ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 10




                                               

Jeremy Renner

2012 The Bourne Legacy - Aaron Cross/Kenneth Gidson 2005 A Little Trip to Heaven - Fred 2007 The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - Saul 2005 North Country - Bobby Sharp 2009 Ingenious - Sam 2009 The Town - Jem Coughlin 1995 ...

                                               

Leonardo Dicaprio

Léonardo DiCaprio, nyaéta saurang aktor Amerika Serikat anu mangrupa turunan Italia-Jerman. Bapana George urang Italia, indungna Irmellin anu asalna ti Jerman. Budakna dingaranan Léonardo DiCaprio ku sabab indungna resep pisan ka Leonardo Da Vinc ...

                                               

Mark Ruffalo

Mark Ruffalo nyaéta saurang aktor Hollywood asal Amérika Sarikat. Mimiti turun ka dunya peranna nyaéta dina taun 1990. Taun 2000 karirna mingkin sohor, ku peranna dina film You Can Count on Me. Taun 2012, Ruffalo dipapacénan karakter Hulk dina fi ...

                                               

Nicolas Cage

Nicolas Kim Coppola atawa leuwih dipikawanoh ku ngaran Nicolas Cage nyaéta saurang aktor, sutradara, komposer sarta produser pilem asal Amérika Sarikat. Salaku aktor, Nicolas geus dua kali asup nominasi Oscar sarta puncakna mah liwat pilem Leavin ...

                                               

Peter Krause

Peter Krause miboga ngaran lengkep Peter William Krause nyaéta saurang aktor pilem jeung tipi asal Amérika anu gumelar di Minnesota, Amérika Sarikat dina tanggal 12 Agustus 1965. Salian dipiwanoh minangka aktor, tarékahna di dunya pilem ogé nepi ...

                                               

Richard Branson

Richard Branson miboga ngaran lengkep Sir Richard Charles Nicholas Branson nyaéta saurang pabisnis asal Inggris anu kacida kasohorna ku sabab ngadegkeun 360 pausahaan di handapeun naungan Virgin Group. Branson mangrupa anak pangkolotna ti opat sa ...

                                               

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. nyaéta saurang aktor Hollywood asal Amérika Sarikat. Downey ngamimitian karirna ti keur rumaja kénéh. Robert mimiti minton dina film munggaranna minangka anggota pameran dina Saturday Night Live dina taun 1980-an. Tumuwuhna kasu ...

                                               

Tom Cruise

Tom Cruise mangrupa artis Holywood. Ngaran aslina Tom Cruise nyaéta Thomas Cruise Mapother IV anu dibabarkeun di Syracuse, New York ping 3 Juli 1962, anu geus bisa katémbong bakatna. Lian ti minangka aktor, Cruise ogé jadi salah saurang produser ...

                                               

Endy Arfian

Pengabdi Setan 2017 Air Mata Terakhir Bunda 2013 Para Pemburu Gajah 2014 Parts Of The Heart 2013 13: The Haunted 2018 Brandal-Brandal Ciliwung 2012 The Perfect House 2011 12:06 Rumah Kucing 2017 Ghost writer 2019 Opera Gajah 2011 Sesat 2018

                                               

Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch leuwih dipikawanohna mah Benedict Cumberbatch nyaéta saurang aktor pilem, sérial tipi, téater, dubber sarta produser asal Inggris. Benedict geus midang di loba produksi pilem, sérial tipi, téater, iklan jeung ...

                                               

Paul Bettany

Paul Bettany nyaéta saurang aktor asal Inggris. Paul mangrupa salaki ti aktris Jennifer Connelly anu papanggih nalika babarengan ngabéntangan pilem The Beautiful Mind 2001, nu harita ogé dipanggihkeun jeung aktor Russell Crowe. Paul sorangan ti u ...

                                               

Robert Pattinson

Robert Pattinson atawa ngaran lengkepna Robert Thomas Pattinson gumelar di Inggris, 13 Méi 1986 nyaéta saurang aktor asal Inggris. Robert mimiti kasohorna sanggeus maén di pilem Twilight. Sanajan kitu, Robert saméméhna ogé geus loba ngabéntangan ...

                                               

Yu Seung-ho

Yu Seung-ho Lahir 17 Agustus 1993 nyaéta aktor Koréa Kidul. Manéhna nyieun debut film The way Home nyaéta ngeunaan saurang anak ngora anu dikirim ku indungna pikeun cicing di ninina anu pireu saterusna dituturkeun ku Surat Drama Asih, Sad Love So ...

                                               

Christian Bautista

Christian Joseph Morata Bautista atawa anu leuwih dipikawanoh Christian Bautista nyaéta penyanyi, aktor jeung modél anu asalna ti Filipina.Christian ngamimitian karirna nalika taun 2003 ku cara ngiluan acara kontes Star In A Million, nyaéta konsé ...

                                               

Hebe Camargo

2009 - Xuxa e o Mistério de Feiurinha 1949 - Quase no Céu 1951 - Liana, a Pecadora 2000 - Dinosaur Portuguese dubbing 2005 - Coisa de Mulher Chick Thing 1960 - Zé do Periquito

                                               

Angelina Jolie

Angelina Jolie nyaéta aktris Amerika anu lahir 4 juni taun 1975 di Los Angeles, California. Angelina Jolie ogé lian ti aktris tapi jadi modél anu kasinugrahan jadi duta Perserikatan Bangsa anu nguruskeun perdamaian dunya. Budak awéwéna Jon Voight ...

                                               

Paris Hilton

Paris Whitney Hilton dibabarkeun ping 17 Februari 1981, anu sepuhna Richard Hilton jeung Kathy Richards. Paris téh budak pangkolotna ti opat sadudulur, Nicky Hilton, Barron Nicholas Hilton jeung Conrad Hughes Hilton.Manéhna mangrupa pewaris ti ka ...

                                               

Amara

Amara, anu ngaran aslina Tuwuhadijatitesih Amaranggana, lahir di Jakarta, 8 Juli 1975. Amara téh seniman Indonésia anu mimitian karir salaku modél. Biasana ieu anggota trio vocal Lingua jeung nya salaki Frans Mohede, sarta jadi aktris ti saprak t ...

                                               

Cut Tari

Cut Tari nu miboga ngaran asli Cut Tari Aminah Anasya, dipikawanoh minangka presenter, aktris sinetron sarta layar lebar. Awéwé kalahiran Jakarta, 1 Nopémber 1977 ieu, miboga getih turunan Acéh ti bapana, Teuku Joesransjah. Tari jeung Yusuf Subra ...

                                               

Dhini Aminarti

Dhini Aminarti lahir di Jakarta, 29 Méi 1983. Dhini geus maén dina puluhan sinetron, pariwara produk sarta film layar lebar. Dhini paras ayuna pohara lembut pisan luyu kalayan jelemana anu memang soméah ka saha waé. Dhini kungsi jadi modél produk ...

                                               

Dinda Kanya Dewi

Dinda Kanya Dewi lahir tanggal 5 Pébruari 1987. Dinda Kanya Dewi nyaéta béntang sinetron sarta modél anu saterusna ogé ngaleukeunan layar lebar. Ngaran Dinda mimiti dipikawanoh saprak mindeng ngabintangan vidéo klip sarta pariwara. Sarta saterusn ...

                                               

Gita Gutawa

Gita Gutawa. nyaéta saurang penyanyi pop anu neuleuman dunya musik saprak masih leutik kénéh, alatan manéhna sorangan nyaéta anak ti komposer sarta penyanyi Erwin Gutawa.

                                               

Jovanka Mardova

Etalase, variety show mingguan TVRI 1998 Pesta, variety show, Indosiar Oktober 2000 Karya Garda, variety show mingguan TVRI 1998 Bundes Liga, Olahraga Sepakbola RCTI Maret/April 2004 Video Hits, pertunjukan video musik mingguan SCTV 1995 Digoda, ...

                                               

Krisdayanti

Krisdayanti nyaéta saurang artis sarta penyanyi nu kaceluk di Indonésia. Manéhna miboga ngaran panggero KD, Yanti atawa Kris. Manéhna nyaéta adi kandung ti penyanyi Yuni Shara. Yanti lahir di Batu, Jawa Timur dina tanggal 24 Maret 1975. Manéhna a ...

                                               

Laudya Chintya Bella

Laudya Cyntia Bella Lahir di Bandung, 24 Februari 1988; umur 23 taun nyaéta saorang béntang sinétron ti Indonesia. Laudya mimiti karirna minangka modél sarta béntang pariwara, saméméh pamustunganana ancrub di dunya akting. Bella kungsi terpilih m ...

                                               

Luna Maya

Luna Maya, anu ngaran aslina Luna Maya Sugeng, lahir di Dénpasar, 26 Agustus 1983. Luna dipikawanoh minangka saurang artis berbakat kalayan sagudang talenta,ti mimiti jadi pamaén akting, modél, presenter, sarta penyanyi. Kahirupan pribadina hente ...

                                               

Mikha Tambayong

Moudy Mikha Maria Tambayong atawa nu leuwih dipikawanoh ku ngaran Mikha Tambayong lahir di Jakarta 15 Séptémber 1994. Kalangenanana musik, film, facebook, dahar, saré, sarta sok ngahumor. Kadaharan anu di pikaresepna nyaéta coklat, és krim Awal k ...

                                               

Nike Ardila

Radén Nike Ratnadilla atawa anu biasa dipikawanoh minangka Nike Ardilla nyaéta saurang penyanyi rock ti Bandung, Jawa Kulon Indonésia. Manéhna maot alatan kacilakaan mobil di Bandung dina umur 19 dina popularitas nu keur naék, tapi nepi ka ayeuna ...

                                               

Nikita Willy

Nikita Purnama Willy atawa nu leuwih dipikawanoh salaku Nikita Willy nyaéta béntang akting ngora Indonésia kalahiran Jakarta, 29 Juni 1994. Nikita mangrupa Anak kahiji ti dua duduluran. Turunan Minang ieu geus ngabéntangan sajumlah pariwara, siné ...

                                               

Ririn Dwi Ariyanti

Ririn Dwi Ariyanti dipikawanoh minangka saurang modél, aktris sinetron sarta presenter. Bungsu ti dua duduluran ieu, lahir di Jakarta, 6 Nopémber 1985. Manéhna mahasiswa Universitas Paramadina, tuluy ngajalin hubungan jeung Benny Mulya. Tapi hubu ...

                                               

Sherina Munaf

Sherina Munaf nu ngaran aslina Sinna Sherina Munaf lahir di Bandung, Jawa Barat, 11 Juni 1990 nyaéta penyanyi Indonésia anu mimitian tenar di taun 1999. Sherina mangrupa anak kadua ti tilu duduluran pasangan Triawan Munaf sarta Luki Ariani. Sheri ...

                                               

Shireen Sungkar

Shireen Sungkar lahir di Jakarta, 28 Januari 1992 nyaéta saurang aktris Indonésia. Shireen nyaéta anak kadua ti tilu duduluran. Bapana nyaéta Mark Sungkar, ogé saurang pemeran sarta ibuna Fanny Bauty. Shireen anu ngagem agama Islam ieu mimiti nit ...

                                               

Zaskia Sungkar

Zaskia Sungkar dipikawanoh ku umum Indonésia minangka saurang aktris sarta penyanyi. Gadis kalahiran Jakarta, 22 Désémber 1990 ieu téh putri kahiji pasangan selebriti Mark Sungkar sarta Fanny Bauty. Zaskia sorangan ogé pohara deukeut kalayan adin ...

                                               

Melanie Brown

Melanie Janine Brown atawa leuwih dipikawanoh Melanie Janine Brown anu dibabarkeun di Leeds, West Yorkshire, 29 Mei 1975. Manéhna dipikawanoh salaku penyanyi, pangarang lagu, jeung aktris. Mel B nénéhna téh dipikawanoh salaku salah sahiji mantan ...

                                               

Immanuel Kant

Immanuel Kant. Kiwari, kota kalahiranana ngaranna Kaliningrad di Rusia. Anjeunna ti kulawarga pengrajin basajan. Nalika Kant keur ngora, bisnis anu dipiboga ku bapana bangkrut. Kahirupan kulawargana kudu dirojong ku kulawarga nu séjénna sapiri um ...

                                               

Karl Marx

Karl Marx nyaéta filsuf dina widang idéologi pulitik asal Jerman anu ngalahirkeun paham komunismeu. Karl Marx dilahirkeun di Kota Treves, Rhein, Jerman tanggal 5 Méi 1818, bapana Marx, Heinrich Marx nyaéta tokoh anu kasohor harita di Jerman, Hein ...

                                               

Bilal bin Rabah

Bilal bin Rabah ngaran lengkepna Bilal bin Rabah Al-Habasyi, sok disebut ogé Abu Abdillah. Anjeunna dibéré gelar Muadzdzin Ar-Rasul. Babar di daerah as-Sarah kira-kira 43 taun saméméh hijriah. Ramana nyaéta Rabah, sedengkeun ibuna Hamamah. Jeung ...

                                               

Imam Al-Bukhori

Abu Abdullah Muhammad bin Ismail bin Ibrahim bin al-Mughirah bin Bardizbah al-Jufi al-Bukhari atawa anu leuwih dikenal Imam Bukhari nyaéta salah sahiji ulama hadits anu paling dikénal di antara ulama hadits ti kapungkur dugi kaayeuna sasarengan j ...

                                               

Khulafaur Rasyidin

Khulafaur Rasyidin atawa Khalifah Ar-Rasyiddin nyaéta opat urang Khalifah kahiji agama Islam anu dipercaya ku umat Islam pikeun neruskeun kapamingpinan Nabi Muhammad sabada anjeunna tilar dunya. Opat urang éta nyaéta sobat deukeut Muhammad nu ka ...

                                               

Pete Seeger

Peter Pete Seeger gumelar 3 Méi 1919 – tilar dunya 27 Januari 2014 dina umur 94 taun nyaéta saurang pamaén musik tradisional Amérika jeung aktivis. Anjeunna miboga sababaraha lagu nu katelah di Amérika Sarikat jaman 1950-an salaku bagian ti grup ...

                                               

Mohammad Qasim Fahim

Marsekal Lapangan Mohammad Qasim Fahim Basa Pérsia: محمد قسيم فهيم; kawanoh ogé salaku "Marsekal Fahim Khan" nyaéta saurang komandan militér Apganistan, pulitikeus, sarta Wakil Présidén Kahiji saprak Nopémber 2009. Anjeunna salaku Mentri Patahana ...

                                               

Amir Hamzah

Tengku Amir Hamzah Pangéran Indrapura atawa nu leuwih kasohor ku ngaran Amir Hamzah nyaéta salah sahiji sastrawan Indonésia. Mimiti ancrub kana dunya atikan ti umur 5 taun kalawan sakolana di Langkatsche School di Tanjung Pura taun 1916. Sanggeus ...

                                               

Audy Item

Paula Allodya Item atawa nu lewih kasohor ku sebutan Audy Item nyaéta salah sahiji musisi di Indonesia. Lahir di Jakarta ti kulawarga musisi jazz Jopie Item jeung Evie Aquanthie Aziz tanggal 23 April 1983. Anak katilu ti opat sadudulur. Wanoja nu ...

                                               

Bacharuddin Jusuf Habibie

Bacharuddin Jusuf Habiebie, mantan présidén Indonésia katilu sareng mantan Wakil présidén Indonésia katujuh, mantan Mentri Riset Prof. DR. Ing. Dr. Sc. Mult. Bacharuddin Jusuf Habibie atawa dipikawanoh minangka BJ Habibie lahir di Paré-paré Sulaw ...

                                               

Bibit Samad Riyanto

Bibit Samad Riyanto nyaéta Wakil Ketua KPK nu statusna non aktif. Bareng jeung rekanna Chandra M. Hamzah, Bibit mangrupa salah sahiji tokoh sentral dina pasilisihan antara KPK jeung kapolisian Indonésia anu leuwih terkenal ku istilah KPK vs POLRI ".

                                               

Boediono

Prof. Dr. Boediono M.Ec., wakil présidén Indonesia ka-11 nu keur ngajabat, sateuacanna kungsi janten Gubernur Bank Indonesia, Mentri koordinator perekonomian, Mentri keuangan sareng Mentri nagara perencanaan.

                                               

Djoehana Wiradikarta

Prof. dr. R. M. Djoehana Wiradikarta nyaéta guru besar mikrobiologi katut serologi Institut Teknologi Bandung, guru besar Fakultas Kedokteran UNPAD, jeung inohong nu loba kiprahna dina dunya pangatikan luhur saperti ngabuka Universitas Nasional, ...

                                               

Jatidjan

Laksamana Madya Laut Jatidjan nyaéta saurang Mentri Perhubungan Kabinét Dwikora III sarta Mentri Maritim/Kalautan dina Kabinét Ampera I dina jaman pamaréntahan Présidén Indonésia, Soekarno.

                                               

Kiras Bangun

Kiras Bangun atawa nu dilandian Garamata nu miboga mata beureum nyaéta salah sahiji pajoang Nasional Indonésia nu asalna ti Acéh, Sumatera Kalér.

                                               

Marah Roesli

Marah Roesli éjahan anyar: Marah Rusli ngaranna dipikawanoh minangka Marah Rusli bin Abu Bakar nyaéta sastrawan Indonésia angkatan Balé Pustaka. Anjeunna kasohor ku karyana nu judulna Siti Nurbaya.