ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 16




                                               

Puérto Riko

Puérto Riko resmina Pasamakmuran Puérto Riko, nyaéta hiji téritori nu teu kagabung ti Amérika Sarikat, aya di Karibia beulah kalér-wétan, wétaneun Républik Dominika, sarta kuloneun Kapuloan Virgin Amérika Sarikat sareng Kapuloan Virgin Britania. ...

                                               

Rwanda

Pikeun kagunaan séjén tina Rwanda, tempo Rwanda disambiguasi. Rwanda, resmina Républik Rwanda, nyaéta hiji nagara di Afrika beulah tengah/wétan kalawan populasina kira-kira 11.4 yuta. Rwanda aya sababaraha derajat kiduleun ékuator. Nagara ieu waw ...

                                               

Saint Héléna, Ascension, jeung Tristan da Cunha

Saint Héléna, Ascension, jeung Tristan da Cunha nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania nu ngawengku grup kapuloan Saint Héléna, Pulo Ascension, jeung Tristan da Cunha. Wewengkon ieu baheulana kawanoh salaku Saint Héléna jeung Depéndensi nepi ...

                                               

Saint Lusia

Saint Lusia nyaéta hiji nagara pulo di Laut Karibia beulah wétan, di watesna jeung Samudra Atlantik. Nagara ieu aya di kaléreun/kalér-wétaneun pulo Saint Vincent, kalér-kuloneun Barbados, jeung kiduleun Martinik. Nagara ieu miboga aréa daratan 61 ...

                                               

Saint Vincent jeung Grénadin

Saint Vincent jeung Grénadin nyaéta hiji nagara kapuloan di Antillen Leutik. Nagara ieu legana 389-square-kilometre kawangun ti pulo Saint Vincent jeung bagian kalér kapuloan Grénadin, nu mana mangrupa hiji rantéy pulo-pulo leutik kiduleun pulo S ...

                                               

Samoa

Samoa, resmina Nagara Indepénden Samoa, baheula katelah salaku Samoa Kulon jeung Samoa Jérman, mangrupa hiji nagara nu ngawengku bagian kulon ti Kapuloan Samoa dina Samudra Pasifik Kidul. Merdika ti Selandia Anyar dina 1962. Dua pulo utamana nyaé ...

                                               

Samoa Amérika

Samoa Amérika ; basa Samoa: Amerika Sāmoa ; ogé Amelika Sāmoa atanapi Sāmoa Amelika) mangrupa hiji téritori nu teu kagabung ti Amérika Sarikat; aya di Samudra Pasifik Kidul, tenggaraeun Samoa. Pulo nu utama nyaéta Tutuila, kalawan Kapuloan Manu a ...

                                               

Seychéll

Seychéll, resmina Républik Seychéll, nyaéta hiji nagara kapuloan nu diwangun ti 115 pulo di Samudra Hindia, kira-kira 1.500 kilometres wétaneun daratan utama Afrika, kalér wétaneun pulo Madagaskar. Nagara jeung téritori lian nu deukeut ti dieu co ...

                                               

Kapuloan Solomon

Pikeun grup kapuloannana, tempo Kapuloan Solomon arsipélago. Kapuloan Solomon) mangrupa hiji nagara daulat di Oséania, wétaneun Papua Nugini, miboga ampir sarébu pulo. Ibu kotana, Honiara, aya dina pulo Guadalcanal. Nagara ieu mangrupa anggota Pa ...

                                               

Somaliland

Pikeun kagunaan séjén tina Somaliland, tempo Somaliland disambiguasi. Somaliland nyaéta hiji nagara daulat de facto nu teu diakuan anu internasionalna diakuan minangka hiji région otonom di Somalia. Pamaréntah Somaliland ngajénan soranganna minan ...

                                               

Sudan Kidul

Sudan Kidul, resmina Républik Sudan Kidul, nyaéta hiji nagara nu dilingkung aya di wewengkon Sahel di Afrika kalér-wétan. Nagara ieu mangrupa bagian ti sub-région PBB, Afrika Kalér. Ibu kotana ayeuna nyaéta Juba, nu mana mangrupa kota panggedéna ...

                                               

Tokélau

Tokelau: People, atolls, and history ku Peter McQuarrie 2007, Peter McQuarrie Press ISBN 9781877449413 The Future of Tokelau: decolonising agendas ku Judith Huntsman with Kelihiano Kalolo 2007, Auckland University Press ISBN 9781869403980 Tokelau ...

                                               

Tonga

Tonga, resmina Karajaan Tonga, mangrupa hiji nagara jeung hiji kapuloan di Samudra Pasifik Kidul, ngawengku 176 pulo nu nyebar dina wewengkon saluas 700.000 km 2 di Pasifik Kidul. 52 pulo didumukan. Tonga ogé katelah salaku Kapuloan Soméah ku lan ...

                                               

Trinidad jeung Tobago

Trinidad jeung Tobago, resmina Républik Trinidad jeung Tobago, nyaéta hiji nagara arsipélago di Karibia kidul, leupas basisir kalé-wétan Vénézuéla jeung kiduleun Grénada di Antillen Leutik. Nagara ieu miboga wates laut jeung nagara lian kaasup Ba ...

                                               

Kapuloan Turks jeung Kaikos

Kapuloan Turks and Kaikos nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania jeung wewengkon peuntas laut Uni Éropa nu ngawengku 2 grup kapuloan tropis di Karibia (Kapuloan Kaikos jeung Kapuloan Turks. Dina Agustus 2009, Britania Raya nundaan pamaréntaha ...

                                               

Tuvalu

Tuvalu, baheula katelah salaku Kapuloan Ellice, mangrupa hiji nagara kapuloan Polinésia, aya di Samudra Pasifik. Tatanggina nu pangdeukeutan nyaéta Kiribati, Nauru, Samoa, jeung Fiji. Nagara ieu ngawengku opat kapuloan karang jeung lima atol sajati.

                                               

Uganda

Uganda, resmina Républik Uganda, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Wétan. Uganda katelah ogé salaku "Mutiara Afrika". Nagara ieu wawatesan jeung Kénya di wétan, Sudan Kidul di kalér, Républik Démokratik Kongo di kulon, Rwanda di kidul-ku ...

                                               

Kapuloan Virgin Amérika Sarikat

Kapuloan Virgin Amérika Sarikat nyaéta hiji kapuloan di Karibia nu mangrupa wewengkon insulér ti Amérika Sarikat. Kapuloan ieu géografisna mangrupa bagian ti Kapuloan Virgin jeung aya di Kapuloan Leeward di Antillen Leutik. Baheulana salaku Hindi ...

                                               

Kapuloan Virgin Britania

Kapuloan Virgin, mindeng disebut Kapuloan Virgin Britania, nyaéta téritori peuntas laut Britania nu aya di Karibia wétaneun Puérto Riko. Kapuloan ieu mangrupa bagian ti arsipélago Kapuloan Virgin. Ngaran resmina, "Kapuloan Virgin", tapi rarangkén ...

                                               

Zambia

Zambia, resmina Républik Zambia, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika beulah kidul. Nagara ieu wawatesan jeung Républik Démokratik Kongo di kalér, Tanzania di kalér-wétan, Malawi di wétan, Mosambik, Zimbabwé, Botswana, sareng Namibia di kid ...

                                               

Éswatini

Éswatini atawa eSwatini, resmina Karajaan Éswatini, jeung kadang disebut Ngwane atawa Swaziland, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika beulah kidul, wawatesan jeung Afrika Kidul di kalér, kidul, jeung kulon, sarta jeung Mosambik di wétan. Ng ...

                                               

Républik Afrika Tengah

Républik Afrika Tengah, mangrupa hiji nagara nu dilingkung di Afrika Tengah. Tepung wates jeung Chad di kalér, Sudan di kalér-wétan, Sudan Kidul di wétan, Républik Démokratik Kongo jeung Républik Kongo di kidul, sarta Kamérun di kulon. Bangui man ...

                                               

Basisir Gading

Basisir Gading atawa Ivory Coast, mangrupa hiji nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu tepung wates jeung Liberia, Guinea, Mali, Burkina Faso, sarta Ghana; wates kidulna aya sapanjang Teluk Guinea. Saméméh panjajahan ku Éropa, di Basisir Gading perna ...

                                               

Bénin

Bénin, resmina Républik Bénin, nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu tepung wates jeung Togo di kulon, Nigeria di wétan, jeung Burkina Faso sarta Niger di kalér. Garis basisir kidulna dina Teluk Bénin di mana kalobaannana populasi aya. I ...

                                               

Burkina Faso

Burkina Faso – ogé kawanoh ku ngaran pondokna, Burkina – nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika kulon. Nagara ieu tepung wates jeung genep nagara: Mali di kalér, Niger di wétan, Bénin di kidul-wétan, Togo jeung Ghana di kidul, sarta Basisir G ...

                                               

Burundi

Burundi, resmina Républik Burundi, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di wewengkon Dano-Dano Garedé di Afrika Wétan, tepung wates jeung Rwanda di kalér, Tanzania di wétan jeung kidul, sarta Républik Démokratik Kongo di kulon. Ibu kotana nyaéta Buju ...

                                               

Gabon

Gabon, resmina Républik Gabon mangrupa hiji nagara di Afrika tengah kulon, tepung wates jeung Guinea Khatulistiwa di kalér-kulon, Kamerun di kalér, sarta jeung Républik Kongo dina wétan jeung kidul. Teluk Guinea, hiji bagian ti Samudra Atlantik, ...

                                               

Guadelup

Aritkel ieu sanés ngeunaan Guadelupe Guadelup nyaéta hiji kapuloan nu aya di Kapuloan Leeward, di Antillen Leutik, kalawan aréa darat 1.628 kilométer pasagi jeung populasi kira-kira 400.000 jiwa. Wewengkon ieu mangrupa wewengkon peuntas laut Pera ...

                                               

Guinéa Khatulistiwa

Guinéa Khatulistiwa atawa Guinéa Ékuator, resmina Républik Guinéa Khatulistiwa ; mangrupa hiji nagara nu aya di Afrika Tengah. Nagara ieu ngawengku dua bagian: hiji Wewengkon Buana, kaasup sababaraha pulo leutik saperti Corisco, Elobey Grande, je ...

                                               

Guinéa

Guinéa, resmina Républik Guinéa, mangrupa hiji nagara di Afrika Kulon. Baheulana kawanoh salaku Guinéa Perancis, kadang ayeuna disebut Guinéa-Conakry pikeun ngabédakeun jeung tatanggana, Guinéa-Bissau. Guinéa dibagi kana 8 administrative regions ...

                                               

Haiti

Haiti, resmina Républik Haiti, nyaéta hiji nagara Karibia di bagian kulon pulo Hispaniola, di kapuloan Antillen Gedé. Ayiti nyaéta ngaran urang pribumi Taíno atawa Amerindian pikeun pulo ieu. Titik pangluhurna nagara ieu nyaéta Pic la Selle, dina ...

                                               

Kalédonia Anyar

Kalédonia Anyar mangrupa hiji koléktivitas husus piboga Perancis; aya di bagian kidul-kulon Samudra Pasifik, 1.500 km wétaneun Australia jeung kira-kira 20.000 km ti Perancis Métropolitan. Kapuloan ieu, bagian ti subrégion Mélanésia, ngawengku pu ...

                                               

Républik Kongo

Kadé kaliru jeung Républik Démokratik Kongo Pikeun kagunaan lian, tempo Kongo disambiguasi Républik Kongo, kadang disebut Kongo-Brazzaville, nyaéta hiji nagara di Afrika Tengah. Nagara ieu tepung wates jeung Gabon, Kamerun, Républik Afrika Tengah ...

                                               

Républik Démokratik Kongo

Kadé kaliru jeung tatanggana, Républik Kongo Républik Démokratik Kongo nyaéta hiji nagara anu aya di Afrika Tengah. Nagara ieu mangrupa nagara ieu mangrupa nagara anu panggedéna kadua di Afrika, upami di dunya, anu kasawelas. Kalawan populasi anu ...

                                               

Mali

Pikeun kagunaan séjén tina Mali, tempo Mali disambiguasi. Mali, resmina Républik Mali, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Kulon. Mali wawatesan jeung Aljazair di kalér, Niger di wétan, Burkina Faso sareng Côte dIvoire di kidul, Guinéa di ...

                                               

Niger

Pikeun kagunaan séjén tina Niger, tempo Niger disambiguasi. Niger, resmina Républik Niger, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Kulon, dingaranan dumasar Walungan Niger. Nagara ieu wawatesan jeung Nigeria sareng Bénin di kidul, Burkina Faso ...

                                               

Réunion

Pikeun kagunaan séjén tina Réunion, tempo Réunion disambiguasi. Réunion ; baheulana Île Bourbon) nyaéta hiji pulo pibogaan Perancis kalawan padumuk kira-kira 800.000 aya di Samudra Hindia, wétaneun Madagaskar, kidul-kuloneun Mauritius. Sacara adm ...

                                               

Saint-Piér jeung Mikélon

Saint-Piér jeung Mikélon nyaéta hiji koléktivitas peuntas laut téritorial Perancis, aya di Samudra Atlantik beulah kalér-kulon, deukeutna Kanada. Kapuloan ieu aya dina jalan asup ka Teluk Fortune, nu manjang ka basisir kidul Newfoundland, deukeut ...

                                               

Togo

Togo, resmina Républik Togo, nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu wawatesan jeung Ghana di kulon, Bénin di wétan, Burkina Faso di kalér, sarta Teluk Guinéa di kidul. Ibu kotana nyaéta Lomé.

                                               

Angola

Pikeun kagunaan lian, tempo Angola disambiguasi Angola, resmina Républik Angola, mangrupa hiji nagara di Afrika kidul-tengah, diwatesan ku Namibia di kidul, Républik Démokratik Kongo di kalér, jeung Zambia di wétan; basisir kidulna tepung wates j ...

                                               

Brasil

Brasil, resmina Républik Féderasi Brasil, nyaéta nagara nu panggedéna di Amérika Kidul. Brasil mangrupa nagara nu panggedéna kalima sadunya, boh aréana boh populasina. Nagara ieu mangrupa nagara anggota CPLP sahiji-hijina di buana Amérika jeung n ...

                                               

Guinéa-Bissau

Républik Guinéa-Bissau nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu tepung wates jeung Senegal di kalér, jeung Guinéa di kidul jeung wétan, sarta Samudra Atlantik di kulon. Guinéa-Bissau baheulana mangrupa bagian ti Karajaan Gabu, ogé tina Kaka ...

                                               

Mosambik

Pikeun kagunaan séjén tina Mosambik, tempo Mosambik disambiguasi. Mosambik, resmina Républik Mosambik, nyaéta hiji nagara di Africa beulah tenggara. Nagara ieu wawatesan jeung Samudra Hindia di wétan, Tanzania di kalér, Malawi jeung Zambia di kal ...

                                               

São Tomé jeung Príncipe

São Tomé jeung Príncipe, resmina Républik Démokratik São Tomé jeung Príncipe, nyaéta hiji nagara kapuloan di Teluk Guinéa, leupas basisir Afrika. Nagara ieu miboga 2 pulo: São Tomé jeung Príncipe, kapisah kira-kira 140 kilometres jeung kira-kira ...

                                               

Tanjung Verdé

Républik Tanjung Verdé nyaéta hiji nagara kapuloan, nu aya di Samudra Atlantik, 570 kilométer leupas basisir Afrika Kulon.

                                               

Argéntina

Pikeun harti lianna, tempo Argentina disambiguasi jeung Argentine disambiguasi. Argéntina, resmina Républik Argéntina, nyaéta nagara Amérika Kidul nu panggedéna aréana, sanggeus Brasil. Nagara ieu mangrupa nagara féderasi ti 23 propinsi jeung hij ...

                                               

Bolivia

Bolivia resminia kawanoh salaku Nagara Multibangsa Bolivia, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Amérika Kidul beulah tengah. Nagara ieu wawatesan jeung Brasil di kalér jeung wétan, Paraguay sareng Argéntina di kidul, Chili di kidul-kulon, sarta P ...

                                               

Républik Dominika

Républik Dominika nyaéta hiji nagara di pulo La Hispaniola, bagian ti kapuloan Antillen Gedé di wewengkon Karibia. Sabagian ti pulona dikawasaan ku Haiti, nyieun Hispaniola 1 ti 2 pulo Karibia nu kabagi ku 2 nagara. Boh dumasar aréa boh dumasar p ...

                                               

Ékuador

Ékuador, resmina Républik Ékuador nyaéta hiji républik démokratik répréséntatif di Amérika Kidul, wawatesan jeung Kolombia di kalér, Peru di wétan jeung kidul, sarta Samudra Pasifik di kulon. Nagara ieu mangrupa 1 ti 2 nagara di Amérika Kidul, nu ...

                                               

Él Salvador

Pikeun kagunaan séjén tina Él Salvador, tempo Él Salvador disambiguasi. Él Salvador nyaéta nu pangleutikna jeung pangpadetna populasina di Amérika Tengah. Ibu kota jeung kota panggedéna nagara ieu nyaéta San Salvador; Santa Ana jeung San Miguel o ...