ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 22




                                               

Skétbor

Skétbor nyaéta kaulinan anu asalna ti nagara California. Mimiti aya pertengahan taun1940-1950an sabot peselancar ti California Amérika hayang néangan hiji hal pikeun ditumpakan sabot cai sagara euweuh ombak maké papan seluncur maranéhanana. Dina ...

                                               

Tarucing cakra

Tarucing cakra nyaéta hiji tatarucingan dina wangun kotak-kotak kosong, anu ku urang kudu dieusian ku kecap-kecap nu pituduhna geus disadiakeun. Biasana, mangrupa kotak-kotak hideung jeung bodas. Kotak bodas dieusian ku kecap, sedengkeun kotak hi ...

                                               

Tempat pelesir

Tempat pelesir nyaéta hiji tempat rekréasi/tempat pelesiran. Tempat pelesir tiasa mangrupi tempat pelesir alam sapertos gunung, danau, walungan, basisir, laut, atanapi mangrupa tempat pelesir wangunan sapertos musium, bénténg, situs paninggalan s ...

                                               

Aci

Aci atawa kanji mangrupa karbohidrat kompléks atawa mangrupakeun golongan polisakarida nu teu leyur na cai. Aci nyaéta polimér karbohidrat nu dijieun tina loba unit glukosa nu digabungkeun maké ikatan glikosidik nu disebutna polimér. Polisakarida ...

                                               

Kalori

Kalori téh unit ukuran pikeun énérgi, asal tina basa Prancis anu diserep tina basa Latin kalor. Najan sacara umum mah nu leuwih loba dipaké téh satuan joule, unit énérgi SI, kilokalori atawa Kalori tetep dipaké pikeun jumlah énérgi pangan. Istila ...

                                               

Lemak

Lemak ngarujuk kana sakelompok gedé molekul-molekul alam anu kasusun tina unsur-unsur karbon, hidrogen jeung oksigen nyaéta asam lemak, malam, stérol, vitamin-vitamin anu nyampur jeung lemak monogliserida, digliserida, fosfolipid, glikolipid, ter ...

                                               

Vitamin

Vitamin hartina molekul organik nu diperlukeun ku mahluk hirup dina jumlah anu saeutik sangkan bisa séhat. Organisme nu kakurangan vitamin bakal katarajang kasakit nu gejalana spésifik pikeun éta vitamin. Vitamin bisa digolongkeun dumasar kaleyur ...

                                               

Pamrograman over-the-air

Pamrograman over-the-air bisa nujul kana free-to-air, terrestrial television, atawa mobile content world, over-the-air service provisioning, over-the-air provisioning atawa over-the-air paraméter administration, métodeu pikeun ngadistribusikeun u ...

                                               

Siaran

Siaran nyaéta distribusi sinyal sora jeung/atawa gambar anu ngirimkeun program-program ka para pamiarsa atawa kaum dangu. Aya rupa-rupa sistem siaran. Sistem siaran anu paling loba nyaéta siaran lokal sawates sahiji wewengkon kota jeung wewengkon ...

                                               

Agrikultur

Agrikultur nyaéta prosés pikeun ngahasilkeun pangan, parab, serat, jeung hasil-hasil séjén nu dipiharep tina budidaya sarupaning tutuwuhan jeung sato ingon-ingon. Agrikultur na istilah urang sarua jeung tatanén.

                                               

Agribisnis

Agribisnis minangka élmu nyaéta nujul kana runtuyan élmu piekuen nyokot kaputusan, nyaéta élmu ngeunaan bisnis, manajemén, élmu sistem, élmu komunikasi jeung élmu pangrojong séjén anu dilarapkeun pikeun ngagerakeun produksi pertanian, peternakan, ...

                                               

Akad Nikah

Akad nikah nyaéta salah sahiji runtuyan acara utama dina upacara nikah sacara islami. Biasana akad nikah dilaksanakeun di masigit atawa balé nyungcung. Tapi ka kiwarikeun mah loba ogé nu ngayakeun akad nikah di imah nyaéta di imah pangantén istri ...

                                               

Dinar Bahrain

Dinar Bahrain nyaéta mata uang Bahrain. Dinar Bahrain leuwih leutikna dibagi kana 1000 Fils. Mata uang ieu dipikawanohkeun dina taun 1965, ngaganti Rupee Teluk dina ajén 10 Rupee = 1 dinar. Dinar Bahrain biasana dimidangkeun kalawan 3 angkat desi ...

                                               

Riyal Saudi Arabia

Riyal Saudi Arabia nyaéta mata uangna Saudi Arabia, disingget jadi ر.س atanapi SR. Mata uang ieu dibagi kana 100 Halala. Ghirsy / Qirsy sami sareng 5 Halala.

                                               

Pasar Céplak

Pasar Céplak nyaéta pasar nu nyadiakeun kulinér kadaharan nu idéntik jeung Garut. Kecap céplak atawa nyéplak nyaéta sora nu kaluar nalika dahar alatan baham kabuka. Numutkeun para padagang nu geus lila jualan di pasar Céplak, ngaran céplak miboga ...

                                               

Blok dagang

Hiji blok dagang mangrupa hiji rupa ti pasatujuan antarpamaréntah, biasana bagian ti hiji organisasi antarpamaréntah régional, nu mana ngirangan atawa ngahupus pamengan padagangan régional, di antara nagara pamilonna.

                                               

ISO 4217

ISO 4217 téh hiji standar anu dipedal ku Organisasi Internasional pikeun Standarisasi, anu boga hak ngadéfinisikeun mata uang, kode nagara, sarta rujukan-rujukan pikeun unit-unit leutik nu kabagi kana tilu tabél: Tabél A.1 – Daptar kode mata uang ...

                                               

Pamengan padagangan

Pamengan padagangan nyaéta régulasi atawa aturan pamaréntah nu ngawatesan padagangan bébas. Rupa-rupa pamengan padangangan di antarana: Aturan administrasi Aturan antidumping Subsidi Béa cukai Muatan lokal Kuota

                                               

Produk doméstik bruto

Di widang ékonomi, produk doméstik bruto nyaéta ajén pasar sakabéh banda jeung jasa nu diproduksi ku hiji nagara dina hiji période. PDB mangrupa salah sahiji cara keur ngétangan pamasukan nasional. PDB lain jeung produk nasional bruto ku lantaran ...

                                               

Sarikat béa cukai

Hiji sarikat béa cukai nyaéta hiji rupa blok dagang nu diwangun ti hiji aréa dagang bébas kalawan hiji béa cukai éksternal umum. Nagara nu makéna miboga kawijakan padagangan luar umum, tapi di sababaraha kasus digunakeun kuota nu béda. Kawijakan ...

                                               

Manat Azerbaijan

Manat nyaéta mata uang Azerbaijan. Mata uang ieu dibagi deui kana qəpik. Kecap manat diinjeum ti "moneta" anu dilapalkeun "maneta". Manat bisa ngarah ogé ka ruble Soviét di basa Azerbaijan jeung basa Turkmén. Lambang Manat, ayeuna heunteu dikodéa ...

                                               

Kasaimbangan Kamampuh Balanja

Kasaimbangan kamampuh balanja, dina élmu ékonomi nyaéta hiji cara anu dipaké pikeun ngitung hiji alternatif nilai tukar antara mata uang ti dua nagara. PPP ngukur sabaraha lobana hiji mata uang bisa dipaké keur beubeulian dina ukuran internasiona ...

                                               

Lini di Kapuloan Mentawai

Lini di Kapuloan Mentawai 2010 kajadian tanggal 25 Oktober 2010 kalayan skala 7.7 MW. Ieu lini kajadian di leupas basisir Sumatera, Indonesia. United States Géological Survey ngebrehkeun yén lini kajadian jam 21:42 waktu lokal, kurang leuwih 150 ...

                                               

Skala Mercalli

Skala Mercalli diciptakeun ku saurang ahli Itali nu ngaranna Giuseppe Mercalli. Skala Mercalli ieu dipaké pikeun ngukur kakuatan lini dumasar kana informasi ti jalma-jalma anu salamet tina lini sarta ngabandingkeun tingkat karuksakan anu ditimbul ...

                                               

Séismométer

Séismométer nyaéta alat atawa sensor geteran, nu biasana dipaké keur ngadeteksi lini atawa geteran dina pabeungeutan taneuh. Hasil rekaman tina alat ieu disebut séismogram. Prototip alat ieu diwanohkeun munggaran taun 132 SM ku matematikawan ti D ...

                                               

Sésar

Sésar atawa fault nyaéta rengat dina babatuan nu nuduhkeun ayana gerak rélatif. Sésar mayor nu kajadian dina intip bumi mangrupa hasil tina shear motion tur zona sésar aktif mangrupa zona nu pikahariwangeun ku kamungkinan ayana lini. Lini disabab ...

                                               

Kōki Hirota

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Hirota. Kōki Hirota nyaéta saurang diplomat, politikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-32 ti 9 Maret 1936 dugi ka 2 Pébruari 1937.

                                               

Keizo Obuchi

Keizo Obuchi salah saurang pulitikus Jepang nu jadi House of Representatives salila 12 périodeu, tur ahirna jadi Perdana Mentri Jepang ka-84 ti 30 Juli, 1998 nepi ka 5 April, 2000. Karir pulitikna tamat mangsa teu damang wales tur keuna stroke.

                                               

Kabayan

Kabayan mangrupa ngaran hiji tokoh imajinatif Sunda nu ku masarakat umum dianggap salaku manusa lucu, polos, kedul, tapi sakaligus cerdas. Carita-carita lucu ngeunaan Kabayan nu sumebar di masarakat Sunda kawilang loba pisan, mekar dina budaya li ...

                                               

UN/LOCODE

UN/LOCODE nyaéta hiji skema kode geografis nu diwangun jeung dikokolakeun ku Komisi Ékonomi PBB keur Éropa, hiji unit ti PBB. UN/LOCODE assigns néarly 50000 code elements to locations with functions such as seaports, airports, rail and road termi ...

                                               

Grafik kadali

Dina statistik proses kontrol, kontrol chart, disebut ogé Shewhart chart atawa chart prosés-paripolah nyaéta alat nu dipaké di proses pabrik atawa bisnis keur nangtukeun aya dina statistical control atawa henteu. Lamun chart nembongkeun yén prosé ...

                                               

Aqua (cai mineral)

Tirto Utomo 1930-1994 anjeunna anu merintis lahirna industry cai nginum dina kemasan AMDK di Indonésia ngaliwatan PT Golden Mississippi dina tanggal 23 Pébruari 1973. Ngaran Aqua geus kajojo nepi ka nyebut cai dina kemasan AMDKanu lain mérekna aq ...

                                               

KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal Dutch Airlines mangrupa bagian ti Air France-KLM. saméméh merger jeung Air France, KLM mangrupa pausahaan penerbangan nasional Belanda. KLM mangrupa pesawat pangangkut pangkahotna di dunya. Air France-KLM mangrupa pesawat pangangkut uta ...

                                               

Hotel

Hotél nyaéta hiji wangunan, lambang, pausahaan atawa badan usaha akomodasi nu nyadiakeun pelayanan jasa panginapan, nyadiakeun kadaharan jeung inuman sarta fasilitas jasa lianna anu sakabéh pelayanan éta téh keur masarakat umum, boh nu meuting di ...

                                               

Axis

PT AXIS Telekom Indonésia mangrupa operator telepon nu nyadiakeun layanan jaringan seluler di Indonésia pang anyarna. Natrindo Telepon Seluler mangrupa panyadia layanan nu maké merk AXIS ". NTS ngaliwatan merk AXIS-na nyadiakeun layanan seluler G ...

                                               

Indosat

Lintasarta: Layanan panyadia komunikasi data nanggo kecepatan tinggi sareng layanan integrasi jeung nu mumule layanan jaringan corporate nu gaduh cakupan sa Indonésia Indonésia. Indosat Corporate: An integrated telecommunications service for corp ...

                                               

Telkom Indonesia

Telkom Indonésia mangrupa salah sahiji Badan Usaha Milik Negara nu usahana dina widang panyadiaan jasa télékomunikasi, nyaéta télékomunikasi cicing sareng télékomunikasi usik di Indonesia. Telkom mangrupa pausahaan telepon paling gedé di Indonesi ...

                                               

Telkomsel

Telkomsel mangrupa salah sahiji parusahaan télékomunikasi seluler di Indonésia. Telkomsel ogé mangrupa anak perusahaan ti PT. Telkom Indonésia. Posisi Telkomsel ayeuna nyaéta operator seluler paling gedé di Indonésia ditingali tina jumlah pelangg ...

                                               

XL Axiata

XL Axiata mangrupa salah sahiji pausahaan di Indonésia nu muka layanan dina jaringan telepon seluler diadegkeun kaping 6 Oktober 1989 dina nami Grahametropolitan Lestari, nu usahana di bidang dagang sareng jasa umum. Genep taun salajengna, pausah ...

                                               

Gemstar

Gemstar-TV Guide International, Inc. nyaéta hiji pausahaan media nu méré lisensi keur tehnologi guide program interaktif ka operator multikanal, saperti ka provider televisi kabel jeung satelit, katut pabrik elektronika konsumen, video recorder s ...

                                               

Yahudi

Bangsa yahudi kiwari jadi bangsa anu paling rame diomongkeun ku baleréa jalema di sabudeureun dunya sababna nyaéta bangsa yahudi téh jadi bangsa anu dianggap paling sarakah jeung paling bengal tapi ogé paling pinter. Pikeun urang islam atawa nasr ...

                                               

Lignin

Lignin mangrupa sanyawa kimia nu ilahar aya dina kai salaku bagian integral dina pinding sél tutuwuhan, utamana trahéid, serat silem, jeung skléréid. Sanyawa ieu téh kaasup sanyawa organik nu panglobana di alam sahandapeun selulosa. Kadar lignin ...

                                               

Pinding sél

Pinding sél kurang leuwihna, mangrupa lapisan padet ngubeng sél baktéri, archaea, fungi, tutuwuhan, jeung ganggang. Sato jeung lolobana protista lianna ukur boga mémbran sél, tanpa pinding sél. Mun pinding sélna diruksak, misalna ngagunakeun énzi ...

                                               

Réspirasi sélulér

Vérsi Aksara / ᮗᮦᮁᮞᮤ ᮃᮊ᮪ᮞᮛ Réspirasi sélulér medarkeun réaksi-réaksi jeung prosés métabolismeu nu lumangsung di jero sél pikeun ngahasilkeun énérgi biokimiawi tina molekul-molekul suluh sarta ngaleupaskeun produk runtahna. Réaksi anu aub dina rés ...

                                               

ᮛᮦᮞ᮪ᮕᮤᮛᮞᮤ ᮞᮦᮜᮥᮜᮦᮁ

ᮗᮦᮁᮞᮤ ᮜᮒᮤᮔ᮪ / Vérsi Latin ᮛᮦᮞ᮪ᮕᮤᮛᮞᮤ ᮞᮦᮜᮥᮜᮦᮁ ᮙᮨᮓᮁᮊᮩᮔ᮪ ᮛᮦᮃᮊ᮪ᮞᮤ-ᮛᮦᮃᮊ᮪ᮞᮤ ᮏᮩᮀ ᮕᮢᮧᮞᮦᮞ᮪ ᮙᮦᮒᮘᮧᮜᮤᮞ᮪ᮙᮨᮅ ᮔᮥ ᮜᮥᮙᮀᮞᮥᮀ ᮓᮤ ᮏᮨᮛᮧ ᮞᮦᮜ᮪ ᮕᮤᮊᮩᮔ᮪ ᮍᮠᮞᮤᮜ᮪ᮊᮩᮔ᮪ ᮆᮔᮦᮁᮌᮤ ᮘᮤᮇᮊᮤᮙᮤᮃᮝᮤ ᮒᮤᮔ ᮙᮧᮜᮨᮊᮥᮜ᮪-ᮙᮧᮜᮨᮊᮥᮜ᮪ ᮞᮥᮜᮥᮂ ᮞᮁᮒ ᮍᮜᮩᮕᮞ᮪ᮊᮩᮔ᮪ ᮕᮢᮧᮓᮥᮊ᮪ ᮛᮥᮔ᮪ᮒᮂᮔ. ᮛᮦᮃᮊ᮪ᮞᮤ ᮃᮔᮥ ᮃᮅᮘ᮪ ᮓᮤᮔ ᮛᮦᮞ᮪ᮕᮤᮛᮞᮤ ᮑ ...

                                               

Antigén leukosit manusa

Sistem antigén leukosit manusa nyaéta ngaran lokus-lokus gén anu nyandi kompléx histokompatibilitas mayor di manusa. Super-lokus ieu ngandung loba gén nu tumali jeung fungsi sistem imun manusa. Gorombolan gén ieu ayana di kromosom 6, nyandi proté ...

                                               

Salésma

Salésma nyaéta kasakit jero irung sok léhoan waé, tampolana sok ditambahan ku batuk sagala. Basa lemesna pileg, tandana rék katarépa biasana sok dimimitian ku haben waé bersin atawa uuseupeun ngajauhan supaya ulah katerap, kuduna loba nginum cije ...

                                               

Tuberkulosis

Tuberkulosis téh panyakit inféksi alatan baktéri Mycobacterium tuberculosis, nu utamana narajang bayah, tapi bisa ogé narajang sistim saraf pusat, sistim limfe, sistim sirkulasi, tulang, jeung sandi. Tuberkulosis mangrupa salah sahiji panyakit in ...

                                               

Méncrét

Méncrét atawa Diaré nyaéta gangguan nyerepna cai dina usus gedé nepi ka hampas kadaharan nu dikaluarkeun awak wujudna éncér. Hiji jalma disebut méncrét lamun miceun leuwih ti tilu kali dina sapoé nu dibarengan parobahan fases jadi leyur atawa cai ...

                                               

Saluran cerna

Saluran cerna mangrupa sistim organ dina sato multisél nu nampa sarta nyerna dahareun antukna jadi tanaga jeung zat gizi, sarta miceun sésana. Saluran cerna ieu béda-béda di unggal organisme.