★ Free online encyclopedia. Did you know? page 33



                                               

Téstostéron

Téstostéron nyaéta hormon stéroid ti androgén nu kapanggih dina mamalia, réptil manuk, jeung nu séjénna vertebrata. Dina mamalia, téstostéron nyaéta utamana disékrési dina téstis nu jalu jeung nu ovarium bikang, jeung sababaraha tina kelenjar adr ...

                                               

Adat

Adat nyaeta aturan anu ilahar dituturkeun atawa dipigawé ti jaman baheula. Kecap adat asalna tina basa arab عادات, nu jamak tina عادة, nu hartina "jalan", "adat". Dina basa Indonésia, kecap "pribumi" karek dipaké dina ahir abad ka-19. Saméméhna a ...

                                               

Fenitoin

Fenitoin atawa ubar, anti-épilépsi disebut ogé antikonsulvan nu ngabogaan ngaran dagang Dilantin, hiji ubar nu dipaké pikeun ngendalikeun kejang. Ubar ieu teu bisa ngubaran sagala jenis kejang.

                                               

Fluoksetin

Fluoksetin téh antidepresan nu milik kelas Serotonin Selektif Re-uptake Inhibitor, ieu ubar anu biasa dipaké pikeun ngubaran gangguan utama depresi, bulimia nervosa, gangguan tina obsesif-kompulsif, gangguann panik, jeung karusuhan dysphoric pram ...

                                               

Macintosh

Nu Macintosh, atawa ngan saukur maké éta, anjeun aya hiji komputer pribadi nu didasarkeun-Virus dihasilkeun ku Apple. ieu komputer anu disebut ku McIntosh, jenis apel-kawas Jef Raskin. Macintosh munggaran diwanohkeun dina januari 1984 ngaliwatan ...

                                               

CPRM

Eusi Panyalindungan pikeun Media Recordable jeung Pre-Kacatet Media mangrupa salah sahiji mékanisme oukeun control pangrékaman, pamindahan jeung panghapusan media digital dina hiji alat rumah tangga, saperti hiji komputer pribadi, atawa digital p ...

                                               

Basilat

Basilat atawa korupsi téh hiji cara nyokot kauntungan tina kakawasaan / otoritas ka swasta untung teu legal. Sadaya bentuk pamaréntah pikeun bisa keuna ku basilat pulitik petana bisa rupa-rupa, kaasup nu maling milik nagara, népotisme, kronisme, ...

                                               

Windows 10

Windows 10 nyaéta sistem Operasi komputer pribadi dimekarkeun ku Microsoft salaku bagian tina kulawarga tina sistem operasi Windows NT. Diwanohkeun dina September 30, 2014, geus diterbitkeun méja 29 juli 2015 November 2015, nu bangbarung pikeun 2 ...

                                               

Aisyah

Aisyah binti Abu Bakar jeung Sirah Manéhna nu ngarupikeun dileler hadiah nobel, atawa pamajikan Nabi Islam, Muhammad s.hiji.w. Dina agama Islam, nya eta anu "Indung ti jalma-jalma Mumin" arab: أمّ المؤمنين ummul-muminīn, ngarupikeun béda Nabi Muh ...

                                               

Internet game

Internét game nyaeta video game nu dipaenkan ngaliwatan jaringan komputer daptar kaulinan pamungkas dileupaskeun ngagunakeun komputer pribadi atawa konsol game. Jaringan nu dipake biasana jaringan internet atawa daptar video game memang sok make ...

                                               

Gunung Kerinci

Gunung Kerinci gunung seuneu téh nu pangluhurna di Indonésia. Kawah rim pikeun ngawangun hiji kerucut jeung wall bagian luhur ukuran 600 x 580 méter jeung 120 x 100 méter ka wall bagian handap. Kawah anu dieusi jeung cai nu boga warna héjo kakoné ...

                                               

Abdul Malik bin Marwan

Abdul Malik bin Marwan lamun anjeun aya kana aturan dina taun 685 ka 705. Manéhna nyaéta salah sahiji khalifah Umayyah di Suriah jeung geus kakuwasan paling panjang. Abdul Malik ngawariskeun kanyataanana malem bapakna jeung teras ku putra-na. San ...

                                               

Unimodal

Unimodal atawa SkyTran anu diusulkeun ku Douglas Malewicki ka sistem kandaraan pribadi nu laju 160 km / h. Unggal mobil bakal dimekarkeun di luhur cai ngagunakeun sistem magnet. Sistem magnét levitasi sistem "Inductrack" pasip ngagunakeun aturan ...

                                               

Produk

Marketing internasional Dina bisnis, produk nu barang atawa jasa nu dijual beulikeun. Dina marketing, produk nanaon nu bisa ditawarkeun pikeun pasar jeung maranehna bisa nyugemakeun kahayang nu. Di tingkat nu pangecér, produk nu mindeng disebut m ...

                                               

Perpustakaan

Arti sanesna: Perpustakaan ilmu komputer, Perpustakaan biologi Dina harti tradisionalna, perpustakaan nyaeta koleksi majalah sareng buku. Sanajan kitu bisa dihartikeun koleksi pribadi, anging kitu perpustakaan leuwih dipikawanoh nyaeta koleksi nu ...

                                               

Komara

Komara téh pangaruh alus nu sawadina ngancik dina diri unggal jalma nu mibanda kalungguhan minangka pamingpin hiji organisasi. Ti mimiti pamingpin dina ruang lingkup nu leutiksaperti kapala kulawarga, mangka pamingpin nagara, pamingpin tilu anu p ...

                                               

Local area network

Local area network mangrupa jaringan komputer nu diwangun ku hiji wewengkon fisik nu leutik, saperti imah, kantor, atawa jumplukan leutik wangunan, saperti sakola, atawa ka bandara. Sipat tina LAN nu patukang tonggong jeung jaringan wewengkon-rup ...

                                               

Samsung

Samsung téh hiji pausahaan nu kawentar dina widang éléktronika, SAMSUNG nyaeta Precision tina Pausahaan nyimpen dasar atmosfir industri téknologi pikeun luhur séjén. Samsung dimimitian dina taun1938 di kahiji, salaku perusahan dagang, mindahkeun ...

                                               

Sifilis

Sifilis mangrupa salah sahiji kasakit anu pangpicilakaeunna. Inféksi nu lumangsung dina rarangan luar bagian téh nya éta disababkeun ku baktéri Treponema Pallidium. Sifilis bisa mekar ka panggung sékunder jeung téersier yén éta téh hésé pisan pik ...

                                               

Waduk Cirata

Cirata embung Ieu embung nu diwangun dina aliran Citarum jeung témpatna anu aya di tilu kabupatén, nyaéta Kabupatén Bandung, Garut, West Cianjur, jeung Purwakarta. Waduk Cirata diwangun dina 1982 jeung taun 1983. Sajaba ngajadikeun témpat tutuwuh ...

                                               

Rohde & Schwarz

Rohde & Schwarz ts") is a group of pausahaan bébas husus sertifikasi dina widang éléktronika. R & S nyaéta panyadia solusi kasohor dina widang test jeung ngukur, broadcasting, radio monitoring jeung radiolocation, kitu ogé komunikasi radio misi k ...

                                               

VSAT

VSAT dina basa inggris, nyaéta kasimpulan Pisan Aperture Leutik Terminal, hiji satelit bumi anu dua-cara atawa hiji anteneu, maritim VSAT stabil dina kakawasaan parabola nu leuwih leutik ti 3 méter. Lolobana diameter anteneu, VSAT ti 75 cm nepi k ...

                                               

Hidroponik

Hidroponik nyaéta budidaya nu mélak pamakéan cai tanjeung teu make taneuh di nyorot anjeun dina raraga kapérluan gizi pikeun pépélakan. Salah sahiji kagiatan tatanén pikeun ngamangpaatkeun cai pikeun ngagantian tina taneuh di tempat pikeun minuha ...

                                               

Pireu

Pireu atawa wisu teu bisana hiji jalma ngomong. Pireu alatan gangguan dina organ-organ saperti tikoro, jeung sora band, baham, létah, jeung sajabana. Pireu téh sacara umum patali jeung torék. Orok nu lahirna torék jeung nu pireu bisa disababkeun ...

                                               

Departemén jeung téritori peuntas laut Perancis

Téritori peuntas laut Perancis ngarah ka dieu. Pikeun nu milih Parlemén Éropana, tingali Téritori Peuntas Laut Perancis pamilih parlemén Éropa Departemén jeung Téritori peuntas laut Perancis ngawengku wewengkon nu dikaluarkeun ku perancis di luar ...

                                               

Daptar jejer statistika

Mangga tambahkeun ka artikel téh Teu kira-kira statistik nu moal aya deui dina baris di handap ieu. Parobahan nu aya patalina jeung kaca di handap ieu bakal diarahkeun ka kaca nu panganyarna ieu jejer. Nempo parobahan anyar dina mangsa nu "kaca", ...

                                               

Gelar Jepang

Di Jepang, geus ilahar make kahormatan sanggeus ngaran jalma. Nu ilahar dipaké nyaéta san, nu hartina "Mr.", "Ibu" jeung "Ibu" Di Jepang, Mr. Tanaka anu sarua jeung Tanaka-san. Cukup sarua, sensei, kun jeung chan. Judul ieu disimpen sanggeus ngar ...

                                               

Panél surya suhunan

Loba sistim tatasurya suhunan atawa pabangkit listrik fotovolték suhunan sistem fotovolték yén pamakéan bus jeung panghasil listrik nu dipasang di luhur suhunan wangunan imah atawa struktur wangunan nu séjén. Rupa-rupa komponén dina komunikasi mi ...

                                               

Huap lingkung

Huap lingkung téh jalan ka panganten silih huapan di lingkungan babarayaaan lamun pabetot-tarik bakakak.Huap lingkung ngandung harti yén unggal huapan bari leungeun ti nu séjén, nu pangantén ngaléng dina beuheung lingkungan. ku alatan éta, unggal ...

                                               

Dogdog Lojor

Anjing-anjing téh salah sahiji alat musik tradisional ti wewengkon Wewengkon. Rupa-rupa anjing-anjing nu instrumen kawas bedug, tapi hal ieu loba nu leuwih leutik jeung leuwih panjang. Ieu alat musik anu dianggap boga kalungguhan dina upacara di ...

                                               

Sarjana

Sarjana téh hiji gelar akademik nu dibikeun ka sarjana program jeung sarjana. Karya ilmiah nu diperlukeun pikeun meunangkeun gelar sanggeus thesis.

                                               

Wickiana

Wickiana kersana Johann Jacob Wick ti Zürich 1522-1588 nyaéta hiji koleksi kumpulan gambar, ukiran kai ngalambangkeun hiji kapercayaan-kapercayaan di dunya, alam, jeung pulitik. Ieu kumpulan téh disusun 24 jilid dina periode 1560 nepi 1587 waktu ...

                                               

Situs Geger Hanjuang

Loka Geger Hanjuang nyaéta prasasti 10 ieu bisa kapanggih di wewengkon jawa Barat nu kapanggihna ku-K. F Holle kira-kira taun 1877, manéhna dibawa ka jeung disimpen ku Dr. Krom dina taun 1914. Prasasti Geger Hanjuang dijieun sanggeus hiji Prasast ...

                                               

Osaka-Kobe-Kyoto

Osaka-Kobe-Kyoto, hiji wewengkon metropolitan di uni kota metropolitan Osaka di Préféktur Osaka, Kobe ieu di Préféktur Hyōgo jeung Kyoto di Préféktur Kyoto. Populasi dina ieu wewengkon 18.644.000 jiwa jeung nu 11.170 km2. Nomer dua panglobana pop ...

                                               

Sapporo

Kota Sapporo ngadangukeun nyaéta jumlah lima panggedena di Jepang dumasar populasi jeung jumlah tilu nyaeta dumasar kana wewengkon. Sapporo nyaeta ibu kota Hokkaidō Prefecture, nu aya di Subpréféktur Ishikari, jeung geus salah sahiji anu pang kot ...

                                               

Diksi

Diksi mangrupa istilah diksi sarana pikeun milih hiji kecap, prasa, atawa milih babanding dina karya sastra. Diksi pangarang bisa dianalisis dumasar kana kategori eta, naha eta kekecapanana téh atawa prasana hiji abstrak atawa konkrit, basa wewen ...

                                               

Wikipédia basa Indonésia

Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Indonesia, anu hiji versi bahasa Indonesia basa énsiklopédi Wikipedia salaku hiji énsiklopédi nu bisa diédit bébas-ka nyaho jalma liwat hiji jaringan Internet. Salaku Artikel dina basa séjén dunya, Wikipédia, én ...

                                               

NTSC-J

NTSC-J dumasar kana NTSC reguler, tapi rada beda. Tingkat hideung jeung blanking tingkat sinyal NTSC-J sinyal sarua jeung 0 IRE, kawas dina PAL, standar jeung nu séjén, sedengkeun dina NTSC Amérika kalér, nu tingkat nu hideung rada leuwih luhur 7 ...

                                               

Bayern

Pikeun kagunaan séjén tina Bayern, tempo Bayern disambiguasi. Bavaria, resmi nu Free Nagara Bavaria, nyaeta nu bagian tina federal jerman sarikat nu teu boga angkatan laut, pernahna di sudut tenggara Jerman. Geus rupa-70.550.19 square, Bavaria ny ...

                                               

Shanghai

Shanghai, perenahna di sapanjang Walungan Yangtze Delta di East China, panggedena kota di Républik Rahayat Cina. Anu ilahar disebut salaku dunya modern, Shanghai, kitu ogé pikeun nyadiakeun hiji hal penting dina budaya, dagang, keuangan, industri ...

                                               

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur mangrupa ibukota nasional jeung hiji dayeuh panggegekna di Malaysia. Ieu dayeuh legana 243 km 2 kalayan angkanan populasi 1.6 yuta jiwa dina taun 2010. Kuala Lumpur ka China, nu ngawengku wewengkon nu sarua jeung Lebak Klang, mangrup ...

                                               

Nordrhein-Wéstfalen

Nordrhein-Wéstfalen, England: Kalér Rhine-Westphalia, eta biasana dipéndékkeun jadi NRW) nyaéta salah sahiji kalolobaan bagian nagara di jerman. Ieu nagara bagéan pernahna di kuloneun Irlandia nu ngawengku wewengkon nu legana 34.084 kilométer pas ...

                                               

Panokoh babad banten

IEU BOGA Ayeuna mangrupa ngaran hiji propinsi di Indonésia nu ayana di pulo Jawa. Propinsi ieu tadina mah mangrupa bagian ti propinsi Jawa Barat, nu dumasar aspirasi masarakat dimekarkeun jadi propinsi mandiri taun 2000. Wilayah Banten ngawengku ...

                                               

Béijing

Beijing. Beijing mangrupa salah sahiji tina opat kotamadya di RRC, nu sarua jeung propinsi di Cina sacara struktur administrasi. Kotamadya Beijing diwatesan ku Propinsi Hebei di kalér, kulon, kidul jeung sababaraha bagian di wétan jeung Municipal ...

                                               

Ijén

Ijén atawa duél téh diaduna antara dua urang pikeun ngabéréskeun kasus dina boh pamakéan pakarang atawa teu, di hiji tempat sarta dina hiji waktu nu geus ditangtukeun. Kadang-kadang ogé disebut salaku palagaan hiji lawan hiji. Larapanna, saperti ...

                                               

Argumén periapsis

Argumén periapsis, disimbulkeun salaku ω, mangrupa salah sahiji élemén orbit sipat orbit. Lamun wincikan, kuring, ω nyaéta juru antara periapsis orbit jeung nodeu jeung orbit. Ieu téh judu bisa diukur dina widang orbit jeung arah gerakanna. Pikeu ...

                                               

Pancasila

Sd aya lima hal anu jadi dasar pikeun pamaréntah Republik Indonesia ka Basa Sd anu asalna tina basa sanskrit di India. Tapi nurutkeun Muh.Yamin, dina basa sansakerta, eta ngabogaan dua harti leksikal nyaeta sirah nu hartina lima jeung syila vokal ...

                                               

Puisi papantunan

Dina kasusastraan sunda enya aya hasil karya sastra anu munel nyaéta carita pantun. Eta téh carita pantun peuting anu disusun dina wangun ugeran nu disebut papantunan. Jadi, fungsi puisi papantunan peuting ngabejaan ka anjeun lamun, pikeun ngsdes ...

                                               

Basa Manusa

Sikkien, Abd Hamid. 2014. Nu Madkhol Fi Ilmi Al-Lughoh. Kairo: Al-Azhar University Press.

                                               

Déménsia

Déménsia nyaéta hiji istilah nu dipaké pikeun ngagambarkeun hiji kamunduran dina fungsi otak anu disababkeun ku kelainan nu aya dina uteuk. Ieu sindrom anu patali jeung turunna fungsi pangabisa otak saperti kurangna sumber daya inget, turunna din ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →