ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 111




                                               

Artikel

Artikel bisa nujul ka rupa-rupa hal: dina tatamba: sandi di antara dua tulang dina tatabasa: artikel tatabasa dina jurnal, majalah, or koran, artikél ngandung harti tulisan atawa éséy dina hiji jejer.

                                               

Porssad

Porssad nyaéta kapéndékan tina Poros Siswa Disiplin, mangrupa kasatuan siswa kapilih ngaliwatan pangujian husus anu kagabung dina Organisasi Kasiswaan. Porssad dibentuk di SMK Putra Kabandungan dina Tanggal 13 Maret 2013 ku Hendrik Yuliandara jeu ...

                                               

Al-Muqtadir

Al Muqtadir téh ᴡangun séjén tina Al Qadir. yén kakuasaan Alloh téh salaᴡasna bakal kekal jeung moal aya tungtungna. Kaᴡasa di dieu ma’nana nyaéta Alloh téh bisa nungkulkeun kabéh makhluk, sabab sakabéh dunya jeung pangeusina téh meunang ciciptaa ...

                                               

Al Malik Ul Muluk

Al-Malik-ul-Mulk مَالِكُ الْمُلْكِ Alloh SWT anu Maha Rajana Raja. Alloh ngajadiekun manusa di ieu dunya pikeun jadi khalifah ogé Alloh méré saeutik wéwénangNa ogé elmuNa pikeun ngajaln keun tugasna di dunya. Tapi tetep makhluk anu aya dina wilay ...

                                               

Al Adl

Al Adl nyaéta miboga harti anu maha Adil, Alloh ngan ngaridhoan sagala hal anu pantes jeung nu sakuduna geus kajadian. Alloh ngahukum ku cara bebeneran jeung teu pernah dzalim ka umat-Na. Al Adl nyaéta miboga harti anu maha Adil, Alloh ngan ngari ...

                                               

Ki pait

Ki pait ; Tithonia diversifolia nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Asteraceae. Tutuwuhan ieu mibanda kembang kawas srangéngé kelir klopakna konéng méncrang tengahna oranyeu. Kembangna ieu dina basa Inggris sok disebut, Mexican sunflower a ...

                                               

Nadom alam mahsyar

masyaallah matak keular, diakhirat kabéh geular, ti pakuburuan ngaleuncar, kaluar ka alam mahsyar ari ngaran mahsyar eta, palataran anu rata, panas na waktu harita, panon poé tujuh nyata, teu jauh tujuhanana, kira sapal antarana, narojo tujuhanan ...

                                               

Al-Walii

Al-Walii nyaeta salah sahiji jenengan Alloh anu aya dina Asmaul Husna, ngandung harti nyaéta Alloh anu maha ngalola sagala anu aya di alam dunya, anu ngandalikeun sagala hal di alam dunya.

                                               

Artikulasi

Smartphone yang kita apakai memerlukan kondisi yang sehat, maka dari itu anda harus merawat nya dengan baik, seperti engkau merawat dirimu sendiri. semua orang juga ingin mempunyai smartphone yang di pakai nya awet tanpa adanya kerusakan dan kend ...

                                               

Al Malik

Al Malik nyaéta jenengan Alloh Subhanahu wa Ta’ala anu hartina ngawasa dina perkara nu sifatna paréntah jeung pamahing. Al Malik ogé ma’nana mikaboga hiji hal. Sagala hal nu patali jeung kahirupan alam dunya pasti mikabutuh Alloh.

                                               

Di Tepinya Sungai Serayu

Di Tepinya Sungai Serayu nyaéta lagu keroncong anu diciptakeun ku R. Soetedja. Lagu ieu nyaritakeun kaéndahan Walungan Cisarayu. Kiwari lagu ieu mindeng dipaké di babaraha stasion karéta api di Daérah Operasi V Purwokerto minangka lagu kadatangan ...

                                               

Al Azhim

Al Azhim nyaéta pasipatan Alloh anu hartosna nu maha agung. Allah téh bener-bener agung, katinggal tina hasil ciptaan na anu matak kataji. Alloh nyiptakeun mahluk nu nyicingan alam dunya ieu teh tina teu aya jadi aya, nyiptakeun mahluk lain ti ma ...

                                               

Al Halim

Al Halim nyaéta miboga harti nu maha santun. Alloh henteu gancang méré ganjaran ku cara nahan rezeki atawa méré azab alatan manusa ngalaksanakeun kamaksiatan jeung dzalim, sanajan Alloh miboga kawasa keur ngalaksanakeun éta hal.

                                               

Tibet dina Kakawasaan Qing

Tibet dina kakawasaan Qing nyoko kana kakawasaan Dinasti Qing di Tibet ti taun 1720 nepi ka 1912. Dina mangsa kakawasaan Qing di Tibet, ieu wilayah sacara struktrual, militér, jeung administrasi pamaréntah dikontrol ku Dinasti Qing anu diadegkeun ...

                                               

Teri cué

Teri cué atawa lauk teri mangrupa salah sahiji jenis boga bahari nu guyub kapanggih di pasisian basisir samudra Atlantik, Hindia, jeung Pasifik, sarta dikategorikeun minangka lauk minyakan. Ari ukuran teri téh antara 2 cm nepi ka 40 cm gumantung ...

                                               

Ningxia

Wewengkon Otonom Séké Hui Ningxia mangrupa hiji wewengkon otonom satingkat propinsi di Républik Rahayat Cina. Wewengkon otonom ieu téh kanggo Séké Hui nu ngadominasi komposisi padumuk di wewengkon ieu.

                                               

Tibet dina Kakawasaan Yuan

Tibet dina kakawasaan Yuan nyoko kana kakawasaan Dinasti Yuan ka Tibet kira-kira taun 1270 nepi ka 1354. Salila kakawasaan Yuan di Tibet, éta wilayah sacara struktural, militér, jeung administrasi pamaréntahan dikadalikeun ku Dinasti Yuan Mongol, ...

                                               

Al Muhyi

Al Muhyi nyaéta miboga harti nu maha ngahirup huripkeun. Alloh méré kahirupan ka mahlukna ku cara niupkeun roh jeung huripna ku jalan rezeki séᴡang-séᴡangan nu salaᴡasna ngagolontor. Alloh niupkeun roh kana jasad sangkan mahlukna hirup, tuluy nya ...

                                               

Al Muid

Al Muid nyaéta miboga harti nu Maha Malikkeun. Unggal makhluk nu diciptakeun ku Allah tangtu jeung takdirna. Tapi unggal mahluk nu geus ruksak atawa nepi wates umur bakal diganti ku Allah. Malah Allah geus nyadiakeun ganti mahluk éta saacan mahlu ...

                                               

Pancadarma

Pancadrama nyaéta lima sila anu dipaké ku para satria.Éta sila nu lima téh nyaéta: nepikeun sagala rupa amanat ka nu dituju. tara udar jangji, sok sanajan éta jangji téh kacida pisan énténg katut leutik pisan. tutulung ka sing saha waé nu butuheu ...

                                               

Sepré

Sepré nyaéta kaén anu nutupan kasur. Sepré mimitina dijieun tina bahan anu kasar jeung sakapeung mah osok tina kaén meungang nenun. Sepré dipaké pikeun ngeunaheun dina saré teu mérang jeung jauh tina kebul anu cicing dina kasur. Aya sawatara baha ...

                                               

Bob sadino

Bob Sadino lahir di Lampung 9 Maret 1933 nyaéta saurang pangusaha asal Indonesia anu bisnisna dina widang pangan tur peternakan. manéhna pamilik ti jaringan usaha Kemfood jeung Kemchick. Bob sadino dikenal ku Gaya ngomongna anu blak-blakan sarta ...

                                               

Sumur Sindu

Sumur Sindu nyaéta hiji sumur keramat titilar sajarah, nu aya di Désa Sumber Wétan Kacamatan Jatitujuh, Majaléngka. Léga sumur ieu sakitar +150 m2. Masarakat sakitar nganggap yén cai di sumur ieu suci. Aksés pikeun ka lokasi ieu rada hésé, ku lan ...

                                               

Carl Schwaner

Carl A.L.M. Schwaner dilahirkeun di Mannheim, Jérman tepatna taun 1817, anjeuna wafat di Batavia, Hindia Belanda dina kaping 30 Maret 1851 atawa dina yuswa 34 taun. Anjeuna nyaéta salah saurang naturalis Jérman anu spesialisasina géologi jeung mi ...

                                               

Joule

Joule didéfinisikeun minangka badagna énergi anu diperlukeun pikeun ngahasilkeun gaya sagedé hiji Newton sajauh hiji méter. Ku sabab éta, 1 joule sarua jeung 1 newton méter lambang: N.m. Sajaba ti éta, hiji joule ogé nyaéta énergi mutlak pangleut ...

                                               

Difusi permukaan

Difusi permukaan nyaéta gerakan adpartikel, saperti atom jeung molekul, di luhureun permukaan substrat nu padet. Ningali ka na partikel nu difusi, difusi permukaan kabagi jadi 2 jenis, nyaéta difusi sorangan jeung hétérodifusi. Dina difusi sorang ...

                                               

Kala Géologi

Kala géologi: tempo ogé skala waktu géologis. 1799 - William Smith produces the first large scale géological map, of the aréa around Bath 1743 - Sir Christopher Packe produces a géological map of south-éast England 1620 - Francis Bacon notices th ...

                                               

Amnesia

Amnésia nyaéta kaayaan hiji jalma anu henteu sanggup nginget kajadian mangsa katukang alatan trauma psikologis atawa alatan cidra otak disebut "amnesia". Kalayan kecap séjén amnesia anu disebabkan ku tatu otak disebut "amnesia organik" sedengkeun ...

                                               

Konéktor BNC

Konéktor BNC nyaéta hiji wangun konéktor RF nu dipigunakeun keur nerminasi kabel koaksial. The connector was named after its bayonet mount locking mechanism and its two inventors, Paul Neill of Bell Labs and Amphenol engineer Carl Concelman. It i ...

                                               

Akita Inu

Akita Inu nyaéta Anjing badag nu asalna ti nagara Jepang, ieu téh jenis anu pangbadagna ti Spitz-jenis turunan Jepang. Maranéhanana kuat, anjing keker, kalayan deg-degan anu has.

                                               

Jackup Rig

Hiji jack-up rig atawa hiji unit anu bisa naék sorangan nyaéta jenis anjungan usik anu diwangun tina lambung ngambang dilengkepan kalayan sajumlah suku nu bisa usik,is a type o fitted with a number of movable legs, sanggup naékeun lambung di luhu ...

                                               

Jack Brown

Jack Brown mangrupakeun pamaén sepak bola Indonesia nu boga getih Inggris ti bapana. Sakumaha penuturan Indungna Jack Brown anu ngarana Indah pikeun sababaraha Media Massa, yén parantos aya anu parantos mimiti olahraga sepak bola saprak tiheula. ...

                                               

SMKS Muhammadiyah Kedawung

SMKS Muhammadiyah Kedawung nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kabupatén Cirebon. Alamat lengkepna di Jalan Tuparev No.70, Kalurahan/Désa Kedungjaya Kacamatan Kedawung, Kabupatén Cirebon, Jawa Kulon kalawan nomor NPSN 20214798. Cita ...

                                               

SMK Teknologi Gedong Jati

SMK Teknologi Gedong Jati nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kabupatén Cirebon. Alamat lengkepna di Jl. Jalla Tundza, Kalurahan/Désa Jatimerta Kacamatan Gunung Jati, Kabupatén Cirebon, Jawa Kulon kalawan nomor NPSN 69948086. Citaka ...

                                               

SMKN 1 Gunung Jati

SMKN 1 Gunung Jati nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Negeri anu aya di Kabupatén Cirebon. Alamat lengkepna di Jl. Ki Gede Mayung No.14 B, Kalurahan/Désa Mayung Kacamatan Gunung Jati, Kabupatén Cirebon, Jawa Kulon kalawan nomor NPSN 20268734. Citaka ...

                                               

RT

Citakan:Tanpa référénsi Rukun Tatangga RT nyaéta pembagian wewengkon di Indonésia di handapeun Rukun Warga. Rukun Tatangga lain kaasup pembagian administrasi pamaréntahan, sarta pembentukannya nyaéta ngaliwatan musyawarah masarakat satempat dina ...

                                               

Kotokeun

Kotokeun Nyctalopia, Yun. lolong peuting nyaéta kaayaan hésé atawa teu bisa nempo dina lingkungan nu poék atawa kurang cahya. Ieu mangrupa gejala sababaraha kasakit mata nu bisa jadi bawaan lahir, alatan tatu atawa kurang gizi misalna baé alatan ...

                                               

Laksa (disambiguasi)

Laksa bisa nujul kana babaraha maksud di handap: Laksa: rébu; salaksa hartina sarébu Laksa: ngaran kadaharan anu dijieun tina emih nu disamaraan Ngalaksa: upacara adat di masarakat Sunda

                                               

Aki (disambiguasi)

Dina basa Sunda, Aki bisa nujul ka: Aki akumulator - alat nu bisa neundeun énérgi listrik dina bentuk énérgi kimia. Aki - bapana kolot, turunan kadua ka luhur nu lalakina, anak lalaki ti buyut.

                                               

Huru Batu

Huru Batu nyaéta salah sahiji tatangkalan nu ngaran ilmiahna Litsea fulva. Ngaran sejen ieu tatangkalan dina bahasa Sunda nyaéta huru kacang, huru koneng atawa huru tanduk, lamun dina bahasa Pilipina mah nyaéta batikuling atawa limbahan.

                                               

Ki Endog

Ki Endog nyaéta salahsahiji tatangkalan anu ngaran ilmiah na Xanthophyllum excelsum Miq. Lian ti éta, dipikawanoh ogé kalayan ngaran endog-endogan, jerukan di tatar Jawa; banig, bok-bok,atawa dugi di Philiphina; jeung hu yan di Thailand. Wangun i ...

                                               

Saliara-Centé

Saliara-Cente, ngaran ilmiahna nyaéta Lantana camara L. Ari ngaran séjénna dina bahasa Inggris nyaéta sage, wild sage, bahasa Indonesiana: kembang telek, bahasa Jawana: tembelekan, bahasa Malaysiana: bunga pagar, bunga tahi ayam, jebat harimau, b ...

                                               

Bangun Rejo, Gunung Sugih, Lampung Tengah

Bangun Rejo nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Gunung Sugih, Kabupatén Lampung Tengah, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Gunung Sugih, Lampung Tengah

                                               

Monkey D. Luffy

Monkey D. Luffy mangupakeun hiji budak leutik ti désa Fusha, manéhna mangrupa anak ti Monkey D. Dragon, manéhna ogé mangrupa incu ti pahlawan Angkatan Laut terkenal, nyaéta Laksamana Madya Monkey D. Garp. ogé Luffy kanyahoan janten sodara angkatn ...

                                               

Ékstrapolasi Richardson

Dina analisis numeris, ékstrapolasi Richardson nyaéta métode akselerasi runtuyan, nu digunakeun pikeun ngabebenah rarata konvergénsi tina runtuyan. Dingaranan sanggeus kapanggih ku Lewis Fry Richardson, nu manggihan téhnik ieu dina mangsa awal ab ...

                                               

Panata acara

Panata acara nyaéta istilah umum keur jalma anu ngatur hiji kagiatan atawa acara. Panata acara mindeng disebut ogé pewara, pranata acara, atawa Master Of Ceremony. Pancén panata sacara umum patali jeung ngiberkeun acara anu keur lumangsung, ngatu ...

                                               

Sosi

Sosi atawa konci nyaéta pakakas pikeun mukakeun naon waé nu nutup. Sosi minangka hiji hal anu poko dina kahirupan moderen jeung bisa dipanggihan di sakuliah dunya sarta mangrupa cara anu murah tur gampang pikeun ngamankeun rupa-rupa barang, wangu ...

                                               

Al muhaimin

Al Muhaimin nyaéta salah sahiji asmaul husna anu hartina nu maha miara. Ieu nuduhkeun yén Alloh téh maha niténan sakabéh makhluk-Na, ngawasa kalayan pinuh ku rasa perhatian jeung kakuasaan, méré rezeki keur kahirupan.

                                               

Abu Yazid Al-Busthami

Abu Yazid Al-Busthami anu dikenal Thaifur Abu Yazid Al-Busthami nyaéta Sufi ti Persia, gumelar di Bustham, Iran. Abu Yazid Al-Busthami nyaéta salah sahiji Syéh anu aya dina silsilah dina Thoriqoh Sadziliyah.

                                               

Spiderman

Spiderman atawa Jalma Lancah, nyaéta pahlawan super piktip tina Marvel Comics anu didamel ku Stan Lee jeung artis Steve Ditko. Anjeunna geus jadi salah sahiji pahlawan super anu pangkoncarana di dunya. Musuhna nu koncara nyaéta Sandman, New Gobli ...