★ Free online encyclopedia. Did you know? page 21



                                               

Vertebrata

Vertebrata anu fila chordata, nu husus ngawengku sato nu teu boga tulang tonggong atawa sungsum tulang deui. Nurutkeun tiori, vertebrata mimiti ngalaman évolusi ngeunaan 530 taun ka tukang dina ledakan Kambrian, nu mangrupa bagian tina awal Kambr ...

                                               

Careuh

                                               

Lasun

Lasun nyaéta sakumpulan sato dina kulawarga Herpestidae, leutik karnivora pituin Eurasia jeung kidul Afrika. Herpestidae aya dina jero subordo Feliformia, bareng jeung kulawarga ucing, hiéna, jeung careuh.

                                               

Marmot

Marmot téh hiji sato nu geus asup kana Genus Marmotta, kulawarga Bajing. Ieu sato téh patali jeung nu masih, jeung bajing anu bisa ngapung, bajing tina tangkal, bajing taneuh, jeung anjing sampalan. Marmot nyaeta ngaran umum keur bajing ka tanah ...

                                               

Mayas

Mayas / mawas Dayak, atawa nu orang utan leuweung nujul ka salah sahiji tilu species of the apes téh gedé pisan kawentar ku pupusna, panjang leungeun jeung bulu coklat baraya beureum. Sato ieu nu asalna ti Indonesia jeung Malaysia, hirupna ngan d ...

                                               

Kangguru

Kangguru mangrupa marsupial ti kulawarga Macropodidae. Sacara umum, ieu istilah anu dipaké pikeun nuduhkeun spésiés, panggedena di kulawarga ieu, nu Hiji Beureum, Salah sahiji Antilopina, jeung Salah sahiji Abu ka Wétan jeung ka Kulon genus Macro ...

                                               

Koala

Koala nyaéta hiji thickset herbivora arboréal marsupial asli Australia, jeung wawakil ti kulawarga Phascolarctidae hirup. Koala kapanggih di wewengkon basisir wétan jeung kidul Australia, ti deukeut Adelaide bagian ka kidul Samenanjung nu Cape Yo ...

                                               

Berang-berang raksasa

Berang-berang tina raksasa mangrupa hiji sato kulawarga séro nu panggedéna di Amérika Kalér, nu hirup dina Jaman És nu kamari, ayeuna mah geus punah. Aya dua spésiés beaver raksasa anu kapanggih ti genus Castoroides, nyaéta Castoroides ohioensis ...

                                               

Cebus imitator

Cebus imitator katelah Monyét Capuchin amérika sarikat dina Beuheung Bodas nu sumebar di leuweung Honduras ka amérika sarikat. Saméméhna ieu spésiés monyét téh dina klasifikasi tina spésiés Cebus capucinus atawa Cebus capucinus imitator. Dina pan ...

                                               

Pekania pennanti

Pekania pennanti mangrupakeun sato asalna ti wewengkon kalér Amérika anu ogé disebut salaku fisher. Saméméhna ieu spésiés sato ieu téh dingaranan salasa penannti, tuluy robah Pekania pennanti tanggal September 3, 2015.

                                               

Badak sunda

Tempo cinta téh anggota kulawarga Rhinocerotidae nu kaasup salah sahiji tina rupa-rupa tipe sarta nempo yen hirup keneh nepi ka kiwari. Ieu badak sagénus jeung Badak India, dedeganana ogé sarupa, tapi tina ukuran leuwih leutik sarta leuwih deukeu ...

                                               

Bajing taneuh

Bajing taneuh, Lariscus hosei, Bajing tanah bergaris empat mangrupa salah sahiji sato endemis Jeung asal kulawarga Sciuridae. Bajing taneuh kagolongkeun kana Mammalia atawa sato méré lahir ka anak. Di mana nyaéta tempat hirupna / habitat ruksak, ...

                                               

Kaswari

Kaswari manuk nu boga ngaran ilmiah Casuarius nu masih kagolong dina grup a jenis manuk nu teu bisa hiber. Manuk kaswari téh hiji tipe manuk anu kiwari kaancam punah. ku alatan éta, rusakna hirupna kaswari. Kaswari nyaeta fauna has Provisi Papua ...

                                               

Andawali

Andawali kaasup kana tangkal nu ngarambat, ngalegaan hirup, ajeg, jangkungna anak ngahontal nepi ka 15 méter, kaambeuna seukeut, ilaharna hirup dina taneuh nu beueus sarta ngandung loba humus, ieu tutuwuhan liar anu aya di leuweung. Watangna, jeu ...

                                               

Poales

Poales an order of tutuwuhan kelompok tutuwuhan kembangan. Kulawarga jukut mangrupa salah sahiji anggotana. Order poales diwangun ku kulawarga 18-jeung éta antara nu 18.000 spésiés tutuwuhan monokotil. Kelompok poales grup kembangan tutuwuhan man ...

                                               

Tutuwuhan Siki

Melak siki atawa plantae nu anggota plantae éta téh bener nu ngahasilkeun siki anu bisa réproduksina kormofita adams salaku alat réproduksina nempo jelas salila waktu ieu disebut salaku phanerogamae. Plantae diwangun ku sadaya tutuwuhan nu boga w ...

                                               

Kolampis

Kolampis téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga fabaceae. Kolampis hirup di wewengkon garing atawa rada garing, kajaba eta bakal nyieun hirup dina tegalan, sisi leuweung jati aya ogé di leuwueng garing. Tangkal anu kawilang leutik kapanggih yén nye ...

                                               

Kopi anjing

Kopi anjing atawa namnam alat anjeun. Cynometra cauliflora nyaéta tutuwuhan pituin Asia Tenggara, utamana Indonésia nu kaasup kulawarga kakacangan. Tangkal kopi anjing mah leutik 3-15 m, tapi dahanna ngarangkadak, maranéhanana anu leutik diaméter ...

                                               

Rincik bumi

Rincik bumi, Ipomoea quamoclit téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga Convolvulaceae. Rincik bumi dipaké pikeun ubar, tutuwuhan ieu asalna ti Amerika tropis. Di wetan, ieu tutuwuhan liar di taneuh téh teu kaurus, aya ogé nu ngahaja dipelak dirambat ...

                                               

Sitrat

Sitrat nyaéta hiji wangun kimia asam sitrat, kawas C 3 H 5 OCOO 3 of 3−, asam sitrat nu geus leungit tilu ion hidrogén. Nu sanyawa nu ngandung gugus-gugus ieu dibikeun hiji ahiran sitrat, defects genetik tina bentuk anak eta bisa jadi hiji sanyaw ...

                                               

Kalénder Islam

Kalénder Islam Muslim kalénder lunar calendar nu dipaké salaku nanggalan kajadian di nagara-nagara nu dominan Gusti, sarta dipake ku Muslim di cara anu pangalusna pikeun nangtukeun wanci nu mustari keur ngaria-ria poe sucina Islam. Kalénder Islam ...

                                               

Kala Sunda

Tanggal jeung waktu nu patali jeung nu geus aya di hiji Imah Sunda ti jaman baheula kenéh, kurang leuwih ti jaman Aki Tirem di Karajaan Salakanagara. Taunan sanggeus Caka Sunda.

                                               

Alanin

Alanin, ngaran sipat; asam 2-aminopropanoat ngarupakeun asam amino non-ésénsial. Di alam, nyaéta alanin énansiomér L-alanin jeung D-alanin. L-alanin mangrupa salah sahiji 20 asam amino nu paling ilahar dipaké dina sintésis protéin, nu panghandapn ...

                                               

Glisin

Glisin nyaéta asam amino nonpolar pangbasajanna tina 20, nu sisi ranté ukuran atom hidrogén. Eta sacara évolusionér, glisin téh kaasup dina stabil, jeung dina eta dina jumlah protéin, alatan parobahan asam amino ieu bisa ngabalukarkeun ruksakna s ...

                                               

Monosakarida

Monosakarida nyaéta karbohidrat-na nyaéta hiji wangun basajan gula. Monosakarida, saperti disakarida, maranéhanana anu amis, leyur dina cai sarta kristainna tangtu. Monosakarida nu digolongkeun dumasar jumlah atom karbon nu dikandungna jeung nu d ...

                                               

Péntosa

Péntosa hartina éta téh hiji monosakarida jeung lima atom karbon jeung mangrupa salah sahiji golongan fungsional aldehida di posisi 1 atawa keton di posisi 2. Aldopéntosa jeung tilu puseur kiral "atom karbon asimétri" salila ieu geus dalapan stér ...

                                               

Selulosa

Selulosa, n nyaeta karbohidrat polimér lila ranté polisakarida tina béta-glukosa. Selulosa pikeun ngawangun komponén struktural tutuwuhan nu teu bisa dicerna ku manusa.

                                               

Aljir

Aljir, Lamun Berber, Ledzayer) nyaeta ibu kota jeung kota panggedéna di républik china jeung kota panggedéna kadua di Afrika Kalér sanggeus Kasablangka, Moroko. Dumasar kana sénsus taun 1998, nu nyicingan dayeuh ieu aya 1.519.570, di wewengkon ur ...

                                               

Niigata, Niigata

Kota Niigata nyaeta ibukota jeung panglobana populasi di antara kota-kota di Niigata Prefecture, Japan. Ayana di basisir kalér-kuloneun Pulo-Pulo panggedena di Jepang, nyanghareup ka Laut Jepang, jeung Pulo Sado. Saprak Restorasi Meiji jadi palab ...

                                               

Osaka

City of Osaka ngadangukeun nyaeta hiji kota di Jepang, aya di muara Walungan Yodo di Basisir Osaka, the Kansai Region dina Utama Pulo Honshu. Kota ibukota Osaka Prefecture. Anu disebut dayeuh nomer dua Jepang Maju dina sajarah komérsial capital o ...

                                               

Yokohama

Pikeun kacamatan Yokohama di Aomori Prefecture, tempo Yokohama, Aomori. Pikeun pausahaan ban, kawentarna Yokohama Tyre, tempo Yokohama Rubber Company. Kota Yokohama nyaéta ibukota Kanagawa Prefecture nu populasi 3.6 juta, nu panggedéna di antara ...

                                               

Madagaskar

Républik Madagaskar nyaéta hiji nagara pulo di Samudra Hindia, ucul ka basisir wétan Afrika. Pulo Madagaskar ieu pulo panggedena kaopat di dunya. Sajaba ti éta ka pulo utama, sababaraha pulo leutik di atmosfir kitu ogé kana klaim républik, Pulo J ...

                                               

Guyana Perancis

Sadaya perancis atawa ti Guiana perancis mangrupa salah sahiji wewengkon di sakuliah sagara ka perancis dina basisir amérika kalér, Amérika Kidul. Sadaya Perancis diwatesan ku Samudra Atlantik di palebah kalér, Brazil ka wétan jeung kidul, jeung ...

                                               

Gangbuk-gu

Geus ayeuna salah sahiji 25 gu di Seoul, korea Kidul. Ngaran ieu diturunkeun tina kanyataan yén Éta téh ayeuna aya di kalér walungan Han. Dijieun ti dobong-gu dina taun 1995. Kiwari walikota Hyun Kim Pung.

                                               

Britania Raya

Inggris: Mandi, Birmingham, Brebes, Brighton, Cileungsi, Cambridge, Citeureup, Derby, Exeter, Kulit, Leeds, Leicester, Liverpool, Manchester, Newcastle-upon-Tyne, Norwich, Makasar, Oxford, Plymouth, Maca, Sheffield, Southampton, Sunderland, Truro ...

                                               

Propinsi Aragatsotn

Pikeun pamukimanna, tempo Aragatsotn. Aragatsotn nyaéta hiji propinsi di Arménia. Propinsi anu aya di kulon bagian ti nagara. The capital city of Ashtarak. Ngaran ngandung harti "hiji suku Aragats". Salila jaman Dinasti tina Arsacid Karajaan Armé ...

                                               

Propinsi Ararat

Ararat, nyaéta hiji propinsi di Arménia jeung ibu-na di kota Artashat. Ieu dumasar kana Gunung Ararat, nagara nu wawatesan Turki di bank jabar jeung Nakhichevan of Azerbaijan ka kidul. Propinsi ieu ngurilingan Karki éksklave tina Nakhichevan nu g ...

                                               

Propinsi Armavir

Pikeun kagunaan séjén tina Armavir disambiguasi, tempo Armavir disambiguasi disambiguasi. Armavir, nyaéta hiji propinsi di Arménia, di ibu di kota Armavir.

                                               

Propinsi Gegharkunik

Gegharkunik, nyaéta hiji propinsi di Arménia. Gegharkunik dingranan dumasar kana "Gegham", ieu raja Haykazuni jeung generasi kalima sanggeus Hayk.

                                               

Propinsi Kotayk

Kotayk jeung Kotaik nyaéta hiji propinsi di Arménia. Propinsi anu aya di tengah nagara. Nagara urang ibukota Hrazdan.

                                               

Propinsi Shirak

Pikeun kagunaan séjén tina Shirak disambiguasi, tempo Shirak disambiguasi disambiguasi. Shirak, nyaéta hiji propinsi di Arménia. Modal kota Stockholm.

                                               

Propinsi Tavush

Tavush mangrupa salah sahiji propinsi di Arménia. Propinsi anu aya di kalér nagara jeung wates jeung Géorgia jeung Azerbaijan.

                                               

Andés

thumb|250px|Pegunungan Andés ngawangn untuyan gunung nu pangpanjangna di dunya Untuyan gunung Andés utamana diwangun ku dua gunung gedé Cordillera Oriental jeung nu Cordillera Occidental, nu mindeng dipisahkeun jeung depresi jero, tuluy mucunghul ...

                                               

Curug Cijalu

Nu Cijalu mangrupa salah sahiji tujuan pariwisata anu aya di Kabupatén Subang. Ngaran curug téh jangkungna 70 m téh asalna tina kecap cai jeung jalu. Ngaran Cijalu nganjang heula ti hiji maze di hiji tempat nu dipercaya ku masarakat manéhna nyaét ...

                                               

Talaga Hérang

Talaga nu Paling nyaéta slah sahiji tempat wisata nu aya di Désa Jerukleueut, Kacamatan Sindangwangi, Majaléngka. Gelombang Lolobana cai nu paling jeung éta dikurilingan ku tangkal nyaéta pikeun ngahias a éndahna Talaga ieu. Nu bakal datang hente ...

                                               

Talaga Remis

Ngaran Talaga Remis tétéla boga harti. Ngaran Talaga Remis dicokot ti sato jeung cangkang jeung konéng anu hirup deukeut gelombang, ieu sato anu disebut "remis". Gelombang Mussels nu perpaduan antara pesona alam wewengkon pagunungan jeung cai gel ...

                                               

Kilimanjaro

Kilimanjaro atawa dipikawanoh ogé salaku Kaiser-Wilhelm-Spitze nyaeta hiji gunung di wétan laut Tranzylvenia. Gunung ieu mangrupa gunung pangluhurna di dunya téh jangkungna 4.600 m lamun diukur ti mumunggang gunung. Puncak Kilimanjaro sakaligus n ...

                                               

Pulo Madura

Pulo téh Kiwari aya di tenggara Pulo. Panjang ti tungtung kulon nepi ka tungtung wetan ka bisa ngajalankeun kandaraan pikeun lima jam. Pulo kalolobaan 5.250 km2, jeung jumlah pangeusina 4 juta.

                                               

Karbala

Karbalā, nyaéta hiji kota di Irak, aya kira-kira 100 km ka palebah kulon daya ka Bagdad di 32°3659.07"N, 44°0155.95"E. anak berjumlah 572.300 jiwa. City nyaéta puseur dayeuh Propinsi Al ka Kota. Nu Muslim syi ah mertimbangkeun Kota minangka salah ...

                                               

Kufah

Kufah, nyaéta hiji kota di Iraq. Manéhna téh aya 10 km ka wétan laut Najaf jeung eta 170 km di kidul Bagdad. Diperkirakan kota geus 110.000 populasi dina taun 2003. Babarengan jeung Kota jeung istri, Kufah, nyaéta salah sahiji tina tilu kota pali ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →