★ Free online encyclopedia. Did you know? page 25



                                               

Annapurna

Annapurna mangrupa salah sahiji gunung anu pangluhurna di dunya. nu aya di gunung Himalaya. Gunung ieu ngabogaan dalapan puncak, pangluhurna nyaéta Annapurna 1. Gunung Annapurna I ngawengku tilu gugusan gunung dalapan-thousanders, nu luhurna aya ...

                                               

Manaslu

Manaslu Népali: मनास्लु, ogé dipikawanoh minangka Kutang anu tallest gunung téh nu kadalapan di dunya dina 8.163 metres 26.781 ft ti beungeut laut. Hal ieu aya di Mansiri Himal, bagian ti Himalaya Nepal, di wewengkon bank jabar-nengah Nepal. Hart ...

                                               

Gunung Argapura

Gunung Argapura kompléks vulkanik nu aya di East Java, Indonesia. Gunung Argapura boga salaku luhur hiji luhurna 3.088 méter. Gunung Argapura urut téh gunung nu kiwari teu aktif deui. Wewengkon gunung mangrupa Satwa Gunung Yang, jadi kompléks anu ...

                                               

Gunung Bromo

Bromo mangrupakeun gunung aktif nu mangrupa bagian ti Taman Nasional Bromo Tengger Semeru nu diresmikeun ku pamaréntah dina taun 1997. Total wewengkon 5.250 hektar jeung eta nu jangkungna 2.392 meter di luhur permukaan sagara. Ti désa gunung, neu ...

                                               

Gunung Dorowati

Gunung Dorowati hiji gunung nu teu aktif ayana di Kacamatan, Pujon,Kab Malang, Propinsi Jawa Wétan. Gunung ieu perenahna antara tilu badag gunung yen Gunung Kelud, Gunung Jeung gunung Argowayang. Gunung DorowatI anu jangkungna 1.586 méter di luhu ...

                                               

Gunung Lawu

Gunung Lawu téh perenahna di Pulo Jawa, Indonesia, dina wates antara Jawa Tengah jeung Jawa Timur, jangkungna 3.265 méter di luhur permukaan sagara. Dina pabeubeurang suhuna sedeng jeung dina jero peuting jadi tiis. Curah hujan anu pohara péndék ...

                                               

Gunung Sunda

Gunung Sunda nyaeta salasahiji gunung nu kiwari aya di wewengkon Bandung, Jawa Kulon, Indonésia. Gunung Sunda nu aya kiwari, babarengan jeung Gunung Tangkubanparahu sarta Gunung Burangrang, nu pasesaan Gunung Sunda nu kungsi bitu dina jaman prasa ...

                                               

Eyjafjallajökull

Di Eyjafjallajökull, basa sunda téh Islandia pikeun "glacier Nu") nyaéta salah sahiji és midang Islandia nu rada leutik, eta aya ka kalér Skógar, ka kulon Mýrdalsjökull. Ieu téh hiji lapisan és téh ngawengku kaldéra gunung luhur ponclotna 1.651 m ...

                                               

Karajaan Aléngka

Karajaan Lanka atawa Darurat téh ngaran hiji karajaan di hiji pulo kiduleun India anu dikaluarkeun ku Raja sacara Ieu dina buku anu ngandung pidana. Di jaman kiwari, karajaan ieu dipikawanoh kalayan ngaran Sri Lanka. Karajaan téh dibentengan hiji ...

                                               

Kota Sukabumi

Pikeun artikel kabupatén nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Sukabumi. Kota Sukabumi nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Kulon, Indonesia. Kota Sukabumi téh ayana 115 km ka kidul Dayeuh, tur wilayahna aya di tengah-tengah wewengkon kabupatén sukabum ...

                                               

Kota Tasikmalaya

Pikeun artikel kabupatén kalayan ngaran nu sarua, tempo Kabupatén Tasikmalaya. Kota Tasikmalaya nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Kulon, Indonesia. Ayana 106 km wétaneun Kota Bandung, kota ieu mayakpak kab ngaliwatan wayang di kulon ka kacamatan ...

                                               

Agama Hindu Dharma

Agama Hindu Dharma atawa Agama Tirtha nyaéta agama Hindu umumna diamalkeun ku rata-rata urang Bali di Indonesia. Agama Hindu di Bali, nyaéta sinkretisme unsur-unsur Hasil tina aliran Eta, Waisnawa, jeung kalawa kapercayaan lokal urang Bali.

                                               

Istana Merdéka

Karaton Dina mimiti diadegkeun dina taun 1873 lamun pameréntahan Gubernur Jéndral Louden jeung réngsé taun 1879, lamun pamaréntah Gubernur Jéndral Johan Willem van Landsbarge. Nu extent tina wangunan ieu kira-kira 2.400 meter persegi, ku arsiték ...

                                               

Cirebon (disambiguasi)

Cirebon ngaran dua Daérah Tingkat II di jawa Barat: Kabupatén Cirebon, jeung. (Districts of Delhi, and the) The City Of New Delhi. Dua daérah ieu asalna tina hiji kabupatén nu dimekarkeun ku ditingkatkeunana a wilayahna jadi dina.

                                               

Kabupatén Lampung Tengah

Kec kitu ogé Puseur, nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Urang, nu puseur dayeuhna di Gunung Sugih. Kabupaten ieu ngabogaan rupa-4.789.82 km pasagi jeung anu dicicingan ku 1.239.096 jiwa. Jalma Tengah nya eta salah sahiji kacamatan nu aya regas ka ...

                                               

Pérsija Jakarta

Pérsija website of the Association of Sepak Bola Indonesia Jakarta, ieu hiji klub maén bal Indonésia nyaéta di wewengkon Kota. Pérsija ayeuna diputerkeun dina Liga Super Indonesia. Pérsija didirikeunn 28 November 1928, nu cikal ngaranna Voetbalbo ...

                                               

Snap mor

Snap mor nyaéta tradisi nu sumebar produk: Nu, inggris. Kagiatan snap mor bisa dipigawé waktu pasang surut, nu parantos kauninga ku angin wétan jeung curah hujan anu dominan, jeung anu dipigawé di ahir deet. Snap mor asalna tina kecap: Nu, nyaeta ...

                                               

Kota Palémbang

Kota Panggedena, nyaeta hiji kota sakali di puseur dayeuh propinsi Sumatra Kidul. Kota ieu ayana di sisi Walungan Musi. Kota mangrupa salah sahiji 1.6 juta urang éta nyaéta kota panggedéna di Sumatra téh ka kidul.

                                               

Kota Prabumulih

Kota Prabumulih mangrupa salah sahiji kota nu aya di jawa Barat North Sumatra, Indonesia. Kota Prabumulih aya di koordinat 3°2009.1" – 3°3424.7" LS jeung 104°7 50.4" – 104°1941.6" BT. Kota Prabumulih ngabogaan rupa-456.89 km2 jeung 184.425 tina p ...

                                               

Gifu, Gifu

Lokasi Kota atawa Kota Gifu nyaeta ibu kota Propinsi Gifu prefecture di wewengkon chubu Jepang Tengah. Lokasi kota ieu dirarancang pikeun jadi kota utama pamarentah Jepang, sedengkeun saméméhna mangrupa bagéan tina Kacamatan Atsumi. Hal ieu dumas ...

                                               

Gujō, Gifu

Gujō mangrupa salah sahiji kota di Préféktur Gifu prefecture, Japan. Dina November 1, 2004, teu dianggap bagian tina 49.626 jeung karapetan populasi 48 urang per km2. Nu 1.030.79 km2.

                                               

Kaizu, Gifu

Dina taun 2003, teu dianggap bagian tina 14.822 jeung populasi 335.26 jiwa per km2. Wewengkon anu 44.21 km2. Kota ieu diadegkeun dina tanggal Maret 28, 2005 jeung ngarobah of the District of Kaizu ka City of Kaizu. Tanggal 1 agustus 2005, populas ...

                                               

Kakamigahara, Gifu

Kota Kakamigahara nyaeta hiji kota aya di Préféktur Gifu, Jepang. Dina 1 agustus, taun 2004, teu dianggap bagian tina 148.393 jeung populasi 1.691 jiwa per km2. Nu 87.77 km2. Kota munggaran diadegkeun dina tanggal 1 April, 1963 ku ngahijikeun Nak ...

                                               

Minokamo, Gifu

Kota Minokamo, nyaeta hiji kota aya di Préféktur Gifu, Jepang, diadegkeun dina tanggal 1 April, taun 1954. Dina taun 2003, teu dianggap bagian tina 51.543 jeung populasi 688.99 jiwa per km2. Nu 74.81 km2.

                                               

Mizuho, Gifu

Kota Mizuho, nyaeta hiji kota aya di Préféktur Gifu, Jepang. Dina taun 2003, teu dianggap bagian tina 50.008 jeung populasi 1.706.56 jiwa per km2. Nu 28.21 km2.

                                               

Nakatsugawa, Gifu

Salila Periode Edo dina Sajarah Jepang 1603-1868, Nakatsugawa mangrupa salah sahiji kota pos, contona Nakatsugawa-juku, salah sahiji 69 stasiun Nakasendō sapanjang Nakasendō. Jalur ieu ngalegaan ti mimiti sasak Nihonbashi di Tokyo, waktu harita d ...

                                               

Ōgaki, Gifu

Kota Ōgaki nyaeta hiji kota nu aya di Gifu, Jepang. Dina bulan agustus 31, 2005, teu dianggap bagian tina 154.787 jeung populasi 1.940.90 jiwa km2. Nu 79.75 km2. Kota diadegkuen dina tanggal 1 April, taun 1918. Ogaki téh ka tempat tujuan keur pan ...

                                               

Tajimi, Gifu

City of Tajimi nyaeta hiji kota aya di Préféktur Gifu, Jepang. Dina taun 2003, teu dianggap bagian tina 103.736 jeung populasi 1.333.54 jiwa per km2. Nu 77.79 km2. Tajimi aya di wewengkon Tono di Préféktur Gifu prefecture, dina Toki Walungan. Taj ...

                                               

Takayama, Gifu

Kota Takayama nyaeta hiji kota nu aya di Gifu, Jepang. On agustus 1, 2006 populasi diperkirakeun 96.374. Nu 2177.67 km2. Takayama nyaeta hiji kota jeung babaturan Denver, Colorado. Kota Takayama kaasup kota heubeul, geus ti périodeu Jōmon. Takaya ...

                                               

Toki, Gifu

Toki a city in Gifu Prefecture, Japan. Kota ieu ayana di Pulo-Pulo, di kidul-wétaneun Kota Gifu prefecture, préféktur ibukota. Nu Toki walungan ngalir ngaliwatan wewengkon kota. Toki nu paling kawentar ogé salah sahiji panghasil karajinan taneuh ...

                                               

Nagoya, Aichi

Purwakarta city nyaéta kota panggedéna kaopat makmur nomer tilu di Jepang. Ayana dina basisir Pasipik Wewengkon Chūbu di tengah pulo honshū, jeung ibukota Préféktur Aichi.

                                               

Fukuoka, Fukuoka

City of Fukuoka nya éta ibukota of Fukuoka Prefecture jeung ieu ayana di basisir kalér Pulo Kyūshū di Jepang, pameuntasan Selat Tsusima ti Busan, koréa Kidul. Fukuoka city panglobana populasi di Kyūshū, hal ieu dituturkeun ku City of Kitakyushu. ...

                                               

Kofu, Yamanashi

Kota Jepang Kofu 甲府市, Kofu-shi nyaéta ibukota Propinsi Yamanashi, Japan. Dina taun 2005, nu total populasi kota 193.795 jeung karapetan kota 1.127.50 urang per km2. Total wewengkon kota anu 171.88 km2.

                                               

Chiba, Chiba

Kota Chiba nyaeta ibu kota Préféktur Chiba, Jepang. Aya hiji kurangleuwih 40 km tenggara of puseur Kota di Tokyo di Basisir Tokyo. Kota Chiba kota metropolitan dina taun 1992, ayeuna populasi ampir 930.000. Kota Chiba ogé salah sahiji palabuhan l ...

                                               

Hiroshima

Kota Hiroshima nyaéta ibukota Préféktur Hiroshima, jeung hayu urang panggedena di Wewengkon Chūgoku bagian kulon Pulo panggedena di Jepang. Hiroshima téh kawentar sakuliah dunya nyaeta kota kahiji dina sajarah pikeun jadi korban perang nuklir jeu ...

                                               

Matsuyama, Ehime

See Matsuyama disambiguation for other places having a name Matsuyama. Matsuyama nyaéta capital city of Ehime Prefecture di Pulo Shikoku Jepang.

                                               

Sendai

Pikeun kota Sendai di Préféktur Kagoshima, tempo Satsumasendai, Kagoshima. Kota Sendai nyaéta ibukota Préféktur Miyagi, Japan, jeung kota panggedéna di Wewengkon Tōhoku. Populasi juta jiwa jeung kota salah sahiji opatwelas kota metropolitan di Je ...

                                               

Propinsi Jepang

saméméh préféktur system album aya, Jepang dibagi kana sapuluh 国 kuni, nagara, nu paling umum dina basa inggris propinsi. Unggal propinsi ieu dibagi kana gun 郡, wewengkon ieu, saméméhna disebut kōri. Propinsi dipaké pikeun unit administrasi jeu ...

                                               

Propinsi Hida

Hida mangrupa salah sahiji propinsi heubeul aya di Tōsandō Jepang, nu ayeuna bagian kaler Préféktur Gifu prefecture. Kota bénténg Hida Takayama téh. Hida hiji leuweung jeung mangrupakeun sumber utama tina kai jeung logam pikeun hiji propinsi ka n ...

                                               

Matsushima

Matsushima 松島, Kinerja? eta téh ngaranna waktu pikeun mikir ngeunaan 260 pulo gedé jeung leutik di Teluk Matsushima, Miyagi Prefecture, Japan. Pulo shima di Teluk Kinerja ditumuwuhan tina tangkal pines matsu jeung disebut pikeun Kinerja. Watesa ...

                                               

Masjid Agung Palabuhanratu

Masjid Agung Palabuhanratu anu salahsawiosna hiji masjid dina ubar Tradisional cina nyondong di Kota Palabuhanratu, West Java, Indonesia. Masjid anu mimiti dina bentuk dina taun 1926, sareung s di adeugkeunna. Masjid Agung Palabuhanratu lokasina ...

                                               

Masjid Agung Al-Ukhuwwah

Masjid Agung Al-Ukhuwwah mangrupa salah sahiji masjid gede nu aya di Kota Bandung. Masjid anu perenahna teu jauh ti Pati Kota Bandung, tepatna di Jalan Wastukencana No. 27.

                                               

Batu kuda

Batu kuda nyaéta objék wisata Batu Kuda anu pernahna di lamping Gunung bandung unggal poéna Désa Cikonéng Kabupatén Bandung Jawa Barat. Sigana moal apdol upama ka objék wisata alam Batu Kuda henteu nepi ka batu kudana. Anggangna ti lawang asup té ...

                                               

Bukit Moko

Bukit Moko, hiji tempat nu ayana dipasir wewengkon Cimenyan, Barat Melbourne. Pernahna dipasir nu jangkungna leuwih ti 1.500 mdpl, obyék wisata alam Klub ieu téh kaasup di wewengkon nu miboga hawa sejuk, tah eta anu teu hiji warta deui di Bukit o ...

                                               

Kampung Gajah

Bukuna nyaéta objek wisata kadaharan nu aya di Bandung, geus aya dina Jalan Sersan Bajuri km 3.8 arah ka Lémbang masih teu jeung Kampung Daun, Sapulidi, imah stroberi jeung Puncak. Adegan ti tempat ieu éndah sarta hawana sejuk. Pikeun asup ka kon ...

                                               

Sanghyang Heuleut

Salaku Heuleut nyaéta salah sahiji pelesir nu aya di jawa Barat nu Di Rajamandala Cipatat, Kabupaten Bandung, Garut, West Java, nu aya di wewengkon PLTA Saguling. Salaku Heuleut tasik anu luhur dialiri cai asalna ti walungan Citarum. Minangka sar ...

                                               

Situ Bagendit

Objek wisata alam aya situ anu sabeulaheun jeung Désa Banyuresmi, dibelah tenggara sabeulaheun jeung Désa Cipicung, dibelah wétan sabeulaheun jeung Désa Binakarya, sedengkeun dibelah kulon sabeulaheun jeung Désa Sukamukti. Jarak ti kota Garut, pi ...

                                               

Waduk Darma

Aya Leuwih ti hiji bendungan anu perenahna di bagian kulon kidul Kuningan, nepi ka di désa Jagara, kacamatan Darma, Kabupaten Kuningan jeung eta aya di jalan Cirebon-Kuningan-Abad. Aya nu ngeusian Leuwih lega geus di wewengkon 425 ha, dikurilinga ...

                                               

Situ Sangiang

Situ Sangiang obyek wisata alam jeung munggah haji. Sacara administratif aya di Désa Sangiang, Kab Banjaran, Kabupatén Majaléngka. Extent wisata-Situ Sangiang kira-kira 19.70 ha, kaasup RPH Citaman BKPH Gelombang KPH Majaléngka

                                               

Kebon Raya Bogor

Kebon raya London nyaéta museum hirup jeung kumpulan tatangkalan panglengkapna di dunya, nu aya di City of London. Ku euyeubna kumpulan botani, jadi dongdonan pariwisata. Kumpulan botanina antarana 3504 rupa tutuwuhan, 3142 spésimen angkrék 442 h ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →