ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 101




                                               

Lorazepam

Lorazepam nu miboga ngaran dagang Ativan nyaéta obat nu miboga fungsi keur ngubaran gangguan kecemasan. Obat ieu kaasup kana kelas nu dipiwanoh salaku benzodiazepine, gawé dina otak jeung saraf pikeun ngahasilkeun éfék nu nenangkeun. Obat ieu gaw ...

                                               

Papanting

Papanting atawa Mischocyttarus nyaéta génus nyiruan sosial nu pangbadagna, utamana mah génus Neotropika kalawan sawatara spésiés nu kapangguh di wewengkon Nearktik. Papanting mangrupa hiji-hijina anggota ti suku Mischocyttarini. Papanting ngawang ...

                                               

Atmosfir

Atmosfir nyaéta lapisan gas anu nutupan hiji planét, kaasup bumi, ti beungeut planét kasebut nepi ka jauh di luareun jomantara. Di bumi, atmosfir aya ti mimiti luhur 0 km di luhur beungeut taneuh, nepi ka kira 560 km ti luhur beungeut bumi. Atmos ...

                                               

MU Céphei

MU Céphei juga dikeunal salaku Herchels Garnet, mangrupikeun béntang superbadag beureum dina rasi Chepeus. Éta dipinggir Nébula IC 1396. Éta miboga jari-jari 1260 kali Panonpoé jeung salah sahiji béntang pangbadagna di galaksi anu dikeunal.

                                               

Superlautan

Superlautan atawa Supersagara nunjukkeun perairan anu ngurilingan Superbuana. Konsép kadang digunakeun pikeun ngartikeun samudra anu langkung ageung tibatan Samudra Pasifik ayeuna. Panthalassa mangrupikeun superlautan anu ngurilingan Pangéa. Nali ...

                                               

Pamandangan dua gunung

Pamandangan dua gunung nyaéta pola lukisan umum anu digambar ku budak TK atanapi SD di Indonésia. Lukisan ieu biasana ngagambarkeun dua gunung, sawah, jalan jeung panonpoé. Barudak Indonésia dipercaya bakal ngagambar ieu pamandangan tiap saatos d ...

                                               

UY Scuti

UY Scuti mangrupikeun béntang supergedé beureum anu lokasina di arah rasi Scutum. Kalayan radius diperkirakeun 1.708 jari-jari panonpoé, ayeuna mangrupikeun béntang panggedéna anu dipikanyaho. Digolongkeun kana béntang variabel berdenyut jeung ka ...

                                               

1 Ceres

Ceres nyaéta hiji planét leutik anu perenahna di Beubeur Asteroid. Ceres kapanggih dina 1 Januari 1801 ku Giuseppe Piazzi. Mimiti kapanggih Ceres dianggap minangka hiji planét, tapi satengah abad saterusna sarta salila 150 taunsaterusna, Ceres di ...

                                               

Superraksasa beureum

Superraksasa beureum, Superbadag beureum atawa Supergedé beureum nyaéta béntang raksasa sepuh anu ngonsumsi suplai inti tina bahan bakar hidrogén. Hélium parantos akumulasi dina inti, jeung hidrogén ayeuna nuju dieusian nuklir dina cangkang luar. ...

                                               

Atmosphere

Atmosphere, atawa mood, dina karya sastra mangrupa rékaan suasana anu dipaké ngalataran carita sangkan nimbulkeun gambaran kanu maca kana léokna kajadian nu bakal lumangsung, naha bakal pikabungraheun atawa bakal piketireun. Saheulaanan bisa digu ...

                                               

Rasi Béntang

Rasi Béntang nyaéta pengelompokan béntang-béntang di langit nu katempo dina wilayah nu tangtu dina waktu peuting dina wangun konfigurasi imaginer atawa hayalan. Rasi béntang ogé bisa disebut kalayan istilah konstelasi. International Astronomical ...

                                               

Kalénder Thai

Aya leuwih ti hiji kalénder Thai: Kalénder panonpoé Thai, dipaké ti taun 1888 CE Taun Kulon, 2431 BE Kalénder bulan Thai, dipaké tepi ka taun 1888 CE Taun Kulon, 2431 BE

                                               

Digit (hijian)

Digit, nalika dipaké minangka hijian panjang, ilaharna nyaéta sapergenepbelas suku, contona 3/4″ atawa 1.905 cm. Rubak tungtung ramo lalaki sawawa nyaéta kurang leuwih 2 sentiméter. Di Inggris hijian ieu ampir teu dipaké, sabab aya ukuran séjén n ...

                                               

Ngorong

Ngorong nyaéta peta ngaluarkeun korong atawa lého nu rék garing tina liang irung ngagunakeun ramo. Saenyana ieu lalampahan téh matak pikangéwaeun batur, tapina keukeuh baé loba jalma nu resep milampahna dina raraga ngabersihan liang irung nu koto ...

                                               

Unit ukuran Sunda bihari

Bata téh minangka satuan lega anu pangleutikna. Sabata sarua jeung satumbak pasagi, 14.1933 m 2. Bau mangrupa satuan lega pangbadagna. Sabau sarua jeung lima ratus bata, 7096.6514 m 2.

                                               

Raheut

Raheut nyaéta jenis tatu nu kawilang gancang lita deui, nu mana kulit téh soéh lantaran kakeureut, kagesruk atawa katojos, atawa ogé aya tinggangan gaya mintul nu nyumebabkeun raheut di jeroeun kulit. Dina patologi, ieu secara husus nujul kana ta ...

                                               

Bareuh

Bareuh, turgescence atawa tumefaction nyaéta ngabadaganna bagéan awak nu abnormal saheulaanan, anu disababkeun ku proliferasi sel. Ieu perkara téh disababkeun ku ngumpulna cairan di jaringan. Ieu bisa kajadian di sakumna awak, atawa bagéan organ ...

                                               

Sai (Naruto)

Sai nyaéta salah sahiji inohong manga jeung anime Naruto. manéhna nyaéta saurang ti ANBU divisi root anu teu boga rarasaan. Kamunculan Sai dianggap minangka gaganti Sasuke anu ngahianat ka Orochimaru. Kasang Tukang Sai nyaéta anggota ti ANBU anu ...

                                               

Tiung

Tiung atawa khimar nyaéta kaén paranti nutupan sirah awéwé, salain ti éta tiung téh anu nutupan beuheung jeung dada tapi henteu nutupan pamenteu. Wates handap anu ditutupan ku tiung téh bagian kerah baju anu nembongkeun beuheung jeung dada.

                                               

Gilles de Rais

Gilles de Rais mangrupikeun bangsawan Prancis dina abad ka-15, tentara jeung mangrupa réncang Joan of Arc salila Perang Saratus Taun ngalawan Inggris. karir militér Rais mawa Rais meunang loba pujian, tapi reputasi dibédakeun jeung gaya hirup méw ...

                                               

Dampal suku

Dampal suku atawa talapak suku nyaéta kulit suku bagéan panghandapna nu sok dipaké tuncak-tincak. Ieu bagéan dampal suku anu langsung antel kana sendal, sapatu atawa panincakan séjénna, atawa mun nyékér mah langsung antel kana lanté. Dina jelema ...

                                               

Suku Sasak

Suku Sasak nyaéta salah sahiji suku nu aya di Lombok, Nusa Tenggara Barat. Asal-usul suku Sasak disusun ti nu kecap sasak éta sorangan. Sacara étimologis, numutkeun Goris S, kecap sasak asalna tina kecap sah nu hartina "indit" jeung shaka nu hart ...

                                               

Kabupatén Empat Lawang

Empat Lawang nyaéta salah sahiji kabupatén di Provinsi Sumatra Kidul, Indonésia. Ibukota Kabupatén Empat Lawang pernahna di Tebing Tinggi. Kabupatén ieu mangrupakeun pamekaran ti Kabupatén Lahat, nu diresmikeun tanggal 20 April 2007. Kabupat é n ...

                                               

Misalah

Misalah atawa disebut salah urat nyaéta karuksakan dina salah sahiji atawa leuwih ligamén di sandi, sok disababkeun ku tatu atawa kaleuleuwihina sandi dibetot ti luar kancengan obah fungsionalna. Tingkat parahna cidera aya tina cidera ringen nu g ...

                                               

Abu Bakar

Abu Bakar atawa nu katélah Abu Bakar ash-Shiddiq nyaéta khalifah kahiji sabada Nabi Muhammad maot. anjeunna ogé salah saurang anu terkenal di kota Mekkah jeung di suku Quraisy. Sabada lebet ka Islam, ngaranna di ganti ku Nabi Muhammad jadi Abu Ba ...

                                               

Urétra

Dina anatomi, the urétra mangrupa solobong nu ngahubungkeun urinary bladder ka luareun awak. Urétra mibanda fungsi minangka saluran pikeun ngaluarkeun cikiih ka luar, ogé boga fungsi séjén minangka saluran baranahan di lalaki keur ngaliwatkeun ma ...

                                               

Birokrasi

Birokrasi nyaéta sistem pamaréntahan anu dijalankeun ku pagawé pamaréntah kalayan nyekelan dina hiérarki sarta jenjang kalungguhan. Birokrasi mangrupa konsép idéal ngeunaan sistem administrasi atawa pamaréntahan anu ngarahkeun sarta ngoordinasike ...

                                               

Autisme

Autisme nyaéta gangguan kamekaran dina budak anu akibatna henteu bisa komunikasi sarta teu bisa ngebréhkeun rarasaanna jeung kahayangna, ku kituna laku-lampah hubungan jeung batur séjén jadi kaganggu. Autisme mangrupa gangguan kamekaran sistem sa ...

                                               

Daptar sakola jeung paguron luhur dumasar nagara

Di handap ieu dibéréndélkeun daptar paguron luhur, dumasar nagarana. Daptar paguron luhur di Malaysia Daptar paguron luhur di Spanyol Daptar paguron luhur di Norwégia Daptar paguron luhur di Amérika Serikat Daptar paguron luhur di Dénmark Daptar ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Viétnam

Pandémi koronavirus 2019 di Viétnam mimiti kapanggih di tanggal 23 Januari 2020 nalika aya dua warga nagara Tiongkok anu dinyatakeun positip virus korona. Per tanggal 4 Juni 2020, kacatet geus aya 328 kasus positip sarta 302 urang anu geus cageur ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Malaysia

Pandémi koronavirus 2019 di Malaysia mimiti kapanggih di tanggal 25 Januari 2020, anu ngajadikeun Malaysia jadi nagara munggaran anu ngonfirmasi ayana virus korona di Asia Tenggara. Per tanggal 27 Nopémber 2020, kacatet geus aya 61.861 kasus posi ...

                                               

Ar-Rasyid

Ar-Rasyid bisa ngarah ka: Harun Ar-Rashid, Khalifah Irak, 786–809 Hotél Ar Rasyid, hiji hotél di Irak Ar-Rashid Khalifag Abbasiyah Khalifah Baghdad 1135–1136 Al-Karkh, hiji klub maén bal Irak. Kawanoh salaku Ar Rasyid nepi ka 1991 Ar-Rashid dinas ...

                                               

Riyadh

Pikeun kagunaan séjén tina Riyadh, tempo Riyadh disambiguasi. Riyadh nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Saudi Arabia. Riyadh ogé nyaéta ibu kota ti Propinsi Riyadh, sarta kaasup kana wewengkon baheula Najd jeung Al-Yamama. Kota ieu aya di b ...

                                               

Ibnu Batutah

Ibnu Batutah ; Basa Arab: محمد ابن بطوطة ‎ ; lengkep: شمس الدين أبو عبد الله محمد بن عبد الله اللواتي الطنجي بن بطوطة ; 25 Pebruari 1304 – 1368 atawa 1369 nyaéta sarjana Muslim ti Berber Maroko, anu kakoncara ku lalakonna ngalalana ngambah dunya ...

                                               

George Nick

Géorge Nick S., disebut ogé Georgii Nikitin, mangrupa panulis Katolik, Vatikan reporter. ku sabab 2015 - Asisten tina Paus pikeun Communications.

                                               

Moro

Moro nyaéta kagiatan anu dipigawé ku cara néangan, ngudag, sarta maéhan sato jarah. Dina pakasaban urang Sunda tukang moro sato nu maké tumbak téh biasana disebut pamatang. Dina awalna, kagiatan ieu dipigawé manusa pikeun meunangkeun kadaharan. T ...

                                               

Dinamit

Dinamit mangrupa bahan peledak nu ngamangpaatkeun poténsi peledak nitrogliserin, nu awalna ngagunakeun kieselguhr salaku adsorben. Ieu bahan peledak téh karya kimiawan jeung insinyur Swédia Alfred Nobel taun 1866 di Krümmel nu dipaténkeun taun 18 ...

                                               

Dzulhijjah

Dzulhijjah atawa Rayagung nyaéta bulan kaduabelas dina pananggalan hijriyah sabada bulan Dzulkaédah saméméh bulan Muharam atawa Syuro.

                                               

Saur

Saur atawa sahur, sok disebut ogé suhur, sehur, sehri, sahari jeung suhoor dina séjén basa), nyaéta hiji istilah Islam nu nujul kana kagiatan dahar nu dilakonan umat Islam di waktu janari pikeun nu rék ngajalankeun ibadah puasa di bulan Romadon. ...

                                               

Juz

Juz nyaéta cara pambagian Al-Quran anu ngabagi Al-Quran jadi 30 bagéan. Sanajan Al-Quran bisa mulai maca ti bagéan mana waé, sistem ieu bisa ngagampangkeun jalma anu rék ngaji salila 30 poé. Juz dina Al-Quran anu paling dikenal nyaéta juz 30 anu ...

                                               

Hanzhalah

Hanzhlah nami lengkapna mah nyaeta, Hanzhalah bin Abi Amir bin Shaifi bin Zaid bin Umayyah bin Dhabi’ah. Anjeuna ti Bani Amr bin Auf nu mana kaasup kana bagian kabilah Aus, salah sahiji tina dua kabilah, kabilah mun jeuk urang tea mah ras atawa s ...

                                               

Malaékat

Malaékat mangrupa mahluk nu diciptakeun Alloh SWT tina cahaya jeung boga kakuatan-kakuatan tur tara sulaya ku masiat, tumut kana paréntah Alloh.

                                               

Nabi Nuh

Pikeun Surah, tempo Nuh surat. Nuh nyaéta tokoh dina Al-Quran, Alkitab, sareng Tanakh. Namina disebatkeun 43 kali dina 28 surah dina Al-Quran sareng 58 kali dina 48 ayat dina 9 buku Alkitab Tarjamahan Anyar. Dina Islam, Nuh lebetkeun daptar 25 na ...

                                               

Isa

Isa nujul kana: Isa nabi, nabi dina ageman Islam, nu nujul ogé ka Yesus Kristus dina ageman Kristen Solat Isa, salah sahiji solat tina solat 5 waktu nu wajib dipilampah ku skumna Muslim

                                               

Utsman bin Affan

Utsman bin Affan nyaéta salah sahiji sahabat Nabi Muhammad anu paling éraan. Anjeunna kaasup kana salah sahiji Khalifah katilu anu maréntah sabada Umar bin al-Khattab maot. Utsman bin Affan maréntah ti taun 644 M dugi ka 656 M. Salian éraan, Utsm ...

                                               

Romadon (bulan hijriyah)

Romadon atawa puasa nyaéta bulan kasalapan dina pananggalan hijriyah sabada bulan Rewah saméméh Syawal. Dingaranan Romadon lantaran hawa nu panas nyongkab dina ieu bulan.

                                               

Robiul awal

Robiul Awal atawa Mulud atawa Maulid) nyaéta bulan katilu dina pananggalan hijriyah sabada bulan Sopar saméméh Rabiul Akhir atawa bulan Silih Mulud.

                                               

Ummi Ruman

Ummi Ruman binti Amir al-Kinaniyah nyaéta istrina Abu Bakar Ash-Shiddiq jeung emana Ummul Muminin Aisyah binti Abu Bakar r.a. turta Abd al-Rahman bin Abu Bakar r.a. Asup Islam sabada Abu Bakar hijrah ka kota Madinah sarta tilar dunya taun 6 Hijri ...

                                               

Saba (disambiguasi)

Saba atanapi Saba nyaéta nami saurang Raja Yaman kuna, Saba bin Yasjib. Abdullah bin Saba, atanapi Ibnu Saudah nyaéta saurang Rabbi Yahudi nu ngagem Islam dina jaman Khalifah Utsman bin Affan nu diriwayatkeun ku sabagian sajarawan muslim salaku n ...

                                               

Rojab

Dingaranan Bulan Rojab asal tina "rajab mudhor". Rojab hartina at-tazhim, ari Mudhor nyaéta hiji kabilah arab nu pinunjul. Ieu bulan kaasup bulan harom anu opat, nyaéta: Bulan Dzulkaédah Bulan Muharom atawa Syuro Bulan Rojab Bulan Dzulhijjah ataw ...