ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 19




                                               

Gending Sriwijaya

Gending Sriwijaya mangrupa lagu jeung tari tradisional masarakat Kota Palembang, Sumatera Selatan. Melodi lagu Gending Sriwijaya ditabeuh keur mirig Tari Gending Sriwijaya. Boh lagu atawa tarian ieu ngagambarkeun kaluhungan budaya, kajayaan, jeun ...

                                               

Animasi

Animasi dicokot tina basa Inggris nyaéta animate anu hartina ngahirupkeun, méré jiwa jeung ngagerakkeun barang paéh. Animasi mangrupa hiji prosés ngarékam jeung maénkeun deui runtuyan gambar statis pikeun meunangkeun ilusi anu bisa gerak. Prinsip ...

                                               

Animé

Anime mangrupa istilah anu dipaké pikeun nyebutkeun film animasi/kartun Jepang. Kecap éta asalna tina kecap animation nu dina pangucapan Basa Jepang jadi animéshon. Kecap éta terus disingkat jadi animé. sanajan animé teu dimaksudkeun husus pikeun ...

                                               

Donal Éntog

Donald Éntog atawa Donald Duck nyaéta salah sahiji tokoh animasi anu dipikaresep nepi ka ayeuna anu wangunna téh éntog. Karakterna lucu jeung kalakuanana anu sok katerap ku sial sering nyieun panongton seuri. Tapi donald bébék ogé digambarkeun sa ...

                                               

Mickey Mouse

Mickey Mouse nyaéta salah sahiji tokoh animasi anu dijieun ku Walt Disney anu jadi film kartun favorit mangsa harita.Tokoh Mickey Mouse jadi tokoh kartun nu munggaran dijieun. Plane Crazy mangrupa film animasi munggaran anu mintonkeun Miki Mouse. ...

                                               

Tom and Jerry

Tom and Jerry nyaéta tokoh animasi ciptaan William Hanna jeung Joseph Barbera Hanna-Barbera nu diproduksi dina taun 1940-an ku MGM Cartoon Studio di Hollywood nepi ka taun 1957. Produserna nyaéta Frederick C." Fred” Quimby. Nalika nyieun Tom and ...

                                               

Winnie the Pooh

Winnie the Pooh biasana disingget jadi Pooh Béar atawa Edward Béar nyaéta karakter fiksi baruang beunang A.A Milne. Buku munggaran ngeunaan baruang ieu medal dina taun 1926 kalawan judul Winnie-the-Pooh. Tuluy buku kaduana dijudulan The House at ...

                                               

Sean Connery

Sir Thomas Séan Connery mangrupa saorang aktor film jeung TV asal ti Skotlandia, Britania Raya. Anjeunna terkenal sabagai pameran James Bond pertama. Sampai ka kiwari, Connery parantos maen dina tujuh film James Bond, dimimitian dina Dr. No taun ...

                                               

Timothy Dalton

Timothy Peter Dalton mangrupa saorang aktor film asal Wales. Anjeunna dikenal sabagai salah sahiji aktor resmi film James Bond dina The Living Daylights 1987 jeung Licence to Kill 1989. Anjeunna ogé terkenal ku peranna dia sababaraha hiji seri fi ...

                                               

George Lazenby

Géorge Robert Lazenby mangrupa saorang aktor film sareng tilas modél asal Australia. Anjeunna terkenal sabagai salah sahiji pameran resmi James Bond, tepatnya dina film On Her Majestys Service di taun 1969. Sampai ka kiwari, Lazenby janten hiji-h ...

                                               

Roger Moore

Sir Roger Géorge Moore mangrupa saorang aktor film sareng televisi asal Inggris. Anjeunna terkenal dina dua peran detektif fiksi, nyaéta Simon Templar dina serial TV The Saint, sareng sabagai pameran resmi James Bond katilu ti mimiti film Live an ...

                                               

Transformers

Transformers mangrupa salah sahiji carita fiksi ciptaan Hasbro. Carita utamana nyaéta perang antara dua ras robot, Autobots sareng Decepticons. Asal maranehna ti planet Cybertron, anu saterasna nyasar ka Bumi. Sadaya robot Transformers tiasa robi ...

                                               

Foto

Foto mangrupa gambar anu dijieun maké kaméra jeung alat-alat fotografi lainna. Salian ti éta, foto jeung potrét osok ogé dipaké minangka kiasan. Misalna: "Foto/potrét ka tukang osok aya deui dina ingetanna. Dina hal ieu, foto/potrét dihartikeun s ...

                                               

Kaméra

Kaméra mangrupa alat pikeun ngaabadikeun gambar. Mimitina kaméra disebut camera obscura, anu aslna ti basa Latin anu hartuna ldquo atawa rdquo. Kaméra obscura mangrupa hiji instrumen anu ngawengku rohangan anu poék atawa box, anu bisa mantulkeun ...

                                               

Clyde na Willis

Clyde na Willis mangrupa British-Cina animasi internét animasi webseries Amérika dijieun ku Andrew Wilson pikeun YouTube nu dimimitian airing on YouTube on 31 Januari 2017. acara The kieu dua babaturan ti Inggris nu dipindahkeun ka Amerika, ngara ...

                                               

Doraémon

Doraemon nyaéta manga anu kasohor dikarang Fujiko F. Fujio ti taun 1970. Caritana ngeunaah budak kelas 4 SD anu ngarana Nobi Nobita, sipat ieu budak téh ngedul alatan kitu manéhna kadatangan ucing anu ngarana Doraemon anu datang ti abad ka-22. Do ...

                                               

Shichibukai

Shichibukai mangrupa sebutan kanggo tujuh panglima perang nu dibentuk ku Pamarentah Dunya jeung pihak Angkatan Laut dina dunia anime manga One Piece karya Eiichiro Oda.

                                               

Spongebob

Citakan:Infobox Television SpongeBob SquarePants nyaéta hiji serial film animasi anu pangpopulérna di Nickelodeon. Dina awalna serial kartun ieu ditayangkan dina taun1999 di Amérika Sarikat sarta dicipta ku Stephen Hillenburg, saurang animator sa ...

                                               

Lambang (kimia)

Dina kimia, lambang / simbol nyaéta singgetan pikeununsur kimia. Lambang pikeun unsur kimia biasana diwangun ku hiji atanapi dua aksara tina abjad Latin sarta ditulis dimimitian ku aksara kapital. Rarangkén subskrip atawa superskrip nandakeun hij ...

                                               

Patung

Patung nyaéta karya seni manusa dina wangun tilu diménsi. Tujuan nyieun patung nyaéta sangkan ngahasilkeun karya seni anu tahan lila atawa awét. Biasana bahan nu dipaké nalika nyieun aptung nyaéta marmer, kapur, gading, emas, perunggu,kai, kerami ...

                                               

Bonsai

Bonsai asalna ti basa Jepang. Bon hartina wadah atawa pot, sedengkeun sai hartina pepelakan. Jadi bonsai nyaéta pepelakan anu dipelak di jero pot. Tapi henteu kabéh pepelakan anu dipelak dina pot bisa disebut bonsai.

                                               

Ikebana

Ikebana mimitina dijieun di kuil-kuil Buddha di Jepang dina abad ka-6. Ikebana ditataan di mana kembang jeung cabang ngagambarkeun indikasi tina iman. Gaya Ikebana anu pangalusna nyaéta rikka kembang nagtung, mecenghul dina abad ka-15, gaya ieu n ...

                                               

Tari Piring

Tari Piring atawa dina bahasa Minangkabau disebut Tari Piriang nyaéta salah sahiji seni tari tradisonal di Minangkabau anu aslna ti kota Solok, provinsi Sumatera Barat. Tari ieu maké piring pikeun media utama. Piring-piring kasebut diayun kalayan ...

                                               

Tari Péndét

Tari Pendet mimitina tari muja anu sok diayakeun di pura, tempat ibadah umat Hindu di Bali, Indonésia. Tarian ieu ngalambangkeun nyambut turunna déwata ka alam dunya. Lila kalilaan, para seniman Bali ngubah Péndét jadi ucapan selamat datang, sana ...

                                               

Tari Umbul

Tari Umbul nyaéta tarian anu asalna ti Désa Situraja, Kacamatan Situraja, Kabupatén Sumedang. Dumasar carita anu dituturkeun ku tokoh tari umbul, Darmansyah, kasenian ieu mimitina aya di Dusun Parugpug kira-kira taun 1940-an, sumping ti wewengkon ...

                                               

Karawitan

Karawitan numutkeun ahli karawitan saperti Raden Mahyar Angga Kusumah Dinata jeung Atik S,S.Karawitan, asalna tina kecap Ra jeung Wit ; Ra hartina nyaéta cahya panonpoé, sedengkeun Wit hartina nyaéta pangaweruh. Numutkeun Bapa Atik, ra jeung wit ...

                                               

Serat Kanayagan

Serat kanayagan nyaéta sistim nuliskeun karawitan, boh sekar, boh gending, dina paélmuan musik umum disebut notasi. Anapon serat kanayagan dipikawanoh ogé minangka titi laras. Serat ngandung harti tulisan, dina hal ieu tulisan seni swara, mangrup ...

                                               

Waditra

Kacapi Kilung Jentréng Kacapi Indung Kacapi Rincik

                                               

Für Elise

Mangga dangukeun Alunan Für Elise Für Elise ti basa Jérman nu hartina: "Kapada Élise" nyaéta ngaran kasohor pikeun Bagatelle in A minor, WoO 59, mangrupa musik piano solo karya Ludwig van Beethoven, ditulis kira-kira taun 1810. Para panalungtik B ...

                                               

LiSA

Risa Oribe, leuwih kasohor ku ngaran panggung LiSA, nyaéta penyanyi, penulis lagu, sarta penulis lirik Jepang ti Seki, Gifu jeung dikontrak jang Aniplex handapeun Sony Music Artis. Saenggeus diideuan janten musisi ti mimiti hirup manéhna mimitian ...

                                               

Marawis

Kasenian hajir marawis ieu umurna kurang leuwih 400 taunanu mimitina asalna ti wewengkon Kuwait, munggaran marawis ngan ngagunakeun 2 jenis pakakas nyaéta hajer sarta marawis jeung ukuran anu henteu kawas ayeuna urang tempo, tapi sarupaning hiji ...

                                               

One Ok Rock

One Ok Rock nyaéta salah sahiji band rock Jepang nu dijieun taun 2005 di Tokyo, Jepang. Ieu band miboga anggota Taka, Toru, Ryota, jeung Tomoya. Mimitina ieu band miboga lima anggota, mung gitaris Alex kaluar dina taun 2009. Ngaran ieu band, One ...

                                               

Stambul

Stambul nyaéta wandakeroncong anu ngaranna dicokot tina bentuk sandiwara anu dipikawanaoh ahir abad ka-19 nepi ka awal abad ka-20 di indonésia. Kecap "stambul" dicokot tina kecap Istambul, ngaran hiji kota di Turki. Keroncong jenis stambul, asup ...

                                               

Bajigur

Bajigur nyaéta kaleueutan has ti Jawa Kulon, nyaéta di sabudereun tatar Sunda. Bajigur dijieun tina parudan kalapa atawa disebut Cipati anu digulaan, naha rék gula kawung, gula kalapa atawa gula tiwu. Mun hayang haneut mah sok ditamahan jahé. Nga ...

                                               

Bandrék

Bandrék nyaéta inuman tradisional khas urang Sunda, Jawa Barat, Indonesia nu dikonsumsi sangkan ngahaneutan awak. Bandrék dijieun tina bahan-bahan rempah kawas jahé, séréh, kiamis, jeung pala. Bahan dasar nu utamana nyaéta jahé jeung gula beureum ...

                                               

Bir

Bir mangrupa inuman nu ngandung alkohol 4-6% nu dijieun ngaliwatan brewing process tina bahan barley/malt, kembang hops,gula, cai, jeung bahan nu ngahérangkeun. Bir mangrupa inuman nu ngandung alkohol nu citra rasana asalna tina hiji bahan nu pai ...

                                               

Dahareun jeung inuman

Dina kahirupan modérn, dahareun teu ukur mibanda mana salaku kecap barang nu fungsina pikeun nyeubeuhkeun beuteung hungkul. Tapi, pamahamanana ogé ngalegaan ngurung ogé pasualan-pasualan lingkungan, kaséhatan jeung budaya. Dina kontéks kaséhatan, ...

                                               

Kopi

Awal ayana kopi dina taun 500 masehi dimimitian ku domba anu henteu ngahaja ngadahar pepelakan liar sarupa buah céri. Sanggeus ngadahar daun sarta sikina, kalakuan domba éta jadi anéh. Nyaksian hal éta, nu ngangonna ogé ngasaan pepelakan anu dida ...

                                               

Kopi Luwak

Kopi Luwak nyaéta salah sahiji kopi anu prosés nyieuna sacara alami nyaéta dina jero beuteung sato, sato éta ngarana luwak. Ku sabab prosésna di jero beuteung luwak jadi disebut kopi luwak.

                                               

Sakoteng

Sakoteng nyaéta inuman nu maké jahé nu biasa disuguhkeun sabot keur panas. Bahan séjén nu biasana dicampurkeun kana ieu inuman téh nyaéta kacang héjo, kacang taneuh, pacar cina, jeung roti. Sakoteng biasana dijualna bada magrib. Sakoteng diider k ...

                                               

Sari bungbuahan

Sari buah atawa jus nyaéta cairan nu aya sacara alami dina bungbuahan. Sari buah kasohor pikeun dikonsumsi ku manusa minangka inuman. Sababaraha jenis sari buah nu kasohor nyaéta: Sari jeruk Sari jeruk nipis Sari buah-sari buah nu salana ti Indon ...

                                               

Susu

Susu mangrupa bahan kadaharan anu istimiwa pikeun manusa alatan ngeunah sarta eusina anu nyumponan, sajaba cai susu ngandung kabéh zat anu diperlukeun ku awak, kabéh zat kadaharan anu kaeusi dina cai susu bisa diserep ku getih sarta dimangpaatkeu ...

                                               

Wiski

Wiski nyaéta sarupaning spirit nu dibeunangkeun ku cara distilasi tina prosés ngaragian bubur siki-sikian paré sarta dipendem dina tong kai. Aya 200 jenis wiski. Wiski mangrupa inuman nu ngandung alkohol nu dijieun tina campuran sababaraha jenis ...

                                               

Yoghurt

Yoghurt atawa Yogurt, youghurt, atawa urang Sunda ilaharna nyebut Yoher, nyaéta susu anu diprosés supaya rasana jadi haseum pikeun inuman ku cara maké baktéri Lactobacillus bulgaricus jeung Streptococcus thermophilus nu diasupkeun kana éta susu a ...

                                               

És Cingcau

Cingcau atawa Hanzi: 仙草, pinyin: xiancao nyaéta jél sarupa ager. Cingcau mangrupa olahan tina daun camcauh. Gel nagbentuk lantaran daun tutuwuhan éta ngandung karbohidrat anu bisa niket molékul-molékul cai.

                                               

És goyobod

És goyobod nyaéta inuman tradisional has anu asalna ti Garut, Jawa Kulon.Sanajan és ieu asalna ti Garut, és goyobod ogé geus loba didagangkeun di sabudeureun Kota Bandung kalawan ngagunakeun gorobag surung sarta nguriling ka lembur-lembur., aya o ...

                                               

Abon

Abon nyaéta salah sahiji kadaharan has Indonésia. Abon mangrupa kadaharan nu bahan dasarna tina daging. Abon biasana warnana semu coklat atawa coklat kolot. Abon téh saperti serat daging, ku sabab abon dijieunna tina daging nu digaringkeun. ku sa ...

                                               

Acar

Acar nyaéta deungeun sangu tina keueuman bawang beureum, bonténg, céngék, tomat jeung sajabana dina cai cuka. Acar ogé mangrupa hiji cara pikeun ngawétkeun sayuran ngagunakeun cuka atawa cai uyah, kawas sambel, acar disadiakeun pikeun ngalengkepa ...

                                               

Ambokuéh

Ambokuéh sok disebut ogé ambokué, nyaéta kadaharan anu mibanda rasa gurih pituin ti kota Bandung. Ambokuéh kaasup jajanan langka alatan anu ngajualna ngan saeutik, kaistiméwaan iéu jajanan taya lian tina rasa nu mangrupa campuran tina dua budaya ...

                                               

Angeun haseum

Angeun haseum lamun dina basa Indonesia mah nyaèta sayur anu eusina aya rupa-rupa sayur jiga waluh siem, térong, kacang panjang jeung aya ogé anu nambahkeun makè engkol, buah jeung daun tangkil, jagong ngora, jeung kéréwédan. Lamun di Priangan sa ...