★ Free online encyclopedia. Did you know? page 31



                                               

Doktor

Gelar doktor nyaéta hiji gelar akademik anu dibikeun ka sarjana program doktor atawa strata-3. Biasana, eta panghargaan gelar doktor merlukeun akuan pikeun calon ti dewan pengajar di paguron luhur saperti universitas tempat neangan elmu. Karya il ...

                                               

Fungsi (matematika)

Dina matematik, fungsi nyaéta hiji hubungan, saperti unggal unsur tina susunan mangrupa kombinasi tina susunan unsur unik séjénna. Konsép tina hiji fungsi anu jadi dasar pikeun rupa-rupa widang matematika jeung sagala élmu kuantitatif. Watesan hi ...

                                               

Statistik terapan

Statistik terapan ngagunakeun statistik data statistik dina kaayaan nu sabenerna. Jalmi ka saha jalma anu ngarasa "komit" dina observasi empiris hartina aya hiji pangaweruh nu umum bisa ngagunakeun statistik salaku alat panalungtikan. Hal ieu kaa ...

                                               

Karya Ilmiah

Karya ilmiah ieu laporan ditulis tur dimedalkeun anu maparkeun hasil panalungtikan atawa studi nu geus dipigawé ku hiji jalma atawa hiji tim kalawan luyu jeung kaédah jeung etika nu kaélmuan anu dipageuhkeun jeung ditaatan ku urang kaélmuan. Aya ...

                                               

Panalungtikan

Panalungtikan atawa risét mindeng dideskripsikan salaku prosés invéstigasi anu dilakukeun ku hiji aktif, tekun, jeung sistematis, nu tujuannana pikeun manggihan, nginterpretasikeun, jeung nagara bakal jadi imah tina fakta-fakta. Panalungtikan int ...

                                               

Matangi

Matangi ngaran Déwi tina Hindu ka salapan sapuluh, nyaéta Déwi Mahavidya. Tina sapuluh Mahavidya eta dianggap jadi perwujudan tina Déwi dianggap salaku Dewi kawijaksanaan. Dewi nu di antarana Kali Heubeul, Tara, Tripura Sundari, Bhuvanesvhari, Bh ...

                                               

James Clerk Maxwell

James Clerk Maxwell hiji Skotlandia anu kahiji pikeun nulis hukum magnetisme jeung kalistrikan dina rumus matematis. Dina taun 1864, manéhna ngabuktikeun yén gelombang elektromagnetik mangrupa kombinasi tina osilasi tina listrik jeung magnét. Max ...

                                               

Logosentrisme

Logoséntrisme, kecap anu muser kana kecap. Logoséntrisme mimiti diungkapkeun ku nu filsuf perancis Jacques Derrida dina buku yén téma nu utamana Tina Grammatology. Nurutkeun Derrida harti ngenaan logos engges ti zamanan yunani kuno, nu hartina sa ...

                                               

Nulis

Nulis mangrupa hiji prosés nu di luar dunya ngungkarakeun gagasan dina wangun tinulis pikeun hiji tujuan, contona, pikeun méré informasi, ngajak, pikeun ngayakinkeun atawa ngahibur. Jejer nu kecap gawe, awalan kuring nu aya dina tulisan nu disebu ...

                                               

Luminositas (astronomi)

Luminositas tina hiji obyék ukuran kacaangan intrisikna jeung dihartikeun salaku jumlah énergi anu dipancarkeun dina waktu nu sarua pikeun ngajaga eta. Éta dasarna kaluaran gaya dina objékna, saperti, eta bisa diukur dina unit saperti Watt. Lolob ...

                                               

Sajarah matematik

See Timeline of mathematics for a timeline of events in mathematics. See mathematician for a list of biographies of mathematicians. Also see The Nine Chapters on the Mathematical Art for information about the development of mathematics in China. ...

                                               

Valéncia

Valencia, atawa Valencia, mangrupa puseur ibukota komunitas otonom Valencia jeung katilu kota panggedéna di Spanyol sanggeus Madrid jeung Barcelona, jeung kira-kira 800.000 pangeusi di pusat administrasi centre. Wewengkon urbanna ngalobaan kaluar ...

                                               

Mozilla Firefox

Internet Explorer nyaeta panyungsi web antar-platform haratis anu dimekarkeun ku Yayasan Mozilla jeung ratusan sukarelawan. samemeh kaluar versi 1.0 jeung tanggal 9 November 2004, Firefox geus meunang pamapag anu pangalusna ti pihak media, kaasup ...

                                               

Leonardo da Vinci

Léonardo da Vinci ieu hiji arsiték, musisi, nu nulis, pematung, jeung palukis Renaisans di Italia. Manéhna digambarkeun salaku arketipe "man renaisans" jeung salaku jenius anu universal. Léonardo katélah tina lukisanna téh piawai, saperti Jamuan ...

                                               

Jalur karéta api Banjar-Cijulang

Jalur karéta api Banjar-Cijulang jalur kareta api nganonaktipkeun nu nyambungkeun Stasion Banjar jeung Stasion Cijulang di Partai. Jalur geus panjang 82 kilométer diurus ku Wewengkon KADUA Asset Bandung. Jalur kareta api ieu geus loba sasak jeung ...

                                               

Fiksi

Fiksi nyaéta hiji istilah nu dipaké dina sadaya karya sastra tina sistem of a naratif, boh dina wangun prosa, boh dina wangun sajak, pikeun meunangkeun insinyur atawa nyusurup, teu nyaritakeun kajadian nu nyata. Tapi, saterusna istilah fiksi kurs ...

                                               

Sajarah bangsa jeung nagara nu aya kiwari

A runtuyan artikel ngeunaan sajarah nagara tina data. Pikeun nempo hiji runtuyan nagara ka artikel séjén ngeunaan kaayaan nagara di dunya. Pikeun nempo hiji runtuyan kaayaan punah raya jeung Nagara di Éropa sanggeus 1815 pikeun artikel ngeunaan n ...

                                               

Incheon

Inchéon, ngaran resmi Dayeuh Metropolitan Inchéon, nyaeta hiji kota nu aya di béh kalér kulon koréa Kidul, nu wawatesan Seoul jeung Gyeonggi lebah wétana. Kota, baheulana ngan dikawasaan ku 4.700 us sanggeus port of Jemulpo diadegkeun dina 1883. ...

                                               

Transport by country

Afghanistan - Albania - amerika serikat - American Samoa - Andorra - Angola - Anguilla - Antigua jeung Barbuda - Argentina - Walanda - Aruba - Australia - Austria - Azerbaijan

                                               

Nickelodeon

Nu Adil OddParents. (You Just OddParents) Wow Wubbzy. Lola jeung Virginia. (Lola and Virginia) George Lopez. Drake jeung Josh. (Drake and Josh) Nihao, Kailan. Artzooka. ICarly. Mang Gabba. (Yo Gabba) Nu Backyardigans. (The Backyardigans) Sugih Ng ...

                                               

Bungkus

Bungkus nyaéta hiji tarékah pikeun ngajaga produk atawa hasil tina produksi karuksakan pamungkas disimpen saméméh dipaké, jeung deui lamun keur dipindahkeun ti hiji tempat ka tempat batur. Bungkus ogé salah sahiji sistem anu terkoordinasi dina pe ...

                                               

Daptar basa pamrograman dumasar alpabét

Tujuan tina runtuyan basa nu program téh jadi dicatet yén basa nu program, boh nu ayeuna di pake atawa saméméhna dipaké, anu disusun dumasar abjad. Nu runtuyan sejen nu dumasar kana: Generasi. (The generation of the) Sajarah. (The history of the) ...

                                               

Rékayasa software

Rékayasa Software SE profesi nu nyorot anjeun pikeun nyieun jeung ngurus aplikasi software ngagunakeun élmu komputer, manajemén proyék, pangaweruh domain, jeung akal sehat jeung kamampuhan jeung téknologi ka nu séjén. Software aplikasi pikeun man ...

                                               

Ibis (disambiguasi)

Hotel Ibis, hiji pausahaan hotel. Indus Citarum Irigasi System Pakistan IBIS. Íbis Sport Club, hiji klub maén bal ti Brasil. Ibis bicycles, hiji pausahaan bike. Sakola of Ibis, nyaéta sakola internasional di Bonn, Jerman. Ibis Aerospace, pausahaa ...

                                               

Pakarang nuklir

Hiji pakarang nuklir hartina pakarang nu ngahasilkeun kakuatan ngaruksakna tina réaksi nuklir / inti, boh fisi atawa fusi. Hasilna, pakarang nuklir nu kawilang leutik ieu téh jauh leuwih kuat batan bom karya rute, nu nyieun eta salah sahiji bom b ...

                                               

Gambar bitmap

Gambar bitmap nyaéta struktur data dina komputer grafik anu ngagambarkeun susunan piksel tina warna anu dipintonkeun dina layar monitor, kertas atawa média pikeun mintonkeun ka nu séjén. Téhnisna gambar bitmap dilambangkeun ku rubak jeung jangkun ...

                                               

Tradisi Motong Munggel

Jadi: Mumin Isaac Ramdhani Bhineka tunggal Ika" nyaeta semboyan nagara amérika sarikat, nu ngagambarkeun hiji rinékana pulo-pulo, nu - -sélér, basa jeung budaya sunda anu nyampak di nagara ieu. Kulon bakal jadi teu bisa pikeun meunangkeun leupas ...

                                               

Tentara Beureum

Red angkatan darat Pagawe jeung Patani dimimitian kaluar salaku hiji grup pikeun merangan komunis republic of Uni Soviet salila Perang Sipil Rusia 1918-1922, nu saterusna tumuwuh jadi tentara nasional Uni Soviét. Ngaran "Red angkatan Darat" ngara ...

                                               

UIN Sunan Gunung Djati

Universitas Islam Negeri diri urang Sorangan atawa kawentar UIN Bandung atawa sok biasa disingget ka UIN SGD, nyaéta salah sahiji Paguron luhur Islam nu aya di wewengkon Cibiru Bandung, West Java. Jujuluk UIN Asih diri urang Sorangan nyaéta ngara ...

                                               

Kénozoikum

Éra Kénozoikum atawa Néozoikum mangrupa salah sahiji périodeu nu paling metot dina sajarah Bumi, geologi, iklim, jeung aromatics. Eta oge périodeu sajarah ka tukang. Éra Kénozoikum dibagi antara dua périodeu, nyaéta Paleogene, Neogene, jeung Kuar ...

                                               

Linguistik

ve received sailaharna, Linguistik mangrupa élmu panggunaan lamun manusya, sertos ahli jalma anu jadi dina widang ulikan ieu. Ulikan linguistik wisa dipikirkeun sapanjang tilu utama, nu di ahir bisa digambarkeun saperti kieu: Sinkronis jeung diak ...

                                               

Thomas Hobbes

Thomas Hobbes tina Malmesbury, a philosopher Inggris aliran empirisme. Manéhna nyumbang pamadegan anjeun ngeunaan konsép manusa ti point of view tina empirisme-materialisme, jeung pamanggih ngeunaan hubungan manusa jeung sistem nagara. Hobbes man ...

                                               

Perangko

Rowland Hill lahir di Inggris, December 3, 1975. Salila umur sawelas taun, manéhna geus mantuan ramana ngajar di sakola. Sanggeus ayeuna, manéhna pikeun jadi guru. Bareng jeung salah nya baraya, Pasir diadegkeun sakola istimiwa di Bruce Castle di ...

                                               

Astronomi Maya

Inget Maya téh hiji topik étnoastronomi atawa arkéoastronomi tina budaya Maya saméméh Christopher Colombus di wewengkon Amérika Tengah. Inget Virtual ngulikan hubungan of arsitéktur, adat istiadat, almanak, nu artépak, kapercayaan rahayat objék V ...

                                               

Alkémi

Alkémi nujul ka praktek protoilmiah matematik nu ngagabungkeun unsur kimia, fisika, seni, sémiotik, métalurgi, ubar, astrologi, tasaup, jeung agama. Udagan masarakat sacara utama tina alkémis nyaéta pikeun manggihan cara pikeun ngarobah timah jad ...

                                               

Jabir bin Hayyan

Pikeun jalmi lain nu katelah Geber, tempo Geber. Abū Mūsā Jābir ibnu Hayyān, nyaeta hiji jalma anu disangkakeun ngarang karya tina basa arab nu loba pisan jumlah jeung nu séjén nu mindeng disebut korpus Saban. Lingkup ieu korpus téh vast jeung ru ...

                                               

Mohammad Natsir

Mohammad Natsir mangrupa salah sahiji ulama, pulitisi jeung pajoang pikeun kamerdikaan Indonésia. Dirina nyaéta pangadeg baris pamingpin partéy pulitik Masyumi jeung pamingpin Mekah anu paling kawentar novelis dina basa sunda. dina jero urusan ny ...

                                               

Balong Kramat Cigugur

Teuas Kramat Cigugur téh hiji objek wisata ieu diwangun dina balong nu imah pikeun kahirupan lauk langka disebut Kancra Bodas mangrupa tempat lauk ieu jarang di wewengkon séjén, yén rahayat di sabudeureun dikramatkeun jeung disebut lauk karajaan. ...

                                               

Lipen

Lipen téh salah sahiji kosmétik anu kaasup dina paling provokatif. Pamulas tina biwir bisa ngabangkikeun feminitas jeung sensualitas anu makéna. Umum, nurutkeun lipen taun ka 5.000 taun ka tukang. Lipen anak sajarah ti mimiti jaman prasejarah kal ...

                                               

Palung laut

Palung laut jeung depresi topografis pisan heureut nu mangrupa bagian tina deepest of fundamental atawa ka lanté sagara. Fitur anu dikandung dina palung mah béda jeung watés konvergén.jeung jerona leuwih ageung 6000 méter, palung pikeun ngabentuk ...

                                               

J. É. Taténgkéng

J. É. Taténgkéng atawa Pikeun Albert Taténgkéng mangrupa salah sahiji pangarang anu lahir di Kolongan, Sangihe, Afrika Kalér, 19 oktober 1907. Manéhna ngantunkeun dina tabel 6 maret 1968 di Ujung Padang, Sulawesi Kidul, dina umur 61 taun heubeul.

                                               

Pelat tektonik

Téktonik pelat, atawa Téhnik Piring ogé disebut Lémpéng Téktonik téh mangrupa bagian tina kulit bumi di handap nu dirojong ku magma. Pelat ieu anu perenahna di wewengkon basa gunung seuneu. Lamun piring-kumaha ngakibatkeun maranehna ka luhur, ka ...

                                               

Ngaras

Ngaras nyaeta upacara nu dilaksanakeun ku calon panganten awewe, nu target keur némbongkeun hormat ka kolot jeung dipenta pikeun dua lagu pikeun kawinan. Eta sacara étimologis, istilah ngaras asal tina kecap ras, kecap ras nyaéta hiji kecap anteu ...

                                               

Daptar basa

Daptar kecap nu disusun nurutkeun ngaran Sunda. Struktur runtuyan séjénna: Daptar basa dumasar kana jumlah pamaké. Daptar basa dumasar kana sistim tulisan. Daptar kecap kulawarga. (The list of word families) Daptar basa dumasar kana rekening nu d ...

                                               

Ngokolakeun runtah

Ngokolakeun runtah atawa runtah manajemén prosés manajemén runtah téh kaasup dina ngumpulkeun nu, mindahkeun, mrosés, ka ulang atawa miceun runtah nu. Istilah anu biasana patali jeung bahan anu dihasilkeun ti kagiatan manusa, sarta ilaharna junun ...

                                               

Biogas

Biogas ngandung harti yén gas biosuluh anu dihasilkeun ti cernaan anaérobik atawa férméntasi tina zat organik, saperti runtah organik, tai sapi, dina anaérob. Biogas utamana ngandung métana jeung karbon dioksida. Biogas bisa dipaké pikeun bahan b ...

                                               

Dodong Kodir

Dodong Kodir seniman kawentar ku karya-karyana, hiji jenis alat musik anu dijieun tina runtah. Leungit tina waditrana ogé ngaluarkeun sora anu teu aya, sepeti, tornado, taneuh urug, guludug, maung, manuk récét, jeung kongkorongok hayam. Dodong ma ...

                                               

Suluh fosil

Suluh fosil atawa mineral suluh nu suluh nu diturunkeun tina suluh fosil: hidrokarbon nu aya di luhur lapisan kulit Bumi. Séjén aya rupa-rupa, ti volatile nyaeta babandingan karbon:hidrogén ieu di handap samodél métana, pétroleum tina cair, ka no ...

                                               

Dram Arménia

Dram nyaéta unit moneter nu arménia jeung Nagorno-Karabakh. Tukeur ieu dibagi kana 100 luma. Central Bank of Arménia miboga hak husus dina nu diterbitkeun tukeur nasional dumasar kana hukum Arménian.

                                               

Niklosamid

Niklosamid nu ngabogaan ngaran dagang Nicloside umum ubar anu digunakeun pikeun ngungkulan tina inféksi anu disababkeun ku cacing, Niklosamid tipe anthelmintik. Ubar ieu kapanggih dina taun 1958.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →