★ Free online encyclopedia. Did you know? page 30



                                               

Jambu bool

Jambu Anus mangrupa salah sahiji buah nu asup kana Suku Myrtaceae. Tangkal buah ieu tutuwuhan téh hiji asli ti Malaysia jeung Indonesia. Di dunya, tutuwuhan ieu geus loba ngaran lokal, kawas Gunung Apple, Malaysia Apple, Ohia Ai, Wungu Apple, Mel ...

                                               

Jambu mawar

Jambu Acuk atawa jambu karaton nyaéta anggota grup jajambuan atawa Myrtaceae pituin Asia Tenggara, hususna di wewengkon Malesia. Ngaranna jadi sabab buah tina jambuna geus seungit kawas mawar. Di unggal wewengkon ngabogaan anak sebutanna ku séwan ...

                                               

Awi tali

Awi, tali Kurz) mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga: Poaceae. A loba kapanggih nu hirup di pulo Sumatra Kidul, Kalér Tengah, Jeung Tengahjeung Nu. Loba dipaké: bahan parabot dapur alat fishing, jati, tali, jeung wawadahan anu dianyam.

                                               

Bayongbong

Perhubungan anu ogé dipikawanoh minangka gayonggong, kasongkét nyaéta jukut jangkung kulawarga Poaceae. Hirupna nahun, eta mindeng kapanggih nyaéta hiji dapuran di sisi walungan, situ, jeung tempat di india dimana taneuh beyé jeung cukup tina cai ...

                                               

Calincing

Calincing, babalimbingan, téh hiji jukut liar asal kulawarga Oxalidaceae. Hirup dilahan anu negrak cukup ku cahya panonpoé anu mindeng kapanggih di sisi jalan, kebon, galengan sawah, buruan imah, kana sela-sela pager tembok jeung loba-loba deui. ...

                                               

Hanjeli

Hanjeli, ogé dipikawanoh minangka hanjéré téh hiji tutuwuhan tropis ti kulawarga Poaceae pituin Asia Wétan jeung Tenggara. Di hiji Imah Sunda sisi wétan aya nu nyebut kanjeli. Lamun dipelak di tempat séjén, hanjeli jadi tutuwuhan taunan. Cangkang ...

                                               

Jukut jarum

Jukut jarum-mangrupa salah sahiji tutuwuhan jukut tina genus Andropogan nu asup kana kulawarga Poaceae. Tutuwuhan masih patali jeung akar wangi, Palmarosa, jeung séréh. Tutuwuhan ieu sumebar lega di wewengkon Asia tropis, Polinesia jeung Australi ...

                                               

Kaso

Didominasi nangtung nyaéta jukut jangkung kulawarga Poaceae. Ieu jukut anu pohara loba kapanggih di wewengkon tropis, di dasar tangkal anu didominasi ngadeg disebut galoga, dina basa maranéhanana disebut gĕlagah, tĕbu salah, basa gadang didominas ...

                                               

Paré

Dina pibéaseun di pelakna di huma atawa sawah. rupa-rupa salaku aya ségon,buuk, rambut hideung, ceré, caket, cahaya, garut, eroded, gundil, harayhay, marus, mendong.

                                               

Jambu monyét

Jambu monyet atawa jambu médé téh tutuwuhan nu kaasup suku Anacardiaceae nu asalna ti jerman gaduh "buah" anu teu bisa didahar. Nu leuwih kawentar batan jambu médé téh aya kacang médé, kacang kacangan atawa kacang ménté, eta biasana siki nu garin ...

                                               

Surén

Surén Toona sureni Merr mangrupa salah sahiji tutuwuhan tangkal umur panjang tina kulawarga Meliaceae. Spésiés tutuwuhan ieu sumebar alami di Nepal, India, Butan, Myanmar, Indocina, Cina kidul, Thailand, sapanjang barat jeung Malaysia ka New guin ...

                                               

Areuy jotang bodas

Areuy jotang bodas Roth) nyaéta hiji spésiés ti kulawarga epomia, areuy jotang bodas ll jadi dipikawanoh ku ngaran-ngaran séjén di unggal basa. Dina basa inggris geus dipikawanoh ku ngaran picotee kamulyaan isuk, ivy isuk kamulyaan, jeung Jepang ...

                                               

Podocarpaceae

Podocarpacéae mangrupa salah sahiji kulawarga badag tina koniper anu hirup di belahan kidul, nu ngawengku 18-19 genus kitu ogé antara 170 200 spésiés tangkal ogé rungkun anu teu weleh daunnan sapaparat taun. Parasitaxus usta téh konipér anu unik ...

                                               

Bunut

Bunut, Ficus glabella mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga moraceae. Bunut loba kapanggih nu hirup di leuweung, walungan, tegalan, mindeng ogé bisa kapanggih hirup dina sela-sela batu. Tangkal bunut di wewengkon Jawa dipikawanoh ogé salaku wun ...

                                               

Hampelas

Hampelas nyaéta hiji tangkal tina genus Ficus, kulawarga Moracéae, nu jangkungna nepi ka 20 méter luhur, tumuwuh di sakuliah Nagara, nu sumebar di padataran nu luhurna kurang ti 1.300 m luhureun beungeut laut. Hampelas nu bunder, tumuwuh ajeg jeu ...

                                               

Kiara

Bagian, Ficus procera mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga Moraceae. Jeung warna nu sok disebut langsung" ki ara" téh hiji tangkal nu mimiti hirupna jeung anak Épifit. A campuran tangtu siki buah jeung warna of merentis sirungan sok dagang din ...

                                               

Zona Karapihan jeung Kooperasi Atlantik Kidul

Zona Karapihan jeung Kooperasi Atlantik Kidul ieu dijieun dina taun 1986 ngeunaan resolusi PBB nu inisiatif di Brazil, jeung tujuan, di antarana gawé babarengan regional jeung panjagaan karapihan jeung kaamanan di wewengkon Atlantik Kidul. Warnin ...

                                               

Hélsinki

Dina nyaéta ibukota nagara Finlandia, nu aya dina jauh tina kidul jeung kota panggedéna nu aya di Finlandia. Nu Helsinki Diet antarana loba kota di sakurilingna sarta ngabogaan 1.4 juta ka umum, eta ngajadikeun hiji munisipalitas masarakat nu pan ...

                                               

Daptar kota di Swédia

Ieu mangrupa daptar kota nu boga status hiji Kota di Swédia. Sataun nuduhkeun wangunna kota jeung di-irahana ieu dibikeun hiji karajaan piagam. Eta sacara hukum jeung administrasi, istilah "kota" geus teu dipaké di Swedia, sabab éta téh hiji bent ...

                                               

Linköping

Linköping nyaeta hiji kota di Swédia, ka kidul, kalawan populasi 148.859 urang dina taun 2013. Ieu téh salah sahiji Municipality of Linköping jeung puseur dayeuh County of Östergötland. Linköping ogé tempat kauskupan di Kauskupan Linköping jeung ...

                                               

Västerås

Västerås nyaeta hiji kota di jawa tengah Swédia, nu aya di sisi Sistu Mälaren di propinsi Västmanland, 100 kilométer kulon tina Stockholm. Kota téh teu dianggap bagian tina 140.499 ti urang, nu total populasi munisipalitas di nu jumlahna 137.207 ...

                                               

Göta Älv

Göta älv channel of lake Vänern kana Kattegat jeung Laut Kalér, di kota Gothenburg nu aya di kulon basisir Swédia. Aya di Götaland, di mana walungan ieu sunda sorangan kana tempat keur nepi ka urang Geats ka mangsa katukang. Bohus leuweung aya di ...

                                               

Éngkang-éngkang

Éncang-éncang atawa éngkang-éngkang mangrupakeun serangga prédator nu anggota kulawarga Gerridae Leach dina 1815 nu ngandelkeun tegangan beungeut cai ngambang. Serangga ieu hirup di hiji, ranca, walungan / walungan nu cai tenang, jeung lingkungan ...

                                               

Cucunguk

Cucunguk mangrupakeun serangga ti ordo Blattodéa, kabagi kana kira 3.500 spésiés cucunguk dina kulawarga 6. Cucunguk mah aya di mana-mana, iwal di wewengkon kutub jeung pagunungan luhureun 2.000 m. Nu ilahar kapanggih, di antarana American cucung ...

                                               

Hymenoptera

Hymenoptera mangrupa salah sahiji badag pemesanan serangga nu ngawengku Symphyta jeung Apocryta. Ngaran ieu dicokot ti jangjang ngaliwatan poé, nu diturunkeun tina basa yunani Kuna ὑμήν: mémbran jeung πτερόν: jangjang. Jangjang nu bakal datang je ...

                                               

Pénguin

Pénguin atawa hiji ordo Sphenisciformes, kulawarga Spheniscidae nyaéta manuk laut nu teu tiasa hiber titik dina Bumi nepi ka kidul. 17 – 20 spésiés pénguin. Sanajan pénguin téh umumna hirup di Antartika, tapi kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun h ...

                                               

Uncal

Uncal nyaéta hiji nu ruminant sato nu ngawengku familia Cervidae. Salah sahiji miboga ciri nyaéta ayana rusa Antler, sarta teu tanduk, nu mangrupakeun tumuwuhna tulang anu ngalegaan ka unggal taun, utamana dina stag -na. Kira aya 34 spésiés uncal ...

                                               

Lumba-lumba

Lauk lumba-lumba, hiji mamalia tina cai anu teu asing ka urang, inohong nu hiji lauk nu gede persahabatan jeung sosokna anu accorded, lucu jeung imut nyieun man gancang akrab jeung ngarasakeun eta kawas ieu." Lauk lumba-lumba kitu ogé mahluk anu ...

                                               

Paus (mamalia)

Paus nyaéta mamalia ordo Cetacéa, kaasup paus, pesut, jeung lauk lumba-lumba. Ceuk kuring tradisional watesan Pamaké, nu lauk paus lauk nu kaasup panggedena di dunya poé potonganana béda jeung lauk-lauk anu ilaharna sok didahar ku jelema. Sanajan ...

                                               

Zébra

Zébra nyaéta hiji sato kuda kulawarga nu awak anu belang hideung jeung bodas. Habitat sato ieu sumebar, Afrika Kidul, Kulon Afrika, jeung Afrika Wétan. Jeung lamun zebra nu aya dina gerak, mangka pola bakal leuwih matak babagi pikiran anjeun, deu ...

                                               

Lutung

Lutung grup monyét Dunya Kuna pangeusi genus Trachypithecus. Sebaranana dibagi kana dua: Asia tenggara jeung India kidul jeung Sri lanka téh Langka. Lutung geus dedegan langsing jeung buntutna panjang. Warna huluna tina rupa-rupa gumantung kana s ...

                                               

Cakcak

Cakcak téh kadal anggota kulawarga Gekkonidae, ukuran relatif leutik nepi ka sedeng, hirup di iklim haneut di sakuliah dunya. Hal ieu teu ilahar jeung bangsa kadal lianna, cakcak mah sok disada dina interaksi jeung cakcak ka nu séjén. Kaistiméwaa ...

                                               

Toké

Toké téh spésiés cakcak arboréal nokturnal pituin Asia tenggara jeung Kapuloan Indo-Australia, sumebar ti India jeung Bangladés, nepi ka Indonésia jeung New Guinea kulon. Habitat asalna dina tatangkalan jeung gawir-gawir di leuweung hujan, tapi b ...

                                               

Bayawak

Bayawak téh nu taya kulawarga séjén Varanidae, nu kadal, kaasup komodo, nu ngan diwangun ku hiji genus: Varanus. Dina Australia, bayawak katelah goanna.

                                               

Sanca

Oray sanca anu aya di Australia, Asia Tenggara, India, jeung Afrika, nu lolobana hirup di rungkun-rungkun jeung bisa ditempo pasamoan di leuweung hujan tropis. Oray ieu pisan pinter tétérékél, sababaraha spésiés, nu model Sanca, Héjo, cicingna na ...

                                               

Balakutak

Balakutak nu sato laut ordo Sepiida anggota kelas Cephalopoda. Ku kituna, balakutak nu teu kaasup dina grup lauk. Antara manuk nu pangpentingna, nyaéta boga jero cangkang, panon gedé, dalapan leungeun, jeung dua téntakel nu reunceum ku panyoco.

                                               

Gurita

Gurita nyaéta cephalopoda order Octopoda anu dieusi kalayan sagala rupa-rupa wewengkon sagara, utamana terumbu karang. Gurita dibagi kana 289 spésiés, nu katilu sakabéh spésiés nu cephalopoda.

                                               

Kakao

Kakao atawa tangkal coklat mangrupa salah sahiji buah tina kulawarga Malvaceae. Tangkal ieu téh sumber coklat, mangrupa salah sahiji produk kadaharan ngeunah anu populér di dunya. Ngaran théobroma cacao dicokot tina basa yunani nu hartina dahareu ...

                                               

Ki cacangkir

Ieu cacangkir, L. f) aya pepelakan anu asalna ti kulawargga Malvaceae. Tangkal jeung cacangkir kahirupan nu nyebar ti awal India, Asia Kidul, China kidul, ngaliwatan Nagara samudra Pasifik. Dina basa inggris, Jeung cacangkir disebut Iblis sacara ...

                                               

Tangkolo

Tangkolo, katimahar téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga Malvaceae, tina spésiés marga Kleinhovia. Tangkolo kahirupan liar, saperti Indonesia, Malaysia jeung nagara séjén di Asia tenggara.

                                               

Heucak

Heucak aya sababaraha nu bébas ti geugeusan, panicles béas nu teu di beungkeut / dieundan. Heucak ogé nunjul dina panicles béas nu teu gembleng, kurang loba eusi alatan sawaréhna hapa atawa teu, heucak ilaharna ti pang pandeurina. Heucak kuring d ...

                                               

Huut

Huut anu cangkang béas. Sistem ipis, semu konéng nu karasa keusrak kawas sisit jeung teu bisa dikonsumsi ku urang. Dina jukut, ogé séréal, jelai, jeung sisikian nu kolot jeung asak siki disimbutan pageuh tina cangkang ipis, garing jeung keusrak, ...

                                               

Karundang

Karundang, Solanum lasiocarpum Dun., tutuwuhan liar éta, kajaba eta bisa didahar. Maranehna bodas, jeung markings konéng ngarasa kolot kaméra. Tutuwuhan pituin Asia-Pasifik. Ngaran lokal: ricontom, contoman Nu.

                                               

Takokak

Takokak atawa térong piit Solanum rudepannum Dunal téh tutuwuhan ti suku terong-térongan Buah nu buah jeung siki dipaké salaku sayureun atawa bumbu. Ngaran wewengkon séjén nyaéta rimbang sunda kuring, Papua. Kajaba eta bisa didahar, boh nu ngora ...

                                               

County Värmland

Nu County di Swédia, atawa Värmlands län county atawa län di west central Swédia. Wates county of Dalarna, Örebro jeung Västra Götaland, jeung county of Norwégia wilayah Ostfold, Akershus jeung Hedmark di beulah kulonna.

                                               

Munisipalitas Karlstad

Munisipalitas Karlstad nyaeta salaahiji munisipalitas di west central Swédia, jeung ibukota aya di kota Karlstad. Dibéré panghargaan Karajaan Piagam taun 1584. Dina abad ka-17 kota ieu tempat kauskupan Garéja Swédia. Kota ieu téh imah ka Universi ...

                                               

Munisipalitas Kristinehamn

Kristinehamn hiji munisipalitas di Swédia, nu aya di Counti of Swédia di bagian kulon tina central Swédia. Ibukota di kota Kristinehamn, jeung 18.000 urang, nu top of the city of 67 méter. Hiji kota nu leuwih di Björneborg, Ku Shores of lake vänern.

                                               

Końskowola

Końskowola nyaéta hiji désa di east of Polandia kidul, ayana antara Puławy jeung Lublin, deukeut Kurów, dina Kurówka Walungan. Désa ieu ibukota komun nu misah di County Puławy jeung Lublin Voivodeship. Planet: 2188 urang.

                                               

Caturtunggal, Dépok, Sléman

Caturtunggal téh hiji désa di Kacamatan Dépok, jawa Barat Sléman, Propinsi Yogyakarta, Indonesia. désa Caturtunggal nu aya di 7º4648" KAWAS, jeung 110º2345" BW, kalayan lega wewengkon 11.070.000 M2 jeung jumlah pangeusi 57.228 jiwa. Minangka sala ...

                                               

Cika-cika

Cika-Cika nya éta ngaran sato, jeung béas anu bisa hiber dina hiberna ti peuting bari ngaluarkeun cahya ketap-ketip. cika-cika nu bikangna disebut kunang-kunang. Kilat-Kilat téh cicika atawa Cika bikangna. kunang-kunang henteu ketap-ketip siga ci ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →