★ Free online encyclopedia. Did you know? page 337



                                               

Geometri simpangan baku

Geometri simpangan baku ngajelaskeun kumaha sumebarna data tina rata-rata nu ditempo nyaeta geometric mean. Lamun anjeun méan tina susunan { 1, 2., A n } dilambangkeun ku μ g, mangka géomteri simpangan baku nyaeta σ g = exp ⁡ ∑ i = 1 ln ⁡ A i − l ...

                                               

Harold Jeffreys

Sir Harold Jeffreys mangrupakeun ahli dina matematika, statistik, géofisika sarta séismologi jeung astronomi. Manéhna lahir Fatfield, County Durham, pikeun diajar di Armstrong Kuliah di Newcastle-upon-Tyne, luntur bagian tina University of Durham ...

                                               

Heteroskedasticity

Dina statistik, hiji runtuyan atawa hiji véktor variabel acak ieu disebut heteroskedastic lamun variabel random dina runtuyan atawa hiji véktor beda jeung variasi. Lawanna ka nu disebut homoscedasticity. Waktu ngagunakeun téhnik variasi dina stat ...

                                               

Histogram

Dina statistik, histogram nyaeta grafis tina tabulasi frekuensi. Dina hal ieu, histogram nyaeta versi grafis tina tabel nu nembongkeun babandingan kasus kana sababaraha atawa lobana kategori husus. Kategori ieu ilahar hal nu husus saperti taya in ...

                                               

Homoscedasticity

Dina statistik, hiji runtuyan atawa hiji véktor variabel acak ieu disebut homoscedastic lamun sakabeh variabel random dina runtuyan atawa vektorna anu miboga variasi anu kawates sarua. Lawanna ka nu disebut heteroscedasticity. Anggapan dasar dina ...

                                               

Inferensi Bayes

Bayesian inference statistical inference nu mana wae kamungkinan nu di-interpretasi séjén salaku frékuénsi atawa saimbang atawa sarupa, tapi leuwih condong ka tingkat kapercayaan. Ngaran ieu diturunkeun sabab tina remenna ku alatan éta ngagunakeu ...

                                               

Inferensi statistik

Topik di handap ieu biasana kaasup kana interpretasi data statistik. Ieu téh leuwih formal keur topik ieu kaputusan statistik. Statistik tes hipotesa. (The statistical test of the hypothesis) Prinsip likelihood. (The likelihood principle) Estimas ...

                                               

Informasi Fisher

Dina statistik, informasi Fisher mah, nu mangrupa informasi of a random variable nu observasi pikeun nyangking pangaweruh ngeunaan parameter ka observasi θ, nu gumantung kana sebaran probabiliti tina X, varian tina skor. Alatan ekspektasi tina sk ...

                                               

Interaction (statistics)

Dina statistik, hiji interaksi, nu dina watesan model statistik mana balukar tina dua variabel atawa teu hal ieu bisa ditambahkeun langsung. Mangka, pikeun response a y jeung dua variabel x 1 x 2 nyaéta hiji aditif model bakal jadi: y = a x 1 + b ...

                                               

Interquartile range

Dina metoda statistik, interquartile range beda antara kuartil katilu jeung kahiji. Interquartile range leuwih nempokeun yén anjeun sabenerna dina statistik tinimbang a range of hiji, jeung paling ilahar dipikaresep dina statistik. Lamun 25% tina ...

                                               

Kalibrasi (statistik)

Kalibrasi dina statistik nyaeta hiji ngabalikeun prosés regression. Masalah kalibrasi nyaéta pamakéan data anu dipikawanoh jadi dina hubungan hiji observasi antara variabel terikat jeung variabel bébas pikeun nyieun estimasi nilai variabel bébas ...

                                               

Kamandirian statistik

Dina tiori probabiliti, nyebutkeun yén dua kajadian anu bebas atawa diri anu dumasar kana mikir nu kamungkinan yén pangaweruh tina ayana hiji kajadian anu teu disababkeun ku pangaruh kamungkinan kajadian nu séjén. Contona, pikeun meunangkeun juml ...

                                               

Kasimpulan statistik

Kasimpulan statistik diperlukeun mun susunan observasi hayang gampang jeung anjeun teu hayang ngajelaskeun sagampang-gampangna. Statistikawan umumna nyoba ngajelaskeun observasi dina Ukuran bentuk sebaran saperti skewness atawa kurtosis. Ukuran d ...

                                               

Klasifikasi naif Bayésian

Klasifikasi Naif Bayesian téh métodeu klasifikasi kamungkinan nu basajan. Istilah anu leuwih wincik dina kaayaan model probibiliti mangrupakeun ciri mandiri tina model. Watesan naif Bayes téh dumasar kana kanyataan yén model probabiliti bisa ditu ...

                                               

Korélasi

Artikel ieu ngeunaan koefisien korelasi antara dua variable acak. Watesan korelasi bisa ogé hartina korelasi silang dua fungsi. Dina tiori probabiliti jeung statistik, korelasi, disebut oge koefisien korelasi, ngarupakeun ukuran atawa kira-kira k ...

                                               

Korélasi kanonik

Dibikeun dua vektor kolom X = x 1., x n {\displaystyle X=x_{1},\titik-titik,x_{n}} jeung Y = y 1., y m {\displaystyle Y=y_{1},\titik-titik,y_{m}} variabel acak nyaéta moment kadua, salah sahiji harti cross-covarian Σ 12 = cov ⁡ X, Y" {\displaysty ...

                                               

Kovarian

Dina tiori probabiliti jeung statistik, covariance antara dua nilai real variabel acak X jeung Y, jeung ekspektasi nilai E = μ jeung E = tingkat kabebasan anu ditetepkeun ku: cov ⁡ X, Y = E X − μ Y − ν). {\displaystyle \operatorname {cov} X,Y=EX- ...

                                               

Kriging

Kriging nyaeta teknik regression nu dipaké dina géostatistik. Ngaran ieu digunakeun dina patuh kana manggihkeunna téh, Danie G. Krige. Di masarakat statistik, leuwih ilahar disebut prosés Gaussian regression. Kriging bisa dipikaharti dina leuwih ...

                                               

Kuartil

Dina statistik deskriptif, kuartil ngarupakeun hiji tina tilu nilai nu ngabagi data disetél jadi opat bagian. Mangka urang kudu: Katilu kuartil = kuartil luhur = motong data ti 25% ka luhur, atawa handap a 75% = 75th persentil. Kuartil kadua = me ...

                                               

Kurtosis

Dina téori probabilitas jeung statistika, kurtosis ngandung harti yén ukuran posisi puncak tina sebaran probabiliti nilai nu nyata / ril variabel random. Standardized moment nu kaopat-eta dihartikeun salaku μ 4 / σ 4, di mana μ 4 momen mean tina ...

                                               

Kémometrik

Kémométrik aplikasi tina métode matematik atawa data statistik kimia. Public Kémométrik Internasional nawarkeun hiji gambaran nu sarupa ieu: Kémométrik nyaéta élmu matalikeun ukuran dijieun system, atawa prosés kimia pikeun ngabentuk sistimna nga ...

                                               

Likelihood

Dina statistik, hiji fungsi likelihood nyaeta fungsi probabiliti kondisional dumasar kana "pertimbangan" fungsi kadua alesan nu mana fungsi nu mimiti dianggap bisa tetep nepi ka ahir: B ↦ P A | B, {\displaystyle B\mapsto PA|B,} salian fungsi saba ...

                                               

Loss function

Dina statistik, téori kaputusan jeung ékonomi, leungitna fungsi nyaeta fungsi metakeun salah sahiji kajadian nyata nomer pikeun ngagambarkeun biaya ékonomi atawa hanjelu patali jeung hiji kajadian. Leungitna fungsi ilaharna digambarkeun dina wate ...

                                               

Margin kasalahan

Dina statistik, kaasup dina jajal pamanggih jeung survey nu sarua, margin kasalahan nyaeta jari-jari interval kapercayaan téh ilaharna 90% interval kapercayaan keur proporsi populasi.

                                               

Matriks kovarians

Dina statistik, covariance matrix ngahasilkeun konsep varian an n-dimensi, dina basa séjén, bentuk nilai-skalar variabel random nilai vector variabel random. Lamun X ngarupakeun nilai urang nyaho variabel random nu mibanda nilai ekspektasi μ teru ...

                                               

Maximum likelihood

Dina statistik, métodeu maximum likelihood estimator, dimimitian ku ahli genetik / ahli statistik of Sir Ronald A. Fisher, nu métodeu titik estimasi, nu dipaké pikeun estimasi tina anggota populasi nu teu observasi parameter tina rohangan di-a-ya ...

                                               

Mean

Musuh anu Dina statistik, méan ngabogaan dua harti: Rata-rata, maranéhanana méan pleuwih cocog lamun disebut aritmetik mean, dibandingkeun ka geometrik mean atawa harmonik mean. Rata-rata, ogé disebut sampel mean rata-rata sampel. Nilai ekspektas ...

                                               

Mean kuadrat kasalahan

Dina statistik, méan kuadrat kasalahan tina panaksir T aya dina parameter nu teu ka observasi θ nyaéta MSE ⁡ T = E ⁡ T − θ 2), {\displaystyle \operatorname {MSE} T=\operatorname {E} T-\theta^{2}),} dina hal ieu, nilai ekspektasi kuadrat tina hiji ...

                                               

Median

Dina statistik, kecap median tina nilai nu ngabagi sampel satengah luhur jeung satengah handap. Pikeun manggihan median, ngatur data observasi ti nilai panghandapna nepi ka pangluhurna terus milih salah sahiji nu di tengah. Lamun aya hiji komo ju ...

                                               

Model linier

Dina statistik, model linier eta bisa dikedalkeun ku nyebutkeun Y = X β ϵ {\displaystyle Y=X\beta \epsilon }. nu mana Y nyaéta hiji nx1 vektor kolom tina variabel acak, X ngarupakeun matrix nxp "dipikanyaho", contona, bisa dititénan jeung hal ieu ...

                                               

Modél statistik

model statistik dipake dina statistik terapan. Tilu notasi dasar cukup keur ngajelaskeun sakabeh model statistik. Urang museurkeun meuli assembly nu mana fungsi bagéan tina susunan unit statistik. Psikologi mangrupa salah sahiji conto tina ulikan ...

                                               

Momen mean

Momen méan k-th nilai-réal of a random variable X kuantitas E, di mana E nyaeta ekspektasi operator. Sababaraha variabel acak teu boga ka mean, dina kasus tina moment méan teu bisa dihartikeun. Momen méan k-th sok jadi dilambangkeun ku μ k. Pikeu ...

                                               

Multistage sampling

Nyokot sampel sampling nyaéta hiji wangun kompléks of cluster sampling. Pamakéan sakabéh unsur tina sampel dina sagala klaster nu dipilih anu teu dimeunangkeun atawa eta teu penting. Dina kaayaan aturan ieu, nyokot sampel di multiple tingkat klas ...

                                               

Ngarencanakeun panalungtikan statistik

Loba ilmuwan nu ngamimitian panalungtikan ku patarosan ngeunaan dunya tempat urang hirup. Keur ahli statistik, patarosan ieu bisa di-klasifikasi-yakin dina sababaraha hal. Kadangkala, urang Unit anu mungkin sabenerna alat, that is, we are interes ...

                                               

Nilai ekspektasi

Sacara umum harepan) nyaeta tetempoan nu leuwih mungkin téh rék lumangsung. Hasil anu kurang nguntungkeun méré naek ka émosi kateupanujuan. Lamun jumlah kajadian téh hiji hal nu teu sakabéhna diperkirakeun jadi ngeusi reuwas. Tempo ogé antisipasi ...

                                               

Normalizing constant

Dina tiori probabiliti, normalisasi konstan anu konstan anu di tempat nu fungsi non-négatif kudu dikalikeun dina raraga pikeun meunangkeun fungsi probabiliti massa densiti atawa fungsi probabiliti tina mangsa nu bakal datang. Contona, urang boga ...

                                               

Null hypothesis

Dina statistik, hiji hipotesa anu kosong nyaéta hiji hipotesa nu boga anggapan awal bener lamun kajadian sacara statistik dina bentuk tes hipotesa nunjukkeun sabalikna. Hipotesa nu kosong hiji hipotesa yen urang teh hiji hal anu nembongkeun geus ...

                                               

Order statistik

Dina statistik, order statistik ka-n tina sampel saruna jeung nilai sampel ka-n pangleutikna. Contona, lamun nilai sampe nyaeta: 6, 9, 3, 8 mangka order statistik kadua nyaeta: x 2 = 6. Order statistik kahiji atawa order statistik pangleutikna sa ...

                                               

Outlier

Dina statistik, outlier hiji observasi nu loba tina data nu ditempo. Nu hartina "jauh" dina hal ieu nyaeta: kurang ti Q1 − 1.5 × IQR atawa leuwih ti Q3 + 1.5 × IQR mana Q1 jeung Q3 kuartil kahiji jeung katilu, jeung IQR interquartile range sarua ...

                                               

Overfitting

Dina statistik, overfitting nyaeta model statistik pikeun cocog nilai jeung multiple parameter. a model nu absurd jeung falsu bakal pas dina sampurna lamun ieu model jeung karudetan cukup dibandingkeun jeung jumlah data nu geus sadia. Overfitting ...

                                               

Paket statistik

Paket statistik téh hiji tipe program komputer nu gede ngarupakeun kasus nu tangtu pikeun analisis statistik. Hal ieu ngamungkinkeun pikeun jalma anu teu boga pangabisa dina program komputer pikeun ménta hasil statistical prosedur standar jeung t ...

                                               

Parameter statistik

Jeung ieu statistik nyaeta seni indexes kulawarga tina sebaran probabiliti. antara kulawarga paraméterisasi sebaran nyaeta sebaran normal, sebaran Poisson, binomial distribution, jeung sebaran eksponensial. Kulawarga normal sebaran ngabogaan dua ...

                                               

Pearson product-moment correlation coefficient

Dina matematika, sarta dina kalolobaan statistik, Pearson product-moment korelasi koefisien nyaéta hiji méasure of how well a persamaan linear ngagambarkeun hubungan antara dua variabel X jeung Y méasured dina obyék nu sarua atawa organisme. Eta ...

                                               

Karl Pearson

Nu Péarson loba kontribusi dina pangwangunan statistik saperti hiji disiplin élmu anu sarius. Manéhna pangadeg Department of Statistik Terapan di University College London taun 1911, universitas kahiji jeung department of statistik di dunya. Lolo ...

                                               

Pilihan probabiliti

Loba ahli statistik nyoko tina panempo sacara pilihan dina debat pikeun ngarojong interpretasi tina frékuénsi nu kamungkinan jeung ngarojong kamungkinan pribadi. Hal anu penting tina pilihan ieu téh, "lamun leumpang kawas entog.". kabéhanna anjeu ...

                                               

Populasi statistik

Dina statistik nu diatur bener dina kaputusan statistik nu keur digambarkeun, ilaharna dumasar kana sampel random dicokot tina populasi. Contona, lamun urang kataji dina nalungtik ngeunaan manuk gagak, mangka urang bakal ngajelaskeun susunan manu ...

                                               

Prediksi interval

Dina statistik, prediksi interval nyaéta pikeun ngahasilkeun hubungan nu sarua jeung dina observasi nu bakal datang nyaeta kapercayaan interval méré lahir ka populasi manusa nu teu ka-observasi.

                                               

Prinsip likelihood

Dina statistik, prinsip likelihood nyaeta kontroversial prinsip of statistical inference, nu prinsip nu nembongkeun sagala informasi dina sampel dikandung dina fungsi likelihood. Fungsi likelihood nyaeta sebaran probabiliti kondisional dianggap s ...

                                               

Rankit

Dina statistik, rankits tina titik data tina susunan data nu ngandung subjék urang nyaho nu sederhana nyaeta nilai ekspektasi order statistik dina standar normal sebaran pakait jeung titik data di luhur ditangtukeun ku urutan di nu titik data app ...

                                               

Rasio bencana

Babandingan bencana di analisis survival nyaeta kasimpulan tina béda antara dua kurva survival, ngagambarkeun leungitna dina résiko maot di ngabandingkeun tina control pencegahan, sarta salila waktu diperhatikeun. Ieu téh hiji bentuk resiko relat ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →