★ Free online encyclopedia. Did you know? page 338



                                               

Rasio korelasi

Dina statistik, korelasi ngarupakeun ukuran tina hubungan antara dispersion tina statistik dina kategori individu jeung dispersion tina lintasan sakabéh populasi atawa sampel. Contona, unggal observasi nyaéta y-xi, dimana x nembongkeun kategori o ...

                                               

Rentang tolérans

Rentang toléran patali jeung rékayasa wates toléran. Dina husus, rékayasa wates toléran nangtukeun niléy maksimum jeung minimum pikeun hiji produk jadi karya. Rékayasa wates toléran bisa ditangtukeun maké Geometric Dimensioning and Tolerancing. R ...

                                               

Réliabilitas (statistika)

Dina statistik, réliabilitas anu hartina runtuyan ukuran pangaturan nu anjeun atawa alat pikeun ngukur eta. Réliabilitas teu patali langsung jeung validitas. Réliabilitas anu ukuran bisa dipercaya pikeun ngukur a nyaéta tetep, tapi teu perlu pike ...

                                               

Sampel acak basajan

Dina statistik, sampel mean basajan tina hiji populasi nyaéta sampel nu dicokot sacara acak, unggal anggota dina éta populasi mibanda kamungkinan nu sarua pikeun dicokot. Dina populasi nu saeutik, cara nyokot sampelna ieu dimekarkeun ku cara "dic ...

                                               

Sampling (statistika)

Nyokot conto atawa sampling nyaéta yén bagian ti pamaréntah sacara praktis fokus dina pamilihan individu pikeun ditalungtik, nu dipiharep ieu bakal ngahasilkeun pangaweruh populasi, hususna pikeun tujuan statistical inference. Dina bagian, ieu ha ...

                                               

Sebaran frekuensi

Dina statistik, sebaran sahiji frékuénsi nyaéta daptar nilai variabel nu dicokot tina sampel. Daptar ilaharna disusun dumasar kana kuantitas, eta nembongkeun jumlah waktu keur unggal nilai pendekatan. Contona, lamun 100 dibagi kana lima bagéan ti ...

                                               

Sebaran sampling

Dina statistik, sebaran sampling nyaéta probability distribution dina kaayaan sampling dina populasi nu pasamoan, nu statistik nu teu dibales. Bentuk atawa rumus pikeun sebaran sampling gumantung kana distribusi populasi, nu statistik tina observ ...

                                               

Sekuen Halton

Dina statistik, tina sekuen Halton leuwih dipikaharti salaku sekuen quasi-random, ieu mimiti diwanohkeun dina taun 1960-an minangka alternatif tina sekuan nomer nu pseudo-random. Runtuyan ieu utamana dirancang pikeun dipaké dina simulasi integras ...

                                               

Sekuen random

A runtuyan random mangrupa salah sahiji tipe prosés stokastik. Singkatna, runtuyan random runtuyan variabel ngarupakeun variabel random. A runtuyan random nu penting dina statistik. Unggal analisis statistik tina percobaan ilaharna dimimitian ku ...

                                               

Semivarian

Dina statistik tina spatial, semivarian dirumuskeun ku γ h = ∑ i = 1 n h z x + h − z x) 2 n h {\displaystyle \gamma h=\sum _{i=1}^{nh}{\frac {zx+h-zx)^{2}}{nh}}} numana z ngarupakeun nilai tina data ti hiji lokasi, h nyaéta jarak antara nilai dat ...

                                               

Simpangan baku

Kamungkinan jeung statistik, nu simpangan baku anu mindeng dipaké ukuran statistical dispersion. Simpangan baku dihartikeun ogé salaku akar kuadrat tina varian. Hal ieu dimaksudkeun pikeun ngukur "dispersion" nyaéta 1) a non-négatif, jeung 2) nga ...

                                               

Simpangan mutlak

Simpangan mutlak salah sahiji unsur tina susunan data beda dina kakuatan antara unsur jeung ka titik ieu dibales. Nu ilaharna nujul tina simpangan baku ngarupakeun ukuran tina nilai boh median atawa mean tina susuna data. Rata-rata nu simpangan m ...

                                               

Skewness

Dina téori probabilitas jeung statistika, skewness ngarupakeun ukuran kateu-simetrian sebaran kamungkinan tina nilai-real variabel random. Sacara kasar bisa disebutkeun, hiji sebaran jeung positif skew lamun buntut panjang anu positif jeung négat ...

                                               

Skor standar

Dina statistik, skor standar nyaéta kuantitas tak-berdimensi asal subtraksi sampel mean tina skor individual jeung dibagi ku nu beda ka simpangan baku: z = X − X ¯ s {\displaystyle z={X-{\bar {X}} \over s}} Nilai z ngagambarkeun jumlah simpangan ...

                                               

Standar kasalahan (statistis)

Dina statistik, ukuran standar kasalahan, nilai atawa kuantitas ngarupakeun simpangan baku tina prosés nu di - generate. Sandar error merlukeun ukuran kateupastian tina basajan dina nilai jeung geus remen dipake ku sabab eta nyaéta: Lamun standar ...

                                               

Statistical regularity

Statistik aturanana téh hiji anggapan dina statistik pikeun nembongkeun kaayaan pola nu, lamun urang buang thumbtack onto méja sakali, urang bakal boga waktu teuas ngaramal naha titik bakal toél beungeut tabel atawa henteu. Tapi lamun urang repéa ...

                                               

Statistik deskriptif

Statistik déskriptif nyaéta hiji cabang statistik nu ngagambarkeun ayana sababaraha teknik nu dipake keur nyokot kasimpulan tina runtuyan data. Dina hal ieu nyaeta ngagunakeun data anggota keur ngajelaskeun runtuyan data. Téhnikna biasana digolon ...

                                               

Statistik matematis

Statistik matematis ngagunakeuntiori kamungkinan jeung cabang séjén matematika pikeun ulikan statistik ti point of view tina murni matematik. Jadi, pikeun conto, ieu mangrupakeun hiji conto cara urang nulis eta salaku runtuyan variabel acak, X 1, ...

                                               

Statistik non-parametrik

Métode of statistical inference, Non-parametrik nu prosedur statistik keur tes hipotesa statistik, teu kawas dina statistik parametrik, jeung no asumsi ngeunaan sebaran frekuensi tina variabel nu dipikaresep. Pamakéan kasus ieu métodeu ieu dina t ...

                                               

Statistik parametrik

métodeu parametrik statistical inference prosedur statistik keur tes hipotesa statistik nu nganggap yén distribusi variabel bakal ditaksir ku karakter anu bisa ditempo. Analisis varian nu nganggap yen dina kaayaan normal distribution jeung varian ...

                                               

Statistik sosial

Statistik bisnis nu make tina sistem ukuran statistik nyaéta pikeun nalungtik paripolah manusa dina lingkungan sosial. Ieu bisa dipikaharti ku cara jajal pamanggih ti hiji kelompok masarakat, evaluasi bagian tina data ngeunaan golongan masarakat, ...

                                               

Statistika

Statistik nyaeta elmu pangaweruh jeung praktek perkembangan pangaweruh manusa ku cara ngagunakeun data émpiris, éta téh dumasar kana tiori statistik mangrupa cabang matematika. Antara téori statistik, randomness jeung kateupastian dimodélan téori ...

                                               

Statistika démografi

Antara data anu perlu antara pamingpin nasional statistik démografi tina populasi. Catetan kalahiran, pati, nikah, imigrasi jeung émigrasi, jeung sénsus populasi rutin bisa nyadiakeun informasi nu mangrupakeun konci dina nyieun kaputusan ngeunaan ...

                                               

Statistika multivariat

Ieu multivariat atawa analisis multivariate statistik dina statistik pikeun ngagambarkeun kumpulan prosedur observasi jeung analisis variabel statistikna leuwih ti hiji dina kapan. Aya sababaraha model, nu gumantung kana jenis analisana nyaéta: A ...

                                               

Studentized residual

Dina statistik, Studentized residual, ngaranna ngahargaan William Sealey Gosset, anu nulis dina pseudonym Student, nyaeta residual disaluyukeun ku ngabagi eta ku hiji estimasi anak simpangan baku. Studentization tina kasalahan téh penting téhnik ...

                                               

Tes nilai tengah

Dina statistik, hiji puseur test atawa tés median husus kasus uji kuadrat-chi Pearson. A test tina null hipotesa yen median tina populasi dua sampel digambarkeun nu sarua. Data keur unggal sampel anu dibagi jadi dua golongan, salah group ngandung ...

                                               

Tiori statistik

Tiori statistik ngawengku sababaraha topik, nyaéta: Model statistik sumber data sarta cara ngarumuskeun masalah: Kuliah statistik hubungan. (Studying the statistics of the relationship) Méasuring observational error jeung pemurnian prosedur. Samp ...

                                               

Trend estimation

A runtuyan méasurements prosés nu bisa jadi tréated salaku runtuyan waktu, jeung saterusna trend tina nu estimasi nyaéta aplikasi ti statistik téhnik pikeun ngagunakeun, jeung menerkeun pernyataan ngeunaan tren di data. Anggap kaayaan prosés fisi ...

                                               

Tés hipotésa statistik

Salah sahiji hal anu pakait jeung ngajawab masalah nyaéta pikeun nyieun kaputusan nu pangalusna dumasar kana hipotesa yen ieu teu diidentifikasi ngaliwatan panalungtikan. Tes hipotesa statistik, atawa, leuwih ilahar disingget, tes hipotesa, nyaét ...

                                               

Uji Kolmogorov-Smirnov

Dina statistik, uji Kolmogorov-Smirnov ieu dipaké pikeun ngabédakeun dua sebaran tina empiris atawa alternatif pikeun sebaran empiris jeung sebaran data. Kumulatif sebaran empiris pikeun n observasi, y kuring dihartikeun ku E x = Σ i y i &lt, x. ...

                                               

Uji kuadrat-chi Pearson

Test Pearsons chi-square mangrupa salah sahiji variasi tina tes chi-kuadrat – prosedur hasil di - evaluasi dumasar kana sebaran chi-kuadrat. Test ieu nu mimiti experimenting jeung Karl Pearson. Eta tes a null hipotesa yen relatif frékuénsi lumang ...

                                               

Uji Kuiper

Dina statistik, uji Kuiper raket jeung uji Kolmogorov-Smirnov nu geus loba dipaké. Sakumaha uji K-S, kuantitas D jeung D - diitung nu nunjukkeun simpangan maksimum saluhureun jeung sahandapeun dua sebaran kumulatif nu keur dibandingkeun. Trik din ...

                                               

Variabel acak

Variabel acak bisa disebut hasil operasi analisis atawa non-deterministik atawa "u-bentuk" tina percobaan non-deterministik keur ngahasilkeun hasil maksudna. Contona, ngagorolongkeun duit receh, jeung catetan hasil dina variabel acak nu mangrupa ...

                                               

Variabel random diskrit

Dina statistik, variabel random diskrit lamun geus probability distribution ogé disckrit, sebaran probibiliti diskrit lamun anjeun satemenna dikarakterisasi ku hiji fungsi probabiliti massa. Mangka X variabel random diskrit lamun ∑ u P X = u = 1 ...

                                               

Varian

Artikel ieu ngeunaan matematik. Tempo ogé correlated. Dina tiori probabiliti jeung statistik, varian tina variabel acak ngarupakeun ukuran statistical dispersion, nu nunjukkeun sabaraha jauh ti nilai ekspektasi, nu digambarkeun di dieu. Varian ti ...

                                               

Buleud manjang

Hiji wangun buleud manjang nyaeta sféroid nu mana sumbu tina kutubna leuwih badag batan diaméter ékuatorialna. Bentukna buleud manjang sarua jeung a buleud kutub datar. Ieu wangun téh ngan saukur dihartikeun ku pasaruaan μ = c {\displaystyle \mu ...

                                               

Kosinus

Kosinus atawa cosinus dina matematika nyaeta ngabandingkeun sisi outlier nu aya di juru jeung sisi lamping. Dina ilustrasi tina outlier tengen, dumasar kana harti nu kosinus, nilai kosinusna nyaéta cos ⁡ A = b c cos ⁡ a B = c a {\displaystyle \co ...

                                               

Sinus

Sinus dina matematika téh ngabandingkeun sisi outlier nu aya di hareupeun juru jeung sisi lamping. Dina ilustrasi tina outlier tengen, dumasar kana harti sinus, nilai sinusna téh, dosa ⁡ A = a c dosa ⁡ a B = b c {\displaystyle \sin A= Ajén sinus ...

                                               

Tangén

Tangén dina matematika téh ngabandingkeun sisi outlier nu aya di hareup juru jeung sisi outlier nu aya di juru. Dina ilustrasi tina outlier tengen, dumasar kana harti nu tangén, nilai tangénna nyaéta tan ⁡ A = a b a tan ⁡ a B = b a {\displaystyle ...

                                               

Gelombang sinus

Gelombang sinus atawa sinusoida ngarupakeun hiji fungsi anu mindeng kapanggih dina matematika, fisika, pamrosésan sinyal, audisi, téknik listrik, jeung loba widang séjénna deui jeung deui. Wangunan intina nu paling: y t = A ⋅ sin ⁡ ω t + θ {\disp ...

                                               

Fungisida

Fungisida nyaéta hiji tipe péstisida nu husus maehan atawa ngahambat fungi nu nyababkeun panyakit. Fungisida ieu bisa jadi cairan, gas item jeung powder hiji. Pausahaan panghasil siki biasana make fungisida dina siki, beuti, akar Cangkok, propaga ...

                                               

Inséktisida

Inséktisida nyaeta péstisida nu ngusap kaluar serangga, kaasup ovisida jeung larvisida. Ieu péstisida anu bisa dipaké pikeun kaperluan tatanén, medicine, industri, jeung rumah tangga. Paningkatan dina hasil tatanén pikeun abad ka-20 dianggap sala ...

                                               

Saré

Saré atawa ka héés bentuk tetep reureuh eta sacara alami nu aya dina kabéh mamalia, manuk jeung lauk. Saré teu di antarana "kaayaan teu sadar", tapi éta téh hiji wangun alami reureuh nu diidentipikasi ku di gerak awak nu ngurangan sarta nurunna k ...

                                               

Balida

Balida, péso lauk tanah asal kulawarga Notopteridae. Dina amérika sarikat loba kapanggih nu hirup di Kalimantan, Sumatra kidul Jawa Barat dina Baskom. Eta oge nyebar di Indo-China, Malaysia, jeung India. Lauk balida ieu kadang-kadang disebut sala ...

                                               

Bawal

Bawal nyaéta lauk laut nu asalna ti kulawarga formiidae, maranéhanana dempak, kulitna heuras, lemes sisitna laletik. Kaasup konsumsi lauk nu loba show, anu dijual di pasar jeung toko atawa restoran nu nyadiakeun lauk laut. Bawal laut aya dua jeni ...

                                               

Betok

Betok lauk tanah asal kulawarga anabantidae. Lauk Betok loba kapanggih hirup di nagara: Laos, Malaysia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Singapura, Srilanka, Thailand, Viet Nam, jeung nagara Asia tenggara séjénna. Nu kulah, balong, atawa rawa tempat hir ...

                                               

Géndol

Géndol,impun anu judulna pikeun lauk jeung asal-usul kulawarga poeciliidae. Ilahar hirup di walungan, kulah, rawa, kitu ogé lauk laut jeung kahirupan dimuara téh sok disebut géndol atawa impun. Géndol bisa hirup dina cai kiruh, nu paling, cai anu ...

                                               

Hampal

Hampal lauk tanah asal kulawarga Cyprinidae. Kanyataanna, ieu lauk téh sok disebut ogé s-ebarau leuweung, panjang awak inchi 1 dina taun atawa 25 cm. Lauk ieu teu acan aya ngabudidayakeun, pikeun minuhan kabutuhan lauk anu masih ngandelkeun istil ...

                                               

Kéhkél

Kéhkél Latin, nyaéta lauk leutik kawas lélé hirupna disusukan yén cai jeung narik / nyéot, Glyptothorax, asalna tina kecap glyptes hartina maseuk / mahat jeung kecap toraks hartina susu atawa payudara, jeung ieu téh dumasar kana kabiasaan hirup l ...

                                               

Lauk

Lauk nyaeta vertebrata poikilotermik nu hirup di jero cai ngagunakeun insang. Di dunya, hiji lauk téh dibagi kana leuwih ti 27 rébu spésiés nu beda-beda jadi a group of vertebrata nu loba beungeut. Eta sacara taksonomis, lauk nu hiji grup parafil ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →