★ Free online encyclopedia. Did you know? page 339



                                               

Sepat

Sepat mangrupa lauk leutik nu datang ti kulawarga Osphronemidae, maranéhanana gépéng, jeung daun rambutan, pangawakanna paling sarupa jeung lauk guramé. Lauk sepat kaasup lauk anu geus boga nilai ékonomi. A loba dikonsumsi dina kaayaan seger ieu ...

                                               

Tutuwuhan

"Plant" ngalih ka dieu. Pikeun kagunaan lian ti "Plant", tingali Plant disambiguasi Dina biologi tina tutuwuhan nujul ka organisme nu kaasup dina Regnum Plantae. Eta ngawengku sakabéh tutuwuhan nu berpembuluh, boh nu sipatna katempo atawa bener. ...

                                               

Aditif kadaharan

Aditif dahareun nu bahan kimia tambahan anu mindeng dipaké di industri pangan. Aditif dahareun atawa aditif dahareun anu biasana dicampurkeun atawa ditambahkeun dina waktu processing nyaéta pikeun ngaronjatkeun kualitas dahareun. Panalungtikan ti ...

                                               

Autotrof

Ieu autotrof nu organisme nu bisa ngarobah bahan anorganik jeung saterusna dirobah jadi bahan organik jeung make bantuan énergi saperti énérgi cahya panonpoé jeung bahan kimia.

                                               

Awak

Awak zat tina latihan organisme manusa, eta ngurangan awak mimiti sirah, beuheung, tongong kaasup di jérona dada jeung beuteung, leungeun jeung suku. Naon maksud anu direbut anggota awak urang nu diwangun ku sababaraha rupa sél, nu hiji bagian da ...

                                               

Bayah

Nu bagian ti eusi awak jalma anu game pikeun milu nyaéta pikeun ngabersihan getih di jero jantung jeung ayana di jero dada, hawa tina sanyawa jalma nu asupna ka jero jeung dikaluarkeunana kitu ogé ti bapana, anu sok disebut gagambos atawa kakapes ...

                                               

Biologi

Biologi élmu ngeunaan mahluk hirup. Museur jeung ciri jeung paripolah organisme, kumaha perkembangan spésiés jeung nu individual, jeung interaksi hiji jeung nu séjénna sarta jeung lingkunganana. Biologi asal kecap bisa dikiratakeun biologi nyaéta ...

                                               

Biosistem

Biosistem atawa Sistem Biodiversiti, nyaéta étimologis nu wincik tina dua kecap, nyaéta bio-system. Manéhna nyaéta sakabéh organisme hirup saperti manusa, sato, jeung tutuwuhan. Sedengkeun sistem anu kumplan sub-sistem nu aya anggota mangurpa hir ...

                                               

Botani

Botani anu ilmiah panalungtikan kahirupan tutuwuhan. Salaku cabang tina biologi, botani disebut salaku élmu tutuwuhan atawa biologi tina tutuwuhan. Botani ngawengku hiji spéktrum lega dina widang disiplin élmu pikeun ngalakukeun panalungtikan din ...

                                               

Bégonia

Bégonia nyaeta clan di kulawarga melak kembang Begoniaeae. Ngan kulawarga séjén tina clan Begoniaceae téh Hillebrandia. Genus jeung hiji spésiés tunggal, di Pulo Hawaii jeung genus nu symbegonia ayeuna-hal anu kaasup dina Bégonia. Bégonia nyaeta ...

                                               

Cakung

Cakung atawa katak tangkal anu hiji bangkong leutik anu hirup di tangkal eta paling ilahar green tapi aya ogé coklat. Budi lingkungan ngabogaan bagian anu bisa naplok tangkal nu matak cakung bisa luluncatan dina dahan atawa daun, jeung no tisoléd ...

                                               

Cangkok

Cangkok A mangrupa salah sahiji cara pikeun ngembangbiakeun tutuwuhan ku cara melak wewengkon jadi badak, jeung kuring diusahakeun akaran heula, saméméh ieu lega sarta tuluy dipelak dina taneuh. Tutuwuhan nu bisa dicangkok ngan ukur tutuwuhan dik ...

                                               

Coelenterata

Hal ieu dumasar kana lapisan jaringan émbriona coelenterata asup ka grup diploblastik. Lapisan luar nu jaringana diwangun tina sél jeung sél épidermis jeung lapisan jero nu gastrodérmis. Lapisan ka jero ngalapisan rohangan gastrovaskulér. Teu kaw ...

                                               

Fisiologi

Fisiologi mangrupa cabang élmu biologi patali ka fungsi jeung kagiatan hirup atawa hirup urusan, élmu faal. Fisiologi ngarupakeun ulikan ngeunaan fungsi organisme, sato atawa tutuwuhan, fungsi jaringan konstituén tina sato jeung tutuwuhan atawa s ...

                                               

Hipofisis

Kelenjar Hipofisis, katelah ogé salaku pituitari, nyaéta organ buleud nu aya langsung di handapeun hipotalamus. Ieu kelenjar aya di bagian dasar tina hipotalamus jeung diwangun luhur tilu lobus, nyaéta lobus antérior, intermediet, jeung postérior ...

                                               

Hétérotrofik

Hétérotrofik nyaeta nu judulna sipat anu aya patalina jeung mahluk hirup atawa organisme anu hénteu bisa prosés sorangan kadaharana, kitu ogé kadaharanna séjén nyaéta pikeun meunangkeun ku cara nyokot tina zat organik karya tanagana atawa énérrgi ...

                                               

Kelenjar éndokrin

Kelenjar éndokrin nu kelenjar-kelenjar dina sistim éndokrin masalah hormon langsung kana saluran getih. Kelenjar éndokrin nu utama di antarana baé kelenjar hipofisis, pancreatic, ovarium, téstis, tina kelenjar tiroid, jeung kelenjar adrénal. Orga ...

                                               

Klasifikasi biologi

Klasifikasi biologi tina salah sahiji militer pikeun hiji grup élmuwan di ngaliwatan-ngaliwatan organisme hirup, organisme ieu digolongkeun dumasar kana sababaraha kamiripan. Ngajujutna ditangtukeun ti sipat pisik jeung nu organisme. Klasifikasi ...

                                               

Kumis ucing

Kumis ucing atawa Orthosiphon aristatus antarana tutuwuhan ti kulawarga Lamiaceae / Labiatae. Kumis ucing téh ngaran tutuwuhan anu sipatna kawas kumis ucing. Ieu téh hiji tutuwuhan tumuwuh ajeg, watangna méter, dina buku-buku aya akaran tapi teu ...

                                               

Mikrobiologi

Mikrobiologi ngarupakeun ulikan ngeunaan mikroorganisme, nu unisélulér atawa hiji organisme mikroskopis sél cluster. Kaasup di antarana saperti dina eukariot fungi jeung protists, jeung prokariot saperti baktéri jeung virus. Sanajan geus loba dip ...

                                               

Molekul

Molekul téh tina bagéan pangleutikna tina unsur atawa sanyawa kimia murni nu mibanda susunan sipat-sipat kimia jeung fisik nu has. Molekul nu biasana disusun ku dua atawa leuwih atom nu kabeungkeut jadi hiji, iwal ti mulya gas anu diwangun ngan h ...

                                               

Mémbran

A mémbran lapisan ipis nu misahkeun dua fase jeung ngawatesanan prosés pangangkutan rupa-rupa bahan kimia jeung seléktif. Mémbran bisa jadi boh hétérogén atawa homogen, simétrik atawa asimétrik dina struktur, padet atawa cair, nyaéta pikeun bisa ...

                                               

Nématoda

Nematoda téh sato nu triploblastic pseudoselomata. Ngaran Nemathelmintes asalna tina basa yunani, nematos = bal, helminthes = cacing. Jadi, Nemathelminthes nyaéta worm thread. Anggota grup cacing nu boga awak buleud panjang jeung teu bubukuan. Ku ...

                                               

Organismeu

Dina biologi jeung ékologi, organisme hartina mahluk hirup. Asal-usul hirup sarta hubungan antara turunan pentingna kontrovérsi. Dua hambalan nu utama bisa dibédakeun: prokariot jeung eukariot. Prokariot umumna dianggap ngawakilan dua karajaan nu ...

                                               

Pankreas

Pankréas nyaéta organ asesoris dina sistim pencernaan nu ngagaduhan dua fungsi utama, nyaéta: pikeun ngahasilkeun énzim pikeun nyerna atawa ka fungsi eksotrin jeung ngahasilkeun jumlah hormon atawa fungsi éndokrin. Pankréas nu aya dina kuadran ké ...

                                               

Parasit

Parasit di sato atawa tutuwuhan nu hirup di jero atawa ti organisme ka nu séjén, di mana maranehna meunang kadaharan. Istilah parasit loba nu bisa kapanggih dina widang Biologi. Istilah ieu bisa nujul ka organisme nu hirup ku cara nu napel jeung ...

                                               

Paéh

Nu paéh téh sarana eureunna fisik kahirupan organisme atawa kaayaan organisme sanggeus. Sacara biologis, nu paéh bisa lumangsung lengkep atawa wawaréhan. Contona, bisa jadi nu mana wae nu salah sahiji sél atawa organ pangalaman paéh, bari organis ...

                                               

RNA

RNA atawa Ribonukléat Aci d nyaéta hiji molekul-molekul gula tongkat ali, gugus fosfat, tapi nitrogéna diwangun ku dasar purin jeung guanin) jeung pirimidin jeung sitosin).

                                               

Réspirasi

Réspirasi nyaéta prosés ngudarkeun oksigén di tingkat sél pikeun ngahasilkeun énergi. Réspirasi asalna tina basa Latén di & spirare, nu hartina bernapas deui jeung deui. Ieu mangrupa prosés anu aktif, anu lumangsung dina tingkat sél. Réspirasi ng ...

                                               

Sawawa

Dewasa nu bakal datang tina jalma di ahir balég, geus dipencet dina alat jeung geus asak dina pikir, view, jsb.

                                               

Spésiés

Dina biologi, hiji spésiés mangrupa salah sahiji unit dasar biodiversitas. Dina klasifikasi ilmiah tina spésiés dicirikeun ku ngaran dua kecap tina basa Latin: nu ngaran genus kahiji, dituturkeun ku istilah kadua. Contona, manusa téh kudu kaasup ...

                                               

Sél (biologi)

Sél nyaéta unit struktural jeung fungsi tina sagala organisme hirup. Sababaraha organisme, saperti baktéri, jeung conto, nu ngan diwangun ku sél nunggal. Organisme unggal séjén, saperti manusa, kaasup, selandia. Téori sél, ieu dimekarkeun ka pert ...

                                               

Tata ngaran biologi

Tata ngaran dina maranéhanana geus sababaraha kali ngalaman parobahan ti mimiti manusa kapanggih di rupa-rupa organisme. Plinius dina jaman kakaisaran Romawi geus kapanggih dina sababaraha tutuwuhan jeung sato di énsiklopédi nu plugin jeung basa ...

                                               

Zoologi

Zoologi nyaeta widang élmu atawa cabang tina biologi yén studi ngeunaan sato. Élmu nyaéta ulikan ilmiah tina sagala hal anu patali jeung sato, kawas nu botani anu ngulik dina tutuwuhan. Zoologi nyaeta dina hiji gedé nyakup klasifikasi unggal sato ...

                                               

Ékosistem

Hiji ékosistem sistem ékologi anu kabentuk alatan ayana hubungan timbal balik anu teu bisa dibagi antara mahluk hirup jeung lingkungan. Ékosistem ogé bisa dianggap salaku susunan unit lengkep jeung di antara unsur-unsur lingkungan nu silih pangar ...

                                               

Akselerasi

Dina fisika, akselérasi atawa percepetan anu gedéna parobahan jeung dimensi lila waktu2. Dina hijian SI anu meter / detik2. Akselérasi dilambangkan ku aksara panghareupna dina kecap-kecap akselérasi. Akselérasi bisa boga positif jeung négatif. La ...

                                               

Angin

Angin aliran hawa di luar bumi nu pindah ti hiji wewengkon anu ngabogaan témperatur turun ka wewengkon nu mibanda témperatur nu luhur. Angin anu ti ayana hiji béda suhu di sajumlah tempat di nu ngabalukarkeun parobahan dina tekanan hawa di sababa ...

                                               

Barométer

Barométer nyaéta hiji alat anu digunakeun pikeun ngukur tekenan hawa. Barométer ilahar dipaké dina ramalan cuaca, di mana tekénan hawa anu gedé nandakeun cuaca anu "accorded", sedengkeun tekenan hawa nu leutik nandakeun bakal aya angin puyuh.

                                               

Budah

Budah nyaéta hiji zat nu melendung alatan kasurungkeun hawa atawa gas kapengpet dina eta. Budah mangrupa hasil ti sabun nyaéta paling remen kapanggih dina kahirupan sapopoé, saperti budah sabun seuseuh, sabun mandi, jeung sajabana. Di pabrik sabu ...

                                               

Cahya

Cahya téh salasahiji bentuk énergi gelombang éléktromagnétik anu bisa ditempo ku panon. Cahya anu diperlukeun dina kahirupan sapopoé anjeun.

                                               

Daya

Dina fisika, daya, atawa énergi dibikeun atawa karya dipigawé per unit waktu. Daya dilambangkan ku P. Nurutkeun harti ieu, daya bisa dihartikeun salaku: P = W t {\displaystyle P={\frac {W}{t}}\,} mana P nyaéta daya W nyaéta usaha, atawa énergi t ...

                                               

Dimensi

Dimensi a nyaéta lambang surat nu kuantitas anu bisa diturunkeun ti gedéna utama, tanpa mertimbangkeun jumlah. The dimension ditembongkeun lambang hurup gedé, atawa aksara leutik sarta kandel, jeung kurung square. Tulisan tina dimensi pikeun hiji ...

                                               

Distilasi

Panyulingan nyaéta hiji téhnik nu dua atawa leuwih zat nu boga titik golak nu beda anjeun hoyong. Hiji conto, cai seger, jeung bisa dibeunangkeun ti cai laut ku prosés déstilasi. Lamun cai laut anu dipanaskeun, cai robah warna ka warna kana hawa ...

                                               

E=mc²

E = mc 2 dina élmu fisika mangrupa salah sahiji rumus anu penting salaku oge dipikawanoh, nyaéta pikeun ngajelaskeun harga persamaan antara énergi jeung massa, nu disatarakan langsung ngaliwatan luadrat a konstan, ngarupakeun laju cahaya dina roh ...

                                               

Fisi nuklir

Dina fisika, fisi nuklir nyaéta hiji prosés di mana inti atom alatan ditubruk atom nu séjén, sarta pikeun ngahasilkeun énergi jeung atom, nu anyar boga massa nu leuwih leutik.

                                               

Fisika tioritis

Fisika teoritis nu nyoba mikaharti dunya ku nyieun model-model alami / zat nyata, hal ieu dipaké pikeun ngakalan, nerangkeun, yén prediksi tina fenomena fisik ku hartina tina fisika teoritis ". Aya tilu téori anu geus ditetepkeun, téori "mainstre ...

                                               

Frékuénsi

Frékuénsi ngarupakeun ukuran nu ngagambarkeun jumlah kajadian anu kaulang-ulang a bulak-balik, per unit waktu nu tangtu. Frékuénsi ogé dihartikeun salaku laju parobahan fase gelombang sinusoidal.

                                               

Fusi nuklir

Dina fisika, fusi nuklir nyaéta hiji prosés di mana dua inti atom ngahiji, ngawangun inti atom anu leuwih badag sarta ngaleupaskeun énergi. Fusi nuklir nyaéta sumber énergi anu ngabalukarkeun béntang nu suminar, jeung eta Bom Hidrogen butu ngabel ...

                                               

Gaussian noise

Noise nu Gauss atawa Gaussian noise nyaeta noise nu boga fungsi dénsitas probabilitas distribusi anu normal. Ceuk nu séjén, nilai mana noise nu aya sumebar nurutkeun sebaran Gauss. Ilaharna dipaké salaku white noise nyaeta hiji aditif pikeun ngah ...

                                               

Gaya séntripétal

Gaya séntripétal nyaéta gaya luar nu diperlukeun pikeun nyieun hiji produk pikeun bisa gerak panangan. Gaya ieu téh teu gaya fisik objék, atawa gaya dina harti sabenerna éta, tapi ngan hiji paméréan ngaran atawa ka séntiméntal rupa-rupa gaya anu ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →