★ Free online encyclopedia. Did you know? page 336



                                               

Katé bodas

Katé bodas, kitu ogé disebut katé dégenerasi, hiji béntang leutik nu teu frui nyinar, ieu nu matuh kadégenerasi. Katé bodas panginten salaku hiji fase évolusi nu béntang nu miboga leutik jeung nengah. Kateubiasaan katé bodas nu mangrupa gunung pa ...

                                               

Planétisimal

Téori Planétisimal mangrupa salah sahiji teori nu ngajelaskeun ngeunaan prosés jijieunan of the Solar system. Ieu téh hiji teori dikedalkeun ku saurang astronom ku ngaran Leuweung Ray Moulton jeung hiji géolog ku ngaran Thomas C. Chamberlin, Univ ...

                                               

Upsilon Draconis

Manéhna geus Draconis nyaéta béntang di konstelasi hibrida draco. Béntang ngabogaan magnitudo 4.82 jeung mangrupag béntang kelas K0III. Béntang anu aya dina jarak 344 taun cahaya ti Bumi.

                                               

Surya Mandala

Solar system mandala diwangun ku Panonpoé jeung objék nu awak celestial nu kabeungkeut ku gravitasional jeung panonpoé: dalapan planét, 166 bulan nu teu kanyahoannan, tilu planét dwarf, jeung milyaran harta ka nu leutik. Nu pandeuri anu kaasup di ...

                                               

Naskah

Naskah, dina sababaraha hal, nyaéta hiji dokumén tinulis nu ditulis leungeun, dibédakeun ti dokumén citakan atawa salinanana ku cara lain. Kecap naskah téh asalna tina basa arab nuskhatum nu hartina lambaran kertas.

                                               

Aksara

Karakter dina étimologi asal tina Sangsekerta anu akarna tina kecap "a" jeung "kshara". "A" miboga harti "henteu", sedengkeun "kshara" miboga harti "kamusnahkeun". Dua akar kecap, mangka hartina aksara mangrupa salah sahiji hal anu langgeng, ataw ...

                                               

Aksara Buda

Aksara Budha anu ogé dipikawanoh minangka Surat Gunung nujul ka nu ngaranna waktu naskah téh kudu dipaké di kria abad13 ka abad ka-16 m dina naskah-naskah lontar kabur kapanggih ti lamping gunung Merapi-Naraka, Tengah, jeung ka aksara nu dipaké d ...

                                               

Aksara Tionghoa basajan

Karakter Cina basajan-hiji tina dua rupa aksara Cina ka jaman kiwari. Hiji lain mangrupa Karakter Cina tradisional atawa Hanzi. Hanzi téh basajan aksara Cina téh basajan sacra resmi pamaréntah Républik Rahayat Cina dina prosés ngaronjatkeun kamam ...

                                               

Basa Tionghoa

Basa inggris Cina mangrupa bagian tina rumpun basa Sino-Tibét. Tapi lolobana Cina mikir sababaraha varian Cina anu diucapkeun salaku hiji basa, hiji variasi dina basa nu diucapkeun dicanding variasi, salaku contona Rum. basa sunda ditulis ogé anj ...

                                               

Hangeul

Hangeul, atawa Joséon-geul / Chosŏngŭl di Kidul nepi ka Kalér nyaéta alpabét asli basa Kidul. Komo lamun tulisan of lemah keur pertanian nu katempo dina tulisan idiografik nulis dina wangun simbol, contona, basa Cina, Hangul sabenerna naskah foné ...

                                               

Hurup Pégon

Hurup Ceuk eta nyaeta hurup arab atawa leuwih tepatna: Hurup arab nu dimodipikasi pikuen nuliskeun Basa Jawa sareng Basa Sunda. Kecap Ceuk cenah mah asalna ti Jawa pégo nu hartina nyaliwang. Sabab basa Jawa nu ditulis dina hurup arab teh dianggap ...

                                               

Koma

Tanda koma nyaéta tanda baca anu boga mirip apostrop atawa tanda petik tunggal bisa ditempatkeun dina garis dadasar tulisan. Nurutkeun Oxford English Dictionary, kecap ieu asalna tina basa yunani komma nu hartina hiji hal anu dipotong atawa bangb ...

                                               

Titik

Titik dipaké dina loba konteks jeung basa, utamana salaku hiji partisi antara kecap. Titik téh saprakna nyaéta tina sistim tanda baca yunani nu diwanohkeun ku Aristophanes tina Byzantium di abad 3 SM. Tuluy aya sagonjokkan titik-titik anu panempa ...

                                               

Wikikamus

Ngobrol téh hiji proyék baraya Wikipédia, énsiklopédia bébas tujuanana nyaéta pikeun nyetel hiji kamus anu wikiwiki bébas dina sadaya kecap anjeun. Nuturkeun pamanggih Daniel Alston, Ngobrol mimiti disusun 12 désémber 2002. Maret 29, 2004 dua Omo ...

                                               

Démonim

Website atawa gentilik nyaeta kecap nu dipaké pikeun nu nyicingan hiji wewengkon. Basa inggris geus loba cara nyieun website a, kawas jeung nambahkeun sufiks di ahir kalimah, contona -ine Madang, Latin Florentia → Florentine. -ic Hispania → Hispa ...

                                               

Indosfér

Indosfér téh hiji grup ti rungkun basa Tibeto-Burma, salaku lead linguistikawan, James Matisoff, nu ngawengku basa-basa winangun jeung morfologisna deukeut ka nu basa Indo-Arya.

                                               

Sintaksis

Nu sintaksis tina tata basa anu ngabahas hubungan antara kecap dina tuturan. Morfologi sarupa, tapi morfologi nu patali struktur gramatikal dina jero kecap.

                                               

Algoritma keur ngitung varian

Rumus keur ngitung varian: V a r i a n c e = n ∑ i = 1 n x i 2 − ∑ i = 1 n x i 2 n 2 {\displaystyle {\mathit {Variance}}={\frac {n\sum _{i=1}^{n}x_{i}^{2}-\sum _{i=1}^{n}x_{i}^{2}}{n^{2}}}} Rumus pikeun ngitung panaksir teu-bias tina populasi var ...

                                               

Aljabar sigma

Dina matematika, aljabar σ X pikeun sasét sacara harti anggota subsét S katutupan ku susunan operasi nu bisa diitung, nu aljabar σ utamana dipaké pikeun nangtukeun ukuran S. Ieu téh hiji konsép penting dina analisis matematik teori probabilitas. ...

                                               

Kuadrat leutik

Kuadrat tina pangleutikna atawa Léast kuadrat nyaéta hiji téhnik optimasi matematika anu digunakeun pikeun manggihan "ragkep leuwih hadé" atawa "fit pangalusna" tina susunan data ku ngaminimalkeun bédama jumlah kuadrat disebut di antara sesa fung ...

                                               

Fungsi béta teu lengkep

Dina matematik, fungsi anu ceuk teu lengkep dihartikeun dina bentuk integral, I x a, b = B x a, B a, b = 1 B a, b ∫ 0 x t a − 1 − t b − 1 d t {\displaystyle I_{x}a,b={\frac {B_{x}a,b}{Ba,b}}={\frac {1}{Ba,b}}\int _{0}^{x}t^{a-1}\,1-t^{b-1}\,dt} g ...

                                               

Momen (matematika)

Baca ogé momen fisika. Konsep moment di nagara diwangun tina konsép moment dina fisika. Momen - ka - n tina fungsi tina nilai real f tina variabel nu nyata μ n ′ = ∫ − ∞ ∞ x n f x d x. {\displaystyle \mu _{n}=\int _{-\infty }^{\infty }x^{n}\,fx\, ...

                                               

Sisi genep

Dina élmu ukur genep atawa sudut genep-héksagon mangrupa salah sahiji sisi loba klayan genep sisi jeung genep juru. Salah sahiji genep nu boga aturan geus Schläfli lambang {6}.

                                               

Fungsi périodik

Dina matematik, fungsi périodik, nyaeta fungsi ulang jumlah dina interval atawa pikeun périodeu nu tératur. Conto nu paling penting nyaeta fungsi trigonométri, nu ka malikan sanggeus hiji interval tina panjang 2 π. Fungsi périodik téh dipaké dina ...

                                               

Integrasi Lebesgue

Dina matematik, nu integral nyaéta konsép umum ngeunaan wewengkon gambar nu biasa ka wewengkon dina nu diwatesan ku fungsi. Integrasi Lebesgue hiji rarangkay gawe pikeun manjangkeun integral ka fungsi kelas anu pohara badag. Integrasi Lebesgue po ...

                                               

Logika

Dina basa sapopoé, logika tinimbangan dipaké pikeun ngahontal ieu mangrupa kasimpulan / kacindekan tina gugus tina sangkaan. Leuwih sacara resmi, logika nyaéta ulikan valid inference nyaéta prosés ngahontal hiji kasimpulan / kacindekan tina group ...

                                               

Logika Fuzzy

Logika Fuzzy nyaéta hiji wangun logika rupa-rupa agén nu diturunkeun tina teori set fuzzy jadi patali jeung nalar nu deukeut ti nu kitu. Ngan kawas dina teori set fuzzy kaanggotaan nilai nu geus disetel bisa jadi dina bulan antara 0 jeung 1, dina ...

                                               

Daptar Statistikawan

Statistikawan atawa jalma anu méré kontribusi ka tiori statistik, atawa hal nu aya patalina jeung kamungkinan, atawa machine learning nyaéta: Franklin Graybill. Yves Berger. Herbert Robbins. Leonard Telenges Dina Ieu. Seymour Geisser. Mike Dugas. ...

                                               

Akaike information criterion

Akaike information criterion, ngembangkeun hiji Professor Hirotsugu Akaike dina taun 1971 jeung diusulkeun dina taun 1974, anu hiji model ukuran statistical tina fit. model ieu pikeun ngitung goodness of fit relatif ka nu sababaraha model statist ...

                                               

Analisis varian

Dina statistik, analisis varian nyaeta kumpulan model statistik jeung prosedur nu pakait nu ngabandingan méan ku bursa sakabéh varian tina observasi kana sababaraha bagian. téhnik analisis varian ieu mimiti diwanohkeun ku statistikawan jeung ahli ...

                                               

Ancillary statistic

Dina statistik, nu simpangan baku tina statistik nu mana wae nu kamungkinan sebaran teu gumantung kana sebaran probabilitas nu dianggap ngarupakeun sebaran populasi statistik tina data nu bisa dicokot. Konsep munggaran dikenalkeun ku para ahli st ...

                                               

Anomali deret waktu

Anomali time series nyaéta jumlah deviasi runtuyan waktu nu hartosna. Harti yén itungan pikeun sakabéh runtuyan waktu, contona keur unggal jam poé lamun daur beurang-eta mangrupakeun hiji jumlah variabel pikeun dicokot. Salaku panerusna méan arit ...

                                               

Arithmetic mean

Dina matematika jeung statistik, arithmetic mean tina susunan data ngarupakeun jumlah sakabeh anggota nu dibagi ku jumlah "item" guna nu. Arithmetic méan naon murid anu diajarkeun pisan éarly nelepon "rata-rata." Lamun susunan hiji populasi stati ...

                                               

Asumsi statistik

Nu statistik, sakumaha di sakabéh widang matematika anu teu ka nyimpulkeun hiji hal anu sahiji nu henteu deui aya. Dina usaha néangan hiji kasimpulan nu bener ngeunaan populasi statistik, ilaharna diperlukeun pikeun nyieun sababaraha asumsi kahij ...

                                               

Autoregressive conditional heteroskedasticity

Dina ékonométri, nu autoregressive conditional heteroskedasticity mertimbangkeun nu limit hiji varian nu ayeuna jadi hiji fungsi watesan hiji variasi dina hiji waktu saméméh. Lamun autoregressive moving average model-di-asumsikeun pikeun kasalaha ...

                                               

Autoregressive moving average model

Dina statistik, autoregressive moving average nyaéta aplikasi ilaharna dipaké dina waktu runtuyan. Anggap urang boga dua deret waktu, x 1 x 2, x 3., jeung y 1, y 2, y 3. Deret x sacara konvensional teu bisa "pasti" di-prediksi ku pangaruh atawa p ...

                                               

Bias (statistik)

Dina statistik, sampel anu bias nyaeta hiji kaayaan di mana nilai rata-rata aya di luhur atawa di handap nu ditaksir. Aya dua panilaian teh, ningali nu kacida gorengna, panempo séjén nyaéta kaayaan dina waktu nu hasil nu nyieunna leuwih hade dipa ...

                                               

Biostatistika

Biostatistika, leuwih umum, "aplikasi" statistik pikeun biologi jeung, éta ogé dina pamakéan, dina tatamba. sabab patarosan dina panalungtikan biologi sarta ubar anu pohara rupa-rupa, nu range of biostatistika diperpanjang salila ieu téh ngawengk ...

                                               

Ladislaus Bortkiewicz

Ladislaus Josephovich Bortkiewicz nyaeta rusia ékonom jeung statistikawan étnis polandia. Bortkiewicz lahir di St. Petersburg, Kaisar dinten Rusia jeung ahir sarjana hukum dina taun 1890. Taun 1898 manéhna ngaluarkeun buku ngeunaan sebaran Poisso ...

                                               

Central tendency

Central tendency nyaeta istilah nu dipaké dina sababaraha widang panalungtikan empiris for "rujukan" nu ku para ahli statistik ieu kadang-kadang disebut "lokasi". A "ukuran central tendency" nu séjén téh hiji parameter atawa angka statistik anu d ...

                                               

Cramér-Rao inequality

Dina statistik, hubungan kateusaruaan jeung hiji Cramér-Rao, ngaranna ngahargaan Harald Cramér jeung Calyampudi Radhakrishna Rao, ngagambarkeun an upper limit on the precision éstimator statistik, dumasar kana informasi Fisher. Katangtuanna nyaét ...

                                               

Cumulant

Dina tiori probabiliti jeung statistik, cumulants κ n tiprobability sebaran dirumuskeun ku e t X = exp ⁡ ∑ n = 1 ∞ κ n t n / n! {\displaystyle E\lefte^{tX}\right=\exp \left\sum _{n=1}^{\infty }\kappa _{n}t^{n} / n!\right} mana X nyaéta unggal var ...

                                               

Dispersi statistik

Ukuran dispersi statistik kudu ngahasilkeun hiji enol lamun kabéh data téh idéntik, jeung kudu geus lamun data anu leuwih béda. Ukuran dispersi nu paling penting nyaéta simpangan baku, nu akar kuadrat tina varian. Ukuran range, interquartile rang ...

                                               

Efficiency (statistics)

Dina statistik, efisiensi nyaeta hiji ukuran pikeun sampel. Efisiensi unbiased statistik T dihartikeun salaku e T = 1 / I θ v a r T {\displaystyle eT={\frac {1 / I\theta}\to 1\geq eT}

                                               

Estimator

Dina statistik, éstimator nyaeta fungsi tina data "diketahui" nu dipaké pikeun manggihan"estimasi" tina parameter teu "diketahui". Jumlah éstimators beda ngamungkinkeunkeur unggal parameter nyaéta "diberikan". Kumaha loba di handap ieu patokan té ...

                                               

Faktor Bayes

Dina statistik, nu make tina faktor Bayes nyaeta hiji alternatif ka Bayesian dina nguji hipotésa statistik tina klasik. Dibikeun a pamilih model masalah nu urang kudu milih antara dua model M 1 jeung 2 M, nu dumasar kana hiji véktor data x. Fakto ...

                                               

Fishers exact test

Fishers Pasti Test of statistical significance ieu dipaké dina analisis categorical data dina waktu nu ukuran sampel leutik. Istilah ieu dimimitian ku R. A. Fisher, jeung mangrupa salah sahiji kelas hiji rencana test. Fisher s the design of tes i ...

                                               

Fungsi nu ngahasilkeun momen

Dina téori probabilitas jeung statistika, fungsi nu ngahasilkeun momen tina variabel acak X M X t = e t X. {\displaystyle M_{X}t=E\lefte^{tX}\right.} Fungsi ieu pikeun ngahasilkeun momen tina sebaran probabiliti: E X n = M X n 0 = d n d t n | t = ...

                                               

Fungsi sebaran kumulatif

Dina matematik, fungsi sebaran kumulatip pikeun ngagambarkeun sebaran kamungkinan tina nilai-real variabel random, X. Keur unggal réal jumlah x, cdf dirumuskeun ku F x = P ⁡ X ≤ x, {\displaystyle Fx=\operatorname {P} X\leq x,} éta mana sisi katuh ...

                                               

Fungsi survivor

Fungsi survivor atawa fungsi réliabilitas mangrupa sipat tina unggal variabel random nu ngagambarkeun susunan kajadian, paling ilahar pakait jeung paéh atawa kagagalan sababaraha system, dumasar kana waktu. Ieu kaasup hiji probability nu mana sis ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →