★ Free online encyclopedia. Did you know? page 340



                                               

Gerak

Dina fisika, gerak hartina robah ti hiji lokasi hiji obyék ku nu sinambung. Gerakan mangrupa hasil tina gaya ka nu diterapkeun. Gerak digambarkeun dina watesan laju, akselerasi, pamindahan, sarta waktu. Laju hiji obyék teu bisa dirobah iwal lamun ...

                                               

Gerak muter

Gerak muter nyaéta gerak hiji barang anu nyieun jalur liliwatan nyaéta hiji bunderan anu ngalingkung hiji titik pikeun ngajaga eta. pikeun nyieun hiji obyék bisa pindah diputer, ieu produk merlukeun ayana gaya téh kudu mengkolkeun ieu item indit ...

                                               

Gerak ragrag bébas

Gerak ragrag bébas nyaéta salasahiji wangun gerak lempeng dina hiji diménsi anu ngan dipangaruhan ku ayana gaya gravitasi. Variasi ti gerak téh gerak ragrag diakselerasi jeung gerak pélor.

                                               

Gravitasi

Graviti nyaeta gaya pabetot-betot anu lumangsung antara sakabéh partikel nu miboga massa di jagat raya. Dina fisika jeung nerangkeun gravitasi ngagunakeun téori rélativitas umum tina Einstein. Tapi, hal ieu teh hukum universal gravitasi Newton le ...

                                               

Halo (fénomén optik)

Halo nyaéta fénoména optik, nu hiji bunderan cahya kira-kira panon poé jeung bulan, jeung anjeun sok aya di nu caang séjén, saperti lampu nyaangan jalan anjeun. Aya sababaraha rupa halo, tapi éta umumna halo nembongan jadi disababkeun ku kristal ...

                                               

Hawa

Hawa atawa angkatan udara anu ngarujuk kana hiji campuran gas nu aya dina beungeut Bumi. Hawa Bumi garing ngandung 78% nitrogén, 21% oksigén, jeung 1% tina saab cai, karbon dioksida, jeung gas ka nu séjén. Unsur sanyawa tina gas jeung partikel di ...

                                               

Hukum gerak Newton

Hukum gerak Newton nu tilu tina hukum fisika nu ngagambarkeun hubungan antara gaya anu nimpah kana hiji obyék jeung gerak barang téh. Tilu hukum ieu munggaran nu disusun ku Isaac Newton dina hasil kinerja Philosophiae Naturalis Principia ieu ngab ...

                                               

Isotop

Isotop nyaéta hiji wangun unsur nu nukleusna jeung jumlah atom nu sarua jumlah proton dina nukleusna tapi jeung massa atom anu béda ku sabab geus nomer neutron anu beda-beda. Kecap isotop, nu hartina di tempat anu sarua, asalna tina kanyataan yén ...

                                               

Kalibrasi

Kalibrasi disetel ka nilai nu bener keur unggal maca dina alat ukur pikeun ngukur atawa ngabandingkeun jeung standar. Sacara standar geus diolah ku organisasi nasional atawa internasional. Pikeun konstanta fisik, beurat, jeung ngukur, nilaina nu ...

                                               

Kalor

Kalor nyaéta salah sahiji bentuk énergi nu bisa ngalir ti barang tina suhuna luhur jeung panas barang nu suhuna low jeung tiis. Kalor téh kudu diukur ti unit joule jeung kalori. 1 joule = 0.24 kalori.

                                               

Laju

Dina fisika, laju atawa vélositi dinyatakeun salaku tingkat robahan tina posisi. Dina sistem ukur SI eta, dumasar kana pamakéan unit méter per detik: atawa ms -1. Laju mangrupa hiji kuantitas dina fisika nyaéta hiji véktor, boh gedena boh arahna ...

                                               

Laju cahaya

Laju cahaya dina rohangan hapa téh 299.792.458 méter per detik atawa 1.079.252.848.8 kilométer per jam atawa 186.282.4 mil per detik atawa 670.616.629.38 mil per jam. Laju cahaya anu ditandaan ku huruf c, nu diturunkeun tina basa Latén celeritas ...

                                               

Magnituda

Gedéna téh hiji hal naon baé anu bisa diukur sarta ditembongkeun ku nomer. Gedéna téh dibagi kana dua bagian, nyaéta gedéna utama jeung gedéna tedak. Gedéna fisika nu kahiji anu bisa diringkeskeun nuturkeun rumus di handap. Ciri utama gedéna tilu ...

                                               

Massa

Massa nyaéta sipat fisika tina hiji obyék, nu sacara umum bisa dipaké pikeun ngukur jumlah bahan dina hiji obyék. Massa tina konsép mékanika klasik jeung nu séjénna widang élmu anu patali. Dina Sistem Internasional, massa diukur dina hijian kilog ...

                                               

Massa atom

Massa atom tina unsur kimia nyaéta massa atom téh dina kaayaan cicing, umumna ditembongkeun dina satuan massa atom. Massa atom mindeng disinonimkeun jeung massa atom relatif luhur, massa atom téh rata-rata, jeung beurat atom. Tapi, nya eta pikeun ...

                                               

Muatan listrik partikel

Muatan listrik partikel nu dilambangkeun ku e atawa kadang q nyaéta muatan listrik partikel, hiji proton atawa sarua jeung jumlah négatif muatan listrik partikel, éléktron. Nu konstanta fisika jeung hijian muatan listrik. Harga 1.602 176 5314 × 1 ...

                                               

Mékanika kuantum

Mékanika kuantum nyaéta hiji cabang tina dasar élmu fisika nu ngagantikeun mékanika klasik di tingkat atom jeung subatom. Élmu ieu nyaéta pikeun méré rangkay jeung conto pikeun rupa-rupa cabang tina fisika jeung kimia, kaasup fisika atom, fisika ...

                                               

Neutron

Neutron atawa nu partikel subatomik nu teu boga muatan sarta ngabogaan massa 940 Mev / c2 1.6749 × 10-27 kg, geus saeutik leuwih beurat of the proton. Puteranana is½. Inti atom ti lolobana atom tina sagala séjén isotop Hidrogén nu paling umum, nu ...

                                               

Orbit

Dina fisika, nu orbit nyaéta jalur nu diliwatan ku objék, di sabudeureun objék lianna, dina pangaruh gaya dibikeun. Orbit munggaran dianalisis dina matématis ku Johannes Kepler nug dipaké hasil perhitunganana dina hukum Kepler ngeunaan gerak plan ...

                                               

Panas

Panas ka channel énergi, nu panas antara ieu dua barang anu béda dina suhu. SI Unit pikeun panas nyaéta joule. Panas nyaéta pindah ti hiji wewengkon suhu luhur nepi ka hiji wewengkon suhu low. Sadaya objék tina barang geus énergi gaya internal di ...

                                               

Pangukuran

Ukur mangrupa kagiatan nu dilakukeun pikeun meunangkeun gedéna ngagunakeun alat. Gedena utama jeung gedéna turunan bisa diukur maké alat ukur anu beda-beda. Contona, ukuran panjang bisa make jedar, hiji bisa make jangka sorong, hiji bisa make mik ...

                                               

Percobaan Millikan

Percobaan Millikan atawa dipikawanoh ogé minangka Percobaan tétésan-minyak 1909 dina waktu nu ieu dirancang pikeun ngukur muatan listrik éléktron. Robert Millikan pikeun ngalakonan percobaan jeung kasaimbangan gaya-gaya antara gaya gravitasi jeun ...

                                               

Puteran

Rotasi atawa rotasi a muterna barang dina hiji sumbu anu tetep, contona, muterna gasing jeung muterna bumi di sumbuna. Pikeun bumi, a revolusi téh lumangsung dina garis / sumbu / axis kalér-kidul. Jadi garis kalér ka kidul bumi teu pahapt-hapit j ...

                                               

Radiasi

Dina fisika, radiasi ngagambarkeun prosés nu mana wae nu énergi ngalir ngaliwatan media atawa ngaliwatan kamar, sarta pamustunganana bakal diserep ku objék séjén. Ka batur mindeng kecap tina radiasi-ionization, tapi maranéhanana ogé bakal bisa ni ...

                                               

Rohang

Konsép hirup kamar atawa kamar eta geus jadi perhatian filusuf jeung élmuwan sapanjang sajarah manusa. Istilah anu dipaké béda dina rupa-rupa widang pangajaran, kawas filsafat, matematika, astronomi, psikologi, jsjbn., ku kituna hésé pikeun nangt ...

                                               

Rotasi

Rotasi ieu puteran barang dina hiji sumbu anu tetep, contona, hiji gangsing jeung rotasi bumi dina sumbu / sumbuna. Pikeun bumi, nu rotasi anu lumangsung di line / sumbu / axis kalér-kidul. Jadi garis kalér-kidul bumi teu ngarémpét jeung sumbu ti ...

                                               

Sinar gamma

Sinar Gamma aya salah sahiji bagian tina radiasi éléktromagnétik mangrupa hasil ti radioaktivitas atawa prosés nuklir atawa kagiatan subatomik ka séjén kawas panghancuran éléktron-positron. Sinar Gamma nyusun spéktrum éléktromagnétik nu geus bada ...

                                               

Sinar kosmik

Dina astrofisika, sinar kosmik anu radiasi tina partikel nu boga muatan tina énergi big asalna ti luar atmosfir Bumi. Sinar kosmik bisa éléktron, proton dina kanyataanana, kitu ogé inti atom kawas beusi atawa nu leuwih beurat ti eta. Lolobana par ...

                                               

Spéktrum

Spéktrum téh asalna tina kecap tina basa inggris nyaéta hiji legenda kuno nu hartina jurig a, ayeuna boga harti nu nyumber tina maké eta dina élmu alam nyaéta hiji nagara atawa harga nu teu kawates ngan sakeupeul harga kaayaan tapi teu bisa ngaro ...

                                               

Suhu

Suhu némbongkeun gelar panas barang. Basajan, nu leuwih luhur suhu hiji barang téh, leuwih panas barang ka eta. Eta sacara mikroskopis, suhu nu ngagambarkeun énergi anu aya dina hiji barang. Unggal atom dina hiji obyék a usik boh dina wangun pipi ...

                                               

Tekenan

Tekenan téh aya dina unit fisika pikeun nganyatakeun gaya per unit lega. p = F A {\displaystyle p={\frac {F}{A}}} Hijian tekenan mindeng dipaké pikeun ngukur kakuatan cair atawa gas. Hijian tekenan bisa numbu ka unit volume eusi jeung suhu. Leuwi ...

                                               

Teori Relativitas Khusus

Dina taun 1905, Albert Einstein ngamukakeun tina Teori Relativitas Ceuk jeung dua postulat nu ngajadikeun dasar tina perkembangan Teori Relativitas Umum. Dua postulat eta nganerangkeun yén pasipatan jagat raya pangamat moal ngarobah lamun kaayaan ...

                                               

Térmométer

Thermometer téh hiji pakakas anu dipaké pikeun ngukur suhu, atawa parobahan suhu. Istilah thermometer asalna ti kecap basa Latén thermo harti panas jeung méter anu dimaksud pikeun ngukur. Kumaha pikeun digawe a térmométer jeung aya rupa-rupa, aya ...

                                               

Ultraviolét

Ultraviolet anu radiasi éléktromagnétik nu panjang gelombang pangaruh leuwih pondok batan cahaya kadua, tapi deui ti x-sinar anu leutik. Ultraviolet hartina "ngaliwatan acuk", sedengkeun wungu mangrupakeun warna dihasilekun tina radiasi éléktroma ...

                                               

Usaha mékanik

Bisnis énergi-nu timpahkeun gaya dina hiji obyék lamun obyék usik. Saperti énergi, usaha kuantitas tina skalar jeung unit joules. Istilah kahiji ieu dina taun 1830-an ku perancis matematikawan Gaspard-Gustave Coriolis. Nurutkeun nu ku alatan éta ...

                                               

Waktu

. Waktu hiji bagian tina sistem ukuran pikeun ngabandingkeun lila lumangsungna kajadian-kajadian sarta selang antara kajadian-kajadian anu dimaksud. Dina hal ieu, skala waktu anu interval antara dua nagara / acara, atawa eta bisa jadi waktu nu li ...

                                               

Éfék fotolistrik

Éfék fotolistrik mangrupa fénomena produk éléktronik nu éléktron dipancarkeun ti pabeungeutan barang, nu nyerep énérgi tina radiasi éléktromagnétik saperti-sinar x. Istilah heubeul pikeun éfék fotolistrik nyaeta Hertz.

                                               

Énergi

Dina fisika jeung élmu alam séjén, énergi téh skalar kuantitas fisik nu alam obyék jeung keur sistem pikeun kungsi. Énergi ieu mindeng saukur dihartikeun salaku kamampuan pikeun ngalakukeun usaha.

                                               

Alkali

Hiji leyuran nyaéta golongan logam dina tabel periodik mibanda unsur-unsur litium, natrium, kalium nyaéta Lambang unsur ngaran latin abjad jeung K ka natrium ogé minangka kalium-nu diturunkeun timaranéhanana, natrium jeung kalium, jeung ngaran ie ...

                                               

Amonia

Amonia nyaéta gas anu teu boga warna jeung bau sengit, loba. Lamun loba teuing anu kaseuseup gas pikeun amonia, mangka urang bisa nimba. Amonia narima ngaran salah sahiji persenyawaan nu tangtu amonia klorida deukeut ka bait allah tina Jupiter Am ...

                                               

Apu

Sadaya tina basa inggris nyaéta hiji tipung bodas dijieun tina batu sédimen, a apu asalna ti jero laut nyaéta hiji gelempengan kalsium nu diwangun ku mikroorganisme coccolithophores. Dina batu kabéh ilahar ogé teu dibales kapanggih batu panékér k ...

                                               

Leo Hendrik Baekeland

Leo hendrik Baekeland American jalma anu lahir di salah sahiji kimiawan. Manéhna paling dipikawanoh alatan manéhna nyaéta ngeunaan fotografik kertas /Velox dina taun 1893 jeung Bakelite dina taun 1907. Kasohor ogé judul "Bapa Industri Plastik", d ...

                                               

Daptar jejer kimia

Kaca ieu dirarancang pikeun ngadaptar artikel nu patali jeung kimia. Ieu ogé dimaksudkeun pikeun nyieun nu aya karesep dina subjek bisa ngawas robah-robah ku ngaklik dina Parobahan nu Patali dina kaca sawala jeung handap kaca. Ieu bisa jadi teu l ...

                                               

Fénol

Fénol, ogé dipikawanoh carbolic asam, hiji sanyawa nyaéta molekul organik aromatik sarta geus nuturkeun rumus di handap C6H5OH. Ieu téh hiji kristainna tangtu bodas padet nu volatile. Molekul diwangun ku hiji golongan phenyl kabeungkeut ku hiji g ...

                                               

Haseup

Haseup hasil pembakaran nu teu sampurna ti bahan bakar nu tangtu. Ieu hartosna yén lamun lolobana bahan bakar nu cia bisa dibeuleum dina hiji lingkungan sampurna moal aya haseup. Lolobana bahan bakar ngandung karbon, hidrogen, oksigén, nitrogén, ...

                                               

Kapur tulis

Kapur tulis asalna tina batu kapur nu dijieun tina apu nu lemes pisan, paling ilahar dina nu disebut batu kapur anu ilahar dipaké sapopoé tulisan dina bor sok di sebut tina kapur tulis. Sakabéh kapur tulis sabenerna asal tina sato. Cai di dieu nu ...

                                               

Karbon dioksida

Karbon dioksida mangrupakeun sanyawa kimia nu diwangun ku dua atom oksigén nu kabeungkeut ngan hiji atom karbon. Dina standar, sanyawa ieu aya dina bentuk gas. Dina atmosfir, nu ngeunaan 383 ppm dumasar kana eusi. Karbon dioksida téh kaasup salah ...

                                               

Katalis

Katalis nyaéta hiji zat nu ngaronjatkeun laju hiji réaksi kimia, dina suhu nu tangtu, tanpa teu kabawa robah atawa kahakan ku réaksina. Katalis aub na réaksi, tapi teu réaktan atawa produk kimia. Katalis ngajadikeun réaksi bisa lumangsung leuwih ...

                                               

Kimia analitik

Kimia analitis bisa dibagi jadi dua tipe utama: Analisis kualitatif nya éta pikeun nangtukeun / henteuna unsur atawa sanyawa kimia nu anjeun keur pilari. Analisis kuantitatif pikeun nangtukeun kadar unsur atawa sanyawa kimia nu anjeun keur pilari ...

                                               

Kimia anorganik

Kimia anorganik nyaeta cabang tina kimia ngeunaan sipat jeung réaksi sanyawa anorganik. Ieu ngawengku sakabéh sanyawa kimia jeung iwal nu mibanda ranté hiji atawa ring of atom karbon, nu diistilahan sanyawa organik nu digolongkeun dina topik kimi ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →