

Kamalir

Umur film jalan cai atawa bagian ti hiji tempat nu aya di sawah, balong, jalan, atawa taman anu ngahaja dijieun anu leuwih jero ti éta atmosfir. Umur film nu ilaharna dijieun gigireun galengan sawah atawa jeung tengah sawah jeung kebon. Umur film ...

                                               

Kedokan

Kedokan téh logak / lombang di mana aya cai jeung leutakan kagagalan ka munding atawa sato lianna ngadon guyang. Kedokan ngan bisa di nu jalan informasi liliwatan, nutayalian taneuh nu ngalegok jeung irik tina nungalaliwat. Kedokan ogé nunjul din ...

                                               

Lebahan kidul

Lebahan ka kidul nyaéta satengah bumi di kiduleun garis ekuator. Ieu ngawengku sadaya bagian jeung eta mangrupa bagian tina lima buana, opat sagara jeung sagara ka nu séjén. Sababaraha badag Buana Asia téh asupna ka lebahan ka kidul.

                                               

Lebahan wétan

Lebahan wétan nyaéta judul geografis ka bagian bumi nu perenahna di wetan méridian utama jeung ka kulon bujur 180°. Kadang-kadang oge dipake dina kasus suksesi ka imah nu ka Eropa, Asia, Afrika, jeung Australia sacara, sedengkeun lebahan kulon ka ...

                                               

Pasir

Keusik nyaéta hiji anu kaayaanna leuwih luhur sabudeureunna tapi éta leuwih handap sarta leuwih leutik ti gunung. Nu hill sacara luhurna kurang ti 600 meter, taneuh ti pasir anu teu rumpil atawa ngagawir, wangunna téh teu pati lega. Dina basa amé ...

                                               

Patempatan

Patempatan nyaéta lokasi atawa posisi. Biasana nujul kana lokasi atawa posisi géografis di muka bumi, sanajan bisa ogé di rohangan lianna. Di handap ieu béréndélan patempatan nu aya di muka bumi: Kabuyutan: tempat anu dianggap karamat, patilasan ...

                                               

Puseur dayeuh

Puseur dayeuh atawa ibukota kota utama nagara atawa daérah, sanajan kota ieu tacan tangtu eta nyaéta kota panggedéna ogé. Di ieu kota anu dipilih biasana sadia pikeun wangunan-wangunan pamaréntah puseur atawa lokal jeung hiji déwan wawakil rahaya ...

                                               

Samudra Hindia

Samudra Hindia, Nu basa Indonésia atawa India Nyaéta kumplulan cai, nu panggedéna katilu di dunya, jeung kira-kira 20% tina beungeut bumi. Kahiji kalér diwatesan ku nyangkokkeun sabagian Asia kidul, ka kulon ku Jazirah Arab jeung Afrika, di wétan ...

                                               

Sumur

A well nyaéta liang a nungahaja jadi dikalikeun pikeun nyieun eta kaluar tina cai. Sumur anu ngahaja dijieun pikeun minuhan kaperluan cai, eta utamana dipaké pikeun kaperluan rumah tangga, saperti nyeuseuh, ngumbah wadah, cai taheureun jeung saja ...

                                               

Géologi

Pikeun jurnal ilmiah, tempo Géologi jurnal. Nu WVS Basa jeung λογος) nyaéta élmu jeung pangajaran ngeunaan bumi, kaasup kajadiannana, struktur, sipat fisik, sajarah, jeung prosés pembentukannana, ieu téh salah sahiji bagéan tina élmu bumi. Ahli g ...

                                               

Babatuan

Babatuan nyaéta golongan bahan anu diwangun ku mineral sarta dipasing nurutkeun komposisi mineral. Nu papasingan ieu dijieun dumasar kana: Struktur batu, nyaeta susunan hablur mineral dina jero batu. Tékstur batu nyaeta ukuran jeung bentuk hablur ...

                                               

Batu igneus

Batuan beku atawa batu igneus hiji wanda babatuan anu kabentuk ti magma anu jadi tiis jeung jadi heuras jeung atawa tanpa kristalisasi prosés, boh di handapeun pabeungeutan salaku rock intrusif boh di luhur pabeungeutan salaku rock ékstrusif. Mag ...

                                               

Batu métamorfosis

Batu métamorfosis mangrupa salah sahiji golongan utama babatuan mangrupa hasil transformasi atawa obahan tina wanda babatuan anu geus aya saméméh, protolith, hiji prosés nu disebut métamorfisme, nu hartina "parobahan bentuk". Protolith anu dikeun ...

                                               

Batu tamperan

Batu tamperan atawa batuan sédimén nyaéta salah sahiji ti tilu golongan utama babatuan anu dibentuk ngaliwatan tilu cara nyaeta salah sahiji utama bobona batu ka nu séjén, namper alatan aktivitas biogénik, jeung panamperan tina solusi. Wanda baba ...

                                               

Dangkalan Sahul

Dangkalan Sahul mangrupa bagian tina pelat landas kontinén buana Australia aya di kaléreun lebah basisir kalér Australia, jeung sagara kidul pulo Papua. Paparan Sahul ngabéntang Australia, ka kaler nepi ka tug disambungkeun ka wétan di Arafuru la ...

                                               

Géotérmal

Géotérmal atawa énergi panas bumi nyaeta énergi anu aya dina jero batu dina handapeun lapisan bumi jeung fluida nu aya di dinya. Nurutkeun ibu-na, géotérmal asalna ti basa yunani géo jeung "therme" nu hartina "panas bumi". Bagian jero bumi rock c ...

                                               

Hidrogéologi

Hidrogéologi nyaeta widang genetik studi sebaran jeung gerak cai taneuh dina taneuh jeung batu di kerak Bumi. Istilah géohidrologi ogé ilahar dipaké pikeun ngagantina. Sababaraha beda antara hidrogéologi jeung géohidrologi hiji ahli hidrologi ata ...

                                               

Holosén

Kala nu Holosén atawa Alluvium nyaeta kala lastest dina tarikh basa sunda. Ieu lumangsung kurang leuwih saprak 20.000 taun ka tukang. Kala nu Holosén mangrupa bagian pangorana tina kuarter. Nu kuarter mangrupa bagian tona nu Néozoikum atawa Kaéno ...

                                               

Intip bumi

Toong di bumi mangrupa lapisan Bumi anu pangluarna nu dibagi kana dua kategori, nyaéta hiji toong tina sagara jeung toong buana. Toong nu kandelna kurang ti 5-10 km, sedengkeun toong buana kandelna kurang leuwih 20-70 km. Unsur kimia utama pangwa ...

                                               

Leutak

Leutak anu campuran cairan atawa kintel antara cai jeung taneuh. Hayu leutak jeung sangges taneuh anu baseuh. Dina geologi, salaku ieu téh campuran cai jeung partikel daglegan tina leutak jeung taneuh liat. Daglegan pikeun heubeul neusan sababara ...

                                               

Slope stability

Widang kastabilan rupa bumi nujul kana analisis statik jeung dinamis kastabilitan rupa bumi embung membela tanah jeung batu, rupa bumi dina tanggul, lereng tina penggalian jeung alam bumi tina taneuh jeung "rock software". Salaku bisa ditempo din ...

                                               

Séismogram

Séismogram nyaeta grafik nu mangrupa hasil séismograf salaku fungsi tina waktu, nyaéta rekaman tina gerakan taneuh, nu grafik tina aktivitas gempa atawa sumber séjén saperti ngabeledug. Rekaman ieu bisa dipaké pikeun nangtukeun magnitudo line. Sa ...

                                               

Beungeut cai taneuh

Beungeut cai taneuh atawa phréatic tina beungeut anu pangluhurna limit nu ditunda dina cai tina taneuh. Dina vadose zone, saluhureun beungeut cai taneuh, rohangan antara partikel taneuh anu dieusi ku hawa, atawa hawa jeung cai. Sahandapeun eta, s ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →