ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 34




                                               

Républik Rahayat Tiongkok

Républik Rahayat Tiongkok nyaéta hiji nagara anu nganjrek di wewengkon Asia Kalér nu ibukotana téh di Béijing. Nagara ieu mibanda sajumlahing pangeusi anu kawilang panglobana di sakuliah dunya jeung lega wewengkon 9.69 yuta kilométer pasagi, ngab ...

                                               

Koréa Kalér

Pikeun sajarah Koréa, tempo Koréa. Koréa Kalér, resmina katelah Républik Rahayat Démokratik Koréa, nyaéta hiji nagara di Asia Wétan di lebah kalér Semenanjung Koréa, nu mana ibu kotana aya di kota Pyongyang. Wates kalérna nyaéta Tiongkok ku Walun ...

                                               

Koréa Kidul

Keur informasi leuwih detil ngeunaan sajarah Koréa, tempo Koréa. Koréa Kidul, resmina dipikawanoh minangka Républik Koréa, nyaéta nagara di Asia Wétan nu aya dina satengah bagian kidul tina Semenanjung Koréa. Ka kalérna diwatesan ku Koréa Kalér, ...

                                               

Iran

Iran, ngaran resmina Républik Islam Iran, saméméhna katelah sacara internasional minangka Pérsia, nyaéta nagara di Asia Kulon Kidul nu dina wewengkon géografis mah perenahna aya di Wétan Tengah, jeung Kaukasus. Islam Syiah mangrupa ageman nagara ...

                                               

Sudan

Sudan nyaéta nagara panglegana di Afrika. Sudan diwatesan ku Mesir di béh kaler, Sagara Beureum di wetan kaler, Eritrea jeung Etiopia di béh wetan, Kenya jeung Uganda di wetan kidul, republik Demokratik Kongo jeung Republik Afrika Tengah di kulon ...

                                               

Kubung

Tando téh mamalia hiber arboréal pituin Asia Tenggara, kulawarga Cynocephalidae, ordo Dermoptera nu ngan dieusi ku dua spésiés dina genusna séwang-séwangan. Ieu sato téh minangka mamalia nu pangbisana ngalayang lain hiber dina harti anu sabenerna ...

                                               

Daur karbon

Daur atawa siklus karbon nujul ka daur biogéokimia silih tukeurna karbon di antara biosfir, géosfir, hidrosfir, jeung atmosfir Bumi. Ieu daur biasana dianggap salaku opat sumber utama karbon. Reserviorna nyaéta atmosfir, biosfir darat, jaladri, s ...

                                               

Asam sulfat

Asam sulfur, ogé katelah vitriol, nyaéta asam mineral anu diwangun ku unsur walirang, oksigén jeung hidrogén, kalawan rumus molekular H 2 SO 4. Asam sulfat nyaéta mangrupa cairan anu teu aya warnaan, bau, jeung bentukna siga sirop anu leyur dina ...

                                               

Ajag

Ajag nyaéta anjing leuweung nu hirup di Asia, utamana wewengkon kidul jeung wétan. Di wewengkon Asia séjénna sarta di Amérika jeung Éropa, anjing ieu disebut srigala. Ajag mangrupa anjing asli Nusantara, aya di Pulo Sumatra jeung Jawa, cicing uta ...

                                               

Putra Mahkota Euimin

Pangeran Kaisaryah Yéong, Makuta pangeran Uimin, dipikawanoh minangka Yi Un, Yi Eun, Lee Eun, jeung Pbb Yi (babar di Déoksugung{{lahirmati|Deoksugung, Seoul|20|10|1897|Balai Nakseon, Changdeokgung

                                               

Zakir Naik

Zakir Abdul Karim Naik Dupi anu Dai, spiker publik, jeung spiker internasional Muslim tina India. Anjeunna ogé panulis hal ngeunaan Islam sarta Élmu tina Angka Agama. Ku profesi, anjeunna mangrupa dokter médis, éarned judul "Bachelor of Medicine ...

                                               

Wali songo

Wali Songo nyaéta wali nu jumlah walina aya salapan. Salian ti éta wali songo ogé dihartikeun yén kecap songo/sanga asalna ti kecap tsana nu dina basa arab hartina mulia. Aya ogé nu nyebutkeun yén kecap sana asalna ti basa Jawa, nu hartina tempat.

                                               

Quran

Al Qurān, jeung Al-Quran), nyaéta téks rélijius séntral dina ajaran Islam. Muslim percaya yén Al Quran mangrupa kecap harfiah ti Gusti nu diwahyukeun ka Nabi Muhammad ﷺ, salila 22 taun, 2 bulan 22 poé ngaliwatan perantara malaikat Jibril sarta ma ...

                                               

Najis

Najis téh asalna tina basa arab, akar kecap masdar najasah nu sacara étimologis hartina kotor. Sedengkeun dina terminologi fiqih, najis mangrupa hal kotor nu diparéntahkeun ku syariah keur nyucikeun manéhna jeung ngaleungitkeun tina baju jeung aw ...

                                               

Istihadhah

Istihadhah téh nyaéta getih kotor anu kaluar tina farji awéwé anu lain dina waktuna jeung getih éta ogé kaluar tina urat, lain kaluar tina ronggapianakan /bagéan tina pianakan. Tokoh ulama nyarita yén awéwé istihadhah nyaéta maranéhna anu ngaluar ...

                                               

Mahar

Mahar atawa mas kawin nyaéta salasahiji syarat sah dina jatukrami. Sacara umum kecap séjén anu digunakeun pikeun mahar dina Al-Qur’an nyaéta Ajr, Shiddiq, Shaduqah, anu hartina pangajén sarta hadiah keur pangantén awéwé. Sedeng numutkeun Hamka, k ...

                                               

Bulughul Marom

Bulughul Marom min Adillatul Ahkam, tarjamah: Ngahontal Udagan Dumasar kana Bukti Hukum karya al-Hafids ibnu Hajar al-Asqalani nyaéta kumpulan hadits anu hususon tumali jeung fikih madhab Syafii. Ieu jejer dina basa Arab katelah Ahaditsul Ahkam.

                                               

Fardhu

Fardu atawa Fardhu dina basa Arab nyaéta status hukum tina hiji kagiatan anu kudu/wajib dilaksanakeun. Dina hukum Islam, fardu miboga harti anu sarua kalayan status hukum wajib. Ninggalkeun nu fardu hartina konsékuénsi dosa, ari ngalaksanakeun ma ...

                                               

Halal

jmpl|Conto logo halal dina produk. Halal arab: حلال, halāl ; permissible nu mana wae nu objek atawa kagiatan nu diijinkeun bisa dipaké atawa dilaksanakeun, dina agama Islam. Ieu istilah dina kekecapan sapopoé mindeng dipaké pikeun nandaan kadahar ...

                                               

Haram

Haraam nyaéta hiji status hukum ngalawan hiji kagiatan atawa kaayaan hiji barang. Aktivitas status hukum najis, atawa dahareun anu dianggap haram mastikeun dilarang. Jalma ngalakonan tindakan dilarang atawa dahar najis sato ieu bakal meunang akib ...

                                               

Ijtihad

Ijtihad asalna tina kecap ijtahada artina usaha bener-bener atawa ngaluarkeun sagala pangabisa. Ijtihad sacara istilah dihartikeun para ahli Ushul Fikih, minangka usaha mujtahid kalayan sakabéh kaenyaan sarta kesanggupan pikeun meunangkeun katang ...

                                               

Mubah

Mubah nyaéta hiji status Hukum kana hiji aktivitas di dunya Islam. Kagiatan nu jadi status hukum mubah bisa keur dipigawé, malah leuwih condong kana disarankeun, tapi euweuh jangji dina bentuk Kertajati dina bentuk ganjaran ka dinya. Conto: dahar ...

                                               

Riba

Riba dina basa Arab hartina ziyadah atawa nambahan". Ku lantaran éta numutkeun Yusuf Al-Qardawi sagala injeuman anu aya sarat tambahan dina muamalah dingaranan riba. Numutkeun istilah, riba hartina nambahan beban ka pihak anu boga hutang atawa na ...

                                               

Sunnah

Sunnah dina Islam nyoko kana sikep, tindakan, kekedalan, jeung cara rasulullah ngalaksanakeun kahirupan atawa garis-garis bajoang anu dilaksanakeun ku rasulullah. Sunnah mangrupa sumber hukum kadua dina Islam, sanggeus Al-Quran. Narasi atawa info ...

                                               

Front Pembela Islam

Front Pembela Islam nyaéta salah sahiji organisasi massa Indonesia. Napak kana paham Islamisme konsérvatif, FPI miboga basis massa anu signifikan jeung jadi inisiator aksi pergerakan Islam di Indonesia, kawas Aksi 2 Desember taun 2016.

                                               

Kitab

Kitab nyaéta hartina buku. Istilah ieu ogé dipikawanoh dina Basa Pérsia, Hindi, Urdu, Punyab, Nepal jeung Turki. Kitab Allah, Kitab Allah, Al-Quran.Di Indonesia Alkitab ukur nujul kana Injil.Menurut Fang éta satstra kitab kacida legana. Dina kary ...

                                               

Masigit

Masigit, atanapi mesjid / masjid, nyaéta tempat ibadah pikeun pangagem agama Islam. Lian ti pikeun ibadah, masjid ogé dijadikeun puseur kahirupan muslim. Muslim sering ngarujuk masjid kana basa Arab, masjid. Kecap Inggrisna nyaéta "mosque" nu nun ...

                                               

Masjid Agung Bandung

Mesjid Agung Bandung nyaéta Mesjid gedé nu di aya di kuloneun alun-alun Bandung jeung nu aya di tengah kota Bandung. Diwangun ku Bupati Bandung R.A. Wiranatakusumah II atawa Dalem Kaum mimiti abad ka-19 tina rangka ngalengkepan prasarana ibukota ...

                                               

Masjid Agung Garut

Masjid agung Garut perenahna aya di Jl. Ahamd Yani Garut kuloneun Alun-alun Garut. Nempatan lahan nu legana 4.480 m2. Ieu masjid jadi masjid utama di kabupatén Garut sarta puseur sagala kagiatan kaagamaan. Baheula antara masjid jeung alun-alun té ...

                                               

Masjid Pangeran Diponegoro

Masjid Diponegoro mangrupa tempat ibadah muslim anu bisa dipaké ku pengunjung atawa komunitas lokal pikeun ngalakonan ibadah agama jeung kagiatan lianna kayaning perayaan hari besar, ceramah, kajian agama sarta diajar Alquran. Masjid ieu nangtung ...

                                               

Asyura

Poé Asyura nyaéta poé ke-10 dina bulan Muharram dina kalender Islam. Sedengkeun asyura sorangan hartosna kasapuluh. Poé ieu jadi kawentar alatan pikeun golongan Syiah sarta sawaréh Sufi mangrupa poé berkabung kana syahidna Husain bin Ali, putuna ...

                                               

Idul Adha

Idul Adha nyaéta hiji poé raya Islam. Dina poé ieu dipieling kajadian kurban, nyaéta nalika Nabi Ibrahim, anu ngimpi ngorbankeun putrana pikeun Alloh, baris ngorbankeun putrana, saterusna diganti ku domba. Dina poé raya ieu, umat Islam ngariung d ...

                                               

Idul Fitri

Idul Fitri leuwih dipikawanoh ku istilah lebaran atawa boboran nyaéta poé raya kaagamaan umat Islam anu nandakeun yén bulan Romadon atawa bulan puasa geus lekasan. Idul Fitri ragrag dina tanggal 1 Syawal dina pananggalan Hijriyah anu mana umat Is ...

                                               

Sahadat

Sahadat atawa Syahadat jeung Syahadah mangrupa pernyataan kayakinan Islam. Dina basa Arab, hartina "nyaksénan" atawa "méré kasaksian". Sahadat mangrupa pernyataan kapercayaan kana tunggalna Gusti sarta yén Nabi Muhammad minangka utusan pangahirna ...

                                               

Abu Yasid Al-Bustami

Abu Yasid Al-Bustami, ngaran lengkepna Abu Yazid Tayfur bin Isa bin Surusyan, leuwih dikenal Abu Yazid Bastami atawa Bayazid. Salah saurang sufi ogé wali nu kawentar di Pérsia dina abad ka-3 H.

                                               

Tarékat Syattariyah

Tarékat Syattariyah nyaéta salah sahiji tarékat sufi anu asalna tina India. Tarékat ieu diadegkeun ku Séh Sirajuddin Abdullah as-Syattari. Di Indonésia, tarékat ieu mimiti asup saprak abad ka-16, disebarkeun ku para ulama di antarana Séh Abdurrau ...

                                               

Bismillah

Bismillah atawa basmalah nyaéta bacaan bubuka Bismillah, lengkepna mah bismi-llāhi ar-rahmāni ar-rahīmi. Ieu kalimah tangara di unggal awalan Surat dina Al-Quran, iwal Surat At-Taubah. Ogé dibacaken ku umat Muslim dina unggal ngalaksanakeun solat ...

                                               

Taawudz

Taawudz, taudz atawa istiadzah mangrupa kalimah nu dimaksudkeun pikeun masrahkeun diri ka Gusti Allah tina sagalaning gogoda sétan nu dikutuk. Ieu taudz téh hiji wawakil nu perlu diucapkeun saméméh bismillah ilaharna mah. Ari perkara macakeunana ...

                                               

Monumén basa Afrikaans

Monumén basa Afrikaans Afrikaans: Afrikaanse Taalmonument mangrupa hiji-hijina monumén di sakuliah dunya nu dijieun salaku pangéling-éling hiji basa. Monumén ieu ayana di hiji pasir di kompléks sakola guru kawas IKIP di Paarl, Propinsi Western Ca ...

                                               

Aksara Pallawa

Pikeun kagunaan lian, tempo aksara Tamil. Pallawa atawa "tulisan nyambung" nyaéta salah sahiji sistim panulisan abugida nu dipaké keur nulis sababaraha basa Dravida di India Kidul jeung Sri Lanka. Baretona ogé mangrupa sistim panulisan kuna nu di ...

                                               

Basa Jepang

Basa Jepang digunakeun ku leuwih ti 127 milyar jalma, mangrupa basa utama di Jepang, salian ti éta dipaké ogé ku komunitas imigrant Jepang di sakuliah dunya. Basa Jepang dianggap salaku basa persatuan sarta kawentar ku sistem honorifik kompleks n ...

                                               

Tabel konsonan jeung vokal Hangul

Di handap ieu tabel konsonan jeung vokal jamo Hangul, nu aslina dibiruan dina baris munggaran, sarta turunannana dina baris satuluyna. Dipisahkeun jadi tabel munggaran, vokal jeung panungtungan. Jamo diromanisasi dumasar kana aturan transliterasi ...

                                               

Alfiyah Ibnu Malik

Alfiyah atawa lengkepna mah Al-Khulasa al-Alfiyya nyaéta buku sair ngeunaan tata basa Arab ti abad ka-13. Ieu kitab ditulis ku saurang ahli basa Arab nu gumelar di Jaén, Spanyol nu ngaranna Ibnu Malik. Bareng jeung kitab Al-Ajurrumiyah, Kitab Alf ...

                                               

Jurumiyah

Al-Ajurrumiyah atawa Jurumiyah nyaéta hiji kitab leutik ngeunaan tata basa Arab ti abad ka-7 H/13 M. Ieu kitab disusun ku ahli basa ti Maroko nu ngaranna Abu Abdillah Sidi Muhammad bin Daud Ash-Shanhaji alias Ibnu Ajurrum. Rumus-rumus dasar pelaj ...

                                               

Brook

Brook nyaéta karakter fiksi dina Manga jeung Anime One Piece. Brook nyaéta Musisi di kelompok bajak laut Topi Jerami. Brook miboga kaunikan, di antawisna Brook miboga seuri nu unik.

                                               

Franky

Franky nya èta ngaran karakter fiktif dina Manga jeung Anime One Piece. Franky nyaéta cyborg anu asalna ti kota cai Water Seven, Franky ogé pamingpin kelompok pembongkar parahu Keluarga Franky. Franky miboga awak badag, osok maké baju Hawaii anu ...

                                               

Nami

Nami nyaéta Navigator bajak laut topi jerami. Nami papanggih Luffy di Kota Orange, dina carita Buggy. Dina carita Baratie, sabada Nami jadi kru topi jarami, Nami kabur mawa Going Merry. Ahirna, Luffy, Roronoa Zoro, Usopp, jeung Sanji ngudag Nami ...

                                               

Sang Alkémis

Pikeun karya nu ngaranna sarua, tempo Alchemist. Sang Alkémis Basa Portugis: O Alquimista nyaéta bestseller nu munggaran dipublikasikeun di Brazil taun 1988 sarta karya pangsohorna jieunan Paulo Coelho. Buku ieu mangrupa carita simbolis nu ngaroj ...

                                               

Kidang Kawisaya

Kidang Kawisaya téh judul buku kumpulan sajak Chye Retty Isnendes. Identitas Buku Judul: Kidang Kawisaya Penerbit: Girimukti Pasaka-Jakarta Taun terbit: 1999 Lukisan Cover: Nana Banna Hadiah: RANCAGE Taun 2000 ti Yayasan Kebudayaan RANCAGE nu dip ...

                                               

Gojūon

Gojūon nyaéta susunan kana dina Basa Jepang. Gojū hartina `lima puluh, jeung on hartina sora, mangka gojūon hartina susunan lima puluh. Sanajan kitu, ngan aya 46 sora umum, tambah 2 nu jarang dipake. Gojūon ngawengku sakabeh kana dasar, iwal ti k ...