★ Free online encyclopedia. Did you know? page 15



                                               

Taman Nasional Komodo

Taman Nasional Komodo mangrupa salah sahiji tempat nu pernahna di sagigireun Kaler ka Tenggara Wétan jeung Kalér ka Tenggara Barat. Diwangun ku tilu pulo: Pulo Komodo, Pulo Rinca, Jeung Pulo Padar sarta sababaraha pulo leutik di india. Total wewe ...

                                               

Taman Impian Jaya Ancol

Ti mimitin dina taun 1966, taman impian jaya ancol atawa biasa disebat Ancol enggeus dirancang salaku hiji wewengkon wisata kapadu ku Pamaréntah Propinsi IBU Kota. Pikeun ngalaksanakeun tujuan éta, Pamaréntah wewengkon dki nunjuk PT Pemwangunan U ...

                                               

Taman Mini Indonesia Indah

Taman Mini Indonesia Indah taman tour ngeunaan budaya Indonesia nu aya di Wétaneun Kota, nu Kota. Luasna kirang leuwih 150 héktar. Taman téh cindekan kabudayaan bangsa Indonésia.

                                               

Taman Wisata Mekarsari

Taman wisata mekarsari mangrupa salah sahiji taman nu di jerona aya rupa-rupa bungbuahan nu aya di amérika sarikat. Perenahna di Jl. Raya Cileungsi-Jonggol Kec Of London. Diwangun dina lega geus di urut kebon karét di wewengkon Kacamatan Cileungs ...

                                               

Taman nasional

Taman nasional nyaéta wewengkon pikeun pangropéa nu boga ékosistem asli, nu diurus di sistim zonasi dipaké pikeun tujuan panalungtikan, élmu, atikan, budaya, pariwisata, sarta rekreasi. Taman nasional mangrupa salah sahiji anu pang haté konservas ...

                                               

Taman Nasional Glacier

Taman Nasional Glacier nyaéta hiji taman nasional aya di nagara Montana, Amérika Sarikat, di kulon-kalér. Taman nasional ieu boga wates jeung taman nasional nu ngaranna sarua jeung di Kanada. Taman Nasional Glacier nyaéta kawentar jeung kaénndaha ...

                                               

Taman Nasional Grand Teton

Taman Nasional Grand Teton nyaéta hiji taman nasional aya di nagara Wyoming, Amérika Sarikat. Taman nasional anu aya di kiduleun Taman Nasional Yellowstone. Taman nasional nyaéta wewengkon total kira-kira 130.000 hektar, anu di antarana a tegalan ...

                                               

Taman Nasional Redwood

Taman Nasional Redwood nyaéta hiji taman nasional aya di California, Amerika Serikat. sakumaha ngaranna, Redwood, nu hartina kai beureum ciri has tina ieu tempat. Taman Nasional anu paling kawentar tina tatangkalanana anu jangkungna pisan, dina k ...

                                               

Taman Nasional Zion

Taman Nasional Sion nyaéta hiji taman nasional aya di state of Utah, Amérika Sarikat. Taman nasional nyaéta hiji taman nasional anu munggaran anu aya di nagara bagian tina eta. Taman Nasional ieu nu paling kawentar ti Sion Canyon -na.

                                               

Pulo komodo

Taman Nasional Komodo aya di antara Propinsi Sulawesi Tenggara Kulon jeung Sulawesi Tenggara Wétan, Taman ngawengku tilu pulo gedé nyaéta Pulo Komodo, Pulo Rinca, jeung Pulo Padar sarta sababaraha pulo leutik jeung wewengkon tanah ngeunaan 603 km ...

                                               

Taman Nasional Wakatobi

Wewengkon cai sagara di Indonesia, bagian wétan nepi ka ayeuna hal éta masih jadi hiji segitilu terumbu karang nu pangalusna di dunya. Salah sahijina nyaéta hiji Taman Nasional di Wakatobi Garut, Buton, Tenggara. Taman Nasional Wakatobi mibanda p ...

                                               

Panu

Panu atawa hapur dipikawanoh dina istilah médis Tinea versicolor téh hiji kasakit inféksi nu ku jamur dina kulit anjeun nu ngabalukarkeun titik bodas atawa coklat ngora dina kulit,atawa ngaran nu lain panyakit panu mangrupa Tinea Versikolor. Pany ...

                                               

Rorombéheun

Rorombéheun mangrupa salah sahiji panyakit kulit anu kaluar tina dampal suku manusa. Manuk anu dampal suku bareulah, utamana dina sisi tina dampal suku.

                                               

Sasanggaleun

J Sasanggaleun téh wewengkon kulit nu strengthening of minangkana mah réspons ka tekenan, teueulan, atawa iritasi nu séjén. Ngagasrok lamun mindeng teuing atuh atawa tarik teuing bakal nyumebabkeun lécét nu saterusna ngamungkinkeun bijilna sasang ...

                                               

Kifosis

Kifosis nyaéta gangguan tulang tonggong progressively nyoplokkeun nu ngajadikeun deui luhur bengkung hareup nyaéta abnormal, nu ngabalukarkeun gangguan tina tulang nu sok mucunghul hiji bongkok. Kifosis téh bengkung ti deui ka hareup. Sababaraha ...

                                               

Lordosis

Lordosis nyaéta hiji kaayaan tina gangguan tulang tonggong bagian handap nu jadi sabab tulang tonggong ka bagian handap béngkok an kaleuleuwihan. Ari tulang tonggong boga bentuk dasar nyaéta kawas hiji bagian tina beuheung nepi ka balik deui ti l ...

                                               

Skoliosis

Skoliosis aya gangguan dina nu ngabalukarkeun béngkokan abnormal dina tulang tukang. Nu katarajang skoliosis boga tulang tonggong pikeun ngabentuk "S" atawa "C" jeung kaayaan ieu bisa a man atawa wanoja. Skoliosis kaayaan béngkokna tina tulang tu ...

                                               

Hida (karéta)

Hida nyaéta kareta limited express nu dioperasikeun ku Pausahaan Japan Railway Tengah, babarengan jeung garis Utama Takayama di Jepang tengah. Ieu layanan mimiti ti Purwakarta ku rail jeung jalur beus Gero terus Takayama salila dua jam. Sanggeus ...

                                               

Raichō

Raichō nyaéta kareta limited express antara Osaka jeung Kanazawa, Jepang, nu make tina bagian Utama tōkaidō, Kosei Line, jeung Garis Utama Ieu. Hal ieu dioperasikeun ku West Japan Railway Company.

                                               

Shinano (karéta)

Shinano jeung Rupa-View Shinano nyaéta kareta limited express di Jepang dioperasikeun ku JR central of Nagoya jeung Osaka ka Nagano, ngaliwatan Matsumoto.

                                               

Azusa (karéta)

Azusa nyaéta layanan ka éksprés kawates nu dioperasikeun ku JR East, antara Shinjuku Station jeung Station Matsumoto via garis Utama jr chūō jeung Jalur Shinonoi. Ieu layanan mimiti taun dina taun 1966. Services of a "Super Azusa" mimiti dibuka d ...

                                               

Kaiji (karéta)

Kaiji mangrupakeun ladenan tina kareta nyaéta limited express di Jepang dioperasikeun ku nu East Japan Railway Company. Kareta api antara Shinjuku Station in Tokyo jeung Kofu Station di Kofu, Yamanashi via garis Utama jr chūō.

                                               

Telkom-3

Telkom-3 mangrupa satelit komunikasi Indonesia anu leungit alatan kagagalan ngapung dina tanggal 6 agustus 2012. Diwangun ku ISS reshetnev ngumumkeun pikeun Telekomunikasi Indonésia panyadia PT telekomunikasi Indonesia. Hal ieu dumasar kana beus ...

                                               

Batavia Air

                                               

Citilink

Citilink hiji pausahaan jalma berbiayaa murah pusat di Kota. Citilink mangrupa anak pausahaan maskapai Garuda Indonesia.

                                               

Indonesia AirAsia

Indonesia AirAsia nyaéta salah sahiji parusahaan hiber ongkosna nu murah, nu mangrupakeun puseur-na aya di Kota. Pausahaan jadwal panerbangan domestik jeung internasional, pausahaan mangrupa anak pausahaan Raksasa hiber ngarugikeun leuwih murah t ...

                                               

Lion Air

Penang - Penang Bandara Internasional. Ho-Chi Minh - Bandara Internasional Tan Son Nhat. Singapura - Changi Airport International. Kuala Lumpur - Bandara Internasional Kuala Lumpur. Mantuan - Internasional Bandara King Abdul Aziz.

                                               

Sriwijaya Air

Sriwijaya Air mangrupakeun ngaran salah sahiji pausahaan panerbangan dina basa sunda. Sriwijaya Air ngalayanan rute panerbangan domestik jeung internasional.

                                               

Asiana Airlines

Asiana Airlines hiji pausahaan jalma dumasar di Seoul, Korea Kidul jeung mangrupa salah sahiji dua pausahaan penerbangan korea Kidul nu panggedéna di dunya, babarengan jeung Korean Air. Asiana mangrupa anggota Alliance Star jeung ngajalankeun lad ...

                                               

Malaysia Airlines

Malaysia Airlines parusahaan penerbangan nasional Malaysia, nu nyaéta pikeun ngalayanan kaperluan internasional jeung domestic. FIREFOX mangrupa salah sahiji ti opat pausahaan sacara hiber nu anjeun meunangkeun bentang-5 ti Skytrax.

                                               

Sélér Asmat

Sélér Asmat mangrupa sélér anu aya dina basa inggris, seler ieu karajaan. maranéhanana anu populér alatan dina morona wae tpi ogé alatan ide-ide unik jeung désain ukiran kai wétan. Ngaran sélér ieu meureun tina kecap Asmat salaku Akat nu nurutkeu ...

                                               

Daptar Gubernur Jawa Kulon

Gubernur Jawa Barat nyaéta kapala wewengkon tingkat I mégang jabatan di pamaréntahan Jawa Kulon baréng Wakil Gubernur, jeung 120-anggota Déwan Pangwakil Rahayat jawa Barat. Gubernur jeung Wakil Gubernur Jawa Barat anu dipilih unggal 5 taun sakali ...

                                               

Vlad Drakula

Vlad III, Vlad Drakula, Drăculéa, atawa bangsa manusa, sanggeus pupusna salaku Vlad Panyula, tilu kali nu ngawasa Wallachia, utamana ti 1456 ka 1462, periode Kasultanan Utsmani penaklukan Balkan. Bapana, Vlad II Dracul, hiji anggota tina Runtuyan ...

                                               

Muhammad al-Fatih

Méhméd II, disebut ogé Muhammed bin Murad, Mehmed nu Conqueror, jeung Fatih Sultan Mehmed, sultan Usmani anu kahiji pikeun daya sakeudeung ti agustus 1444 ka September 1446, saterusna ti pébruari 1451 ka Bisa 1481. Dina yuswa 21, manéhna nalukkeu ...

                                               

Jacques Cartier

Jacques Cartier, ngaran baptisna Jakez Karter, nu penjelajah Perancis kasohor minangka salah sahiji penjelajah ka Tempat utama.

                                               

Jang Hui-bin

Manéhna mangrupakeun anak ka Hyéon Hangul: 장형, Hanja: 張炯 jeung Nona Yun, ti Upacara ieu Di Papyéong, ngaran tahta, Ka Ok-jéong Hangul: 장옥정, Hanja: 張玉貞. Ok-jéong jadi salah ti Indungna Ratu Jangnyéol ratu kadua Raja Injo. Taun 1686, Raja ...

                                               

Ratu Inhyeon ti Joseon

Manéhna berasal ti Upacara D Yéoheung, putri kadua Sun, Yu-jung Hangul: 민유중, Hanja: 閔維重 1630-1687 jeung pamajikan kadua, Jeng Lagu ti klan Lagu Eunjin. Manéhna nikah ka Raja Tapi jadi ratu kadua dina taun 1681, keur sanajan manéhna heubeul ...

                                               

Sukjong ti Joseon

Raja Tapi lahir 15 juli-agustus 1661, putra Raja Hyéonjong jeung Ratu Myéongséong di Changdeok Karaton. Ngaran Nya Yi Panonpoé. Tapi jadi Putra Mahkota dina taun 1667, manéhna jadi raja Dinasti Joséon of-19 ti taun 1674. Tapi éta téh politikus ca ...

                                               

Choe Suk-bin

Selir Karajaan Suk ti upacara ieu Haéju Choe mangrupa salah sahiji selir Raja Tapi ti dinasti Joseon anu dipikanyaho. Selir Suk lahir taun 1670 poé kagenep bulan lunar kasabelas dina taun kasabelas kakuasaan Raja Hyeonjong tina dinasti Joseon. Ma ...

                                               

Ratu Inwon ti Joseon

Ratu Inwon lahir taun 1687, di nu kadua perang nu salapan bulan kahiji taun syamsiah tina katilu belas pamaréntah Raja Tapi, Ratu Inwon téh anak kadua tina Kim Joo-shin Hangul: 김주신, Hanja: 金柱臣 jeung Ibu Jo ti Upacara ieu Imchéon Jo Hangul: ...

                                               

Ratu Jeongseong ti Joseon

Ratu Jéongséong ti upacara ieu Séo Dalséong nyaéta pamajikan kahiji ratuna Raja Yeongjo dinasti Joseon, nu raja ka-21 Dinasti Joseon. Manéhna berasal ti Upacara ieu Dalséong Séo. Ratu Jéongséong anak nu Séo Jong-jé jeung Ibu Lee. Dina November 17 ...

                                               

Yeongjo ti Joseon

Raja Yéongjo téh raja ka-21 Dinasti Joseon. Ieu taun heubeul 52 taun, dina waktu ieu ajaran Konfusianisme wungkul. Manéhna téh anak Raja Tapi jeung Choe Suk-bin. Taun 1724, Raja Gyeongjong maot, Manéhna Yéoning diangkat jadi Raja Yéongjo, alatan ...

                                               

Leonhard Euler

Léonhard Euler mangrupakeun ahli dina matematika jeung fisika of Swiss. Euler dianggap salah sahiji ahli dina matematika cemerlang dina 18 sacara jeung panggedena salila ieu, kaasup pangproduktifna jeung pikeun ngumpulkeun hasil karyana dina leuw ...

                                               

Ratu Seonui ti Joseon

Ratu Séonui 1705 - 1730, nyaéta permaisuri Raja Gyéongjong tina Joséon, pangawasa 20 Dinasti Joséon. Manéhna ti Upacara ieu Éo 선의왕후 어씨. Nyonya Éo nikah jeung Putra Mahkota Yun, calon Raja Gyéongjong Putri Makota Danui pupus. Taun 1720, Raja ...

                                               

Ratu Jeongsun ti Joseon

Ratu Jéongsun ti upacara ieu Sadaya Gyéongju téh pamajikan Raja Yeongjo jeung pamangku kapentingan pikeun tahta karajaan Joséon ti taun 1800 - 1805 ka gede darat pagunungan wewengkon anu masih leutik, Sunjo tina Joseon. Manéhna asalna ti Upacara ...

                                               

Jeongjo ti Joseon

Raja Jéongjo nyaéta raja nu ka-22 Dinasti Joseon. Manéhna jadi ahli waris pikeun tahta aki, Raja Yeongjo jeung eta kudu emphasized ku putrana Raja Sunjo. Raja Jéongjo aya barudak Makuta Pangeran Sado jeung Putri Makuta Hyégyeong. Ngaran asli Yi S ...

                                               

Herman Muntinghe

Herman Warner Muntinghe aya urang Walanda anu nyekel kalungguhan, boh, lamun walanda dikawasa ku Republik Bataf, Perancis, britania raya boh pamaréntah Walanda dina periode Komisaris Umum. Di budak, putra Mr. Scato kaula ti kulawarga Groningen je ...

                                               

Thomas Stamford Bingley Raffles

Sir Thomas Stamford Raffles nyaéta Gubernur jéndral Hindia walanda anu panggedena. Manéhna téh warganagara Inggris. Manéhna disebutkeun ogé pangadeg kota jeung nagara tina city of Singapore. Manéhna salah sahiji Inggris sacara paling dipikawanoh ...

                                               

Sierk Coolsma

Sierk Coolsma 26 januari taun 1840 – 20 Maret 1926 ieu da wah Protéstan Walanda anu loba nyieun makalah ngeunaan basa sunda. Lahir di Walanda, manéhna jadi saurang da wah dina umur 20 taunan jeung datang ka Hindia walanda taun 1865. Di buka tugas ...

                                               

Roald Amundsen

Roald Engelbregt Gravning Amundsen hiji norwegia nu ka penjelajah arktik wewengkon. Manéhna mingpin ékspédisi ka Antartika ieu kahiji junun ngajajah ka kutub kidul antara taun 1910, jeung taun 1912. Amundsen lahir di Borge deukeut ka Fredrikstad ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →